Matematik Finali
4 tane üniversite öğrencisi, uyanamadıkları için matematik
finaline geç kalırlar ve okula gidince hocaya arabalarının lastiğinin
patladığını söylerler... Hoca ilk basta inanmaz ama öğrencilerinin
yalvarmalarına dayanamayarak, onları 3 gün sonra sınav yapacağını söyler.
Sınav günü gelince hoca, 4 öğrencinin hepsini bos bir salonun ayrı ayrı
köşelerine oturtur.
Sınav geçme sistemi şöyledir: 100 üzerinden 50 puan alan herkes
sınavı geçebilir... Hocanın hazırladığı sınavda ise ön sayfada 10'ar
puanlık 4 tane basit matematik sorusu vardır... Bunları kolayca çözerler.
Arka sayfada ise 60 puanlık 1 soru vardır: "Hangi lastik
patladı
MEDENİYET
Gümrükkapısından bir İngiliz, bir Fransız, bir Türk geçmek içinbekliyorlarmış. Gümrük görevlileri valizlerini kontrol etmeye başlamış.Önce İngiliz'in valizine bakmışlar. İçinden 7 adet don çıkmış. "Niye 7tane?" diye İngiliz'e sormuşlar. O da "Haftanın yedi gün var. Hepsiiçin bir tane. Pazartesi, Salı, Çarşamba..." demiş. "Vay be! Helalolsun medeniyete, temizliğe bak adamlardaki." Sıra Fransız'ın valizinegelmiş. açmışlar bakmışlar 8 tane don. "7'yi anladık da niye 8?" diyesormuşlar. Fransız "Pazartesi, Salı, Çarşamba... Hergün için bir tane,bir tane de ne olur ne olmaz diye yedek aldım" demiş. "Vay be!Adamlardaki temizliğe medeniyete bak!" demiş görevliler. Sıra Temel'egelince açmışlar bakmışlar tam 12 adet don. "Vay be! Ne varsa biziminsanımızda var. Şu medeniyete, şu temizliğe bak!" Sormuşlar "Neden 12adet?" Bizimki cevap vermiş "Ocak, Şubat, Mart,......"
Uğursuz Kadın
Cafer komadadır. Yanında ise karısı... Cafer'in gözleri nemli, kısık sesiyle karısına doğru bakar ve konuşmaya başlar:
"İlk işten kovulduğum zaman yanımda idin. İflas ettiğim gün oradaydın.Vurulduğum zaman ilk gözümü açtığımda seni gördüm. Trafik kazasıgeçirdiğimde hastanede hep başucumdaydın...
Karısı takdir edilmenin mutluluğunda tabi.
"Şimdi komadayım yine başucumdasın. Sonunda anladım ama, çok geç oldu; yahu sen ne uğursuz karısın"
Bush`un Pulu
Başkan Bush'un yeni talimatı:
- Üzerinde resmim olan pul bastırdım, bundan böyle başkanlığın bütün mektuplarında bu pullar kullanılacak.
Bir süre sonra görülmüş ki pullar zarfa bir türlü yapışmıyor.
Başkan Bush küplere binmiş ve yetkilileri çağırıp sormuş;
- Üstünde resmim olan pullar yapışmıyor, arkalarına zamk sürmediniz mi?
- Sürdük efendim, demiş yetkili ve eklemiş;
- Yapışmamasının nedeni, herkesin pulun arka yüzüne değil de ön yüzüne tükürmesi efendim..."