Komple PC Upgrade rehberi!

CHIP Online
20-07-2010, 01:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

PC'nizin hafızasını, işlemcisini, ekran kartını, soğutmasını ve dahasını nasıl güncellersiniz?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/komple-pc-upgrade-rehberi_21354.html

Bilgisayar alırken heyecanlı ve mutluyuz; yeni oyunları oynayabilir ve sistemi zorlayan uygulamaları kolaylıkla çalıştırabiliriz artık.

Ancak teknoloji dünyası durmuyor, gün gelip de mevcut sistem ihtiyaçlara yetmiyor. Bazen yeni bir PC almak çok daha karlı, ancak bazen geri kalmış işlemciyi yenisiyle değiştirmek, ya da biraz daha bellek eklemek sıkıntıların çoğunu gidermeye yetiyor. Oyuncular için ise elbette yeni bir ekran kartı gerekiyor.

İlk yapmanız gereken kasayı açıp bir tozunu almaktır. Ardından sistemdeki darboğazları bulup, bunları değiştirmektir. Oyuncular için ekran kartı, video düzenleyenler için daha fazla veya daha hızlı bellekler ve her türlü uygulama için daha hızlı bir işlemci gerekir.

Açılış süresi canınızı sıkıyorsa belki de artık mekanik sabit diski arşive ayırıp bir SSD için kesenin ağzını açma vakti gelmiştir. Önemli olan, bilgisayarı kullanma amacınızdır ve yine önemli olan, canınızı en çok neyin sıktığıdır.

Tüm konu: Komple PC Upgrade rehberi!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Upgrade mi, yeni PC mi?

kenangun_17
21-07-2010, 00:49   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

İYİ GÜNLER BEN 4 YADA 5 AY ÖNCE BİR PC TOPLADIM : ÖZELLİKLER _İNTEL CQ 2.44_ EKRAN KARTI 9600GT 1GB 256BİT_ ANAKART_ ECS G31T-M7 İKİ ADET HDD 160GB BİRİDE 250  İD İKİSİDE_REM İSE 4GB KİGSTON 800GHZ _ İŞLETİM SİSTEMİ WİN7 NİHAİ ....AMA ŞİMDİ PIROBLEM YAŞIYORUM NEDEN PC DONUP KALIYOR NEDEN YAVAŞLIYOR HERŞEY BİRDEN BEYAZA DÖNÜYOR AMA BUDURUM 250 GB HDD DEN SONRA YAŞANMAYA BAŞLANDI NEDEN BÖYLE OLABİLİR HERŞEYİ DENEDİM NEYDEN KAYNAKLANIR AÇABA HELLP Mİ LÜTFEN YARDIM EDİN ....ŞİMDİDEN TEŞEKÜRLER ARKADAŞLAR Deli

OmeaR
21-07-2010, 15:03   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj

Bence Upgrade En iyisi Yeni PC almak Çok gereksiz Bir durum....

Alıntı: kenangun_17  

İYİ GÜNLER BEN 4 YADA 5 AY ÖNCE BİR PC TOPLADIM : ÖZELLİKLER _İNTEL CQ 2.44_ EKRAN KARTI 9600GT 1GB 256BİT_ ANAKART_ ECS G31T-M7 İKİ ADET HDD 160GB BİRİDE 250  İD İKİSİDE_REM İSE 4GB KİGSTON 800GHZ _ İŞLETİM SİSTEMİ WİN7 NİHAİ ....AMA ŞİMDİ PIROBLEM YAŞIYORUM NEDEN PC DONUP KALIYOR NEDEN YAVAŞLIYOR HERŞEY BİRDEN BEYAZA DÖNÜYOR AMA BUDURUM 250 GB HDD DEN SONRA YAŞANMAYA BAŞLANDI NEDEN BÖYLE OLABİLİR HERŞEYİ DENEDİM NEYDEN KAYNAKLANIR AÇABA HELLP Mİ LÜTFEN YARDIM EDİN ....ŞİMDİDEN TEŞEKÜRLER ARKADAŞLAR Deli
HDD Özellikleri ve Modeli Markası nedir Yazar mısın ?