Merhaba arkadaşlar xp kullanıcısıyım,
Bilgasayarımda explorer.exe de bir problem var bilgisayar her açıldığında explorer.exe kapatılıp açıldığında düzeliyor.Her seferinde bununla uğraşmak yerine benim seçeceğim bir tuşa görev atayabilirmiyim?Öğrneğin F6 ya basınca explorer.exe kapayım açma komutu verebilirmiyim?
Komut kısayolu
Düzenlendi.
msconfig başlangıç sekmesindeki programları devredışı bırakıp bilgisayar açar mısınız lütfen?
Çalıştır'ı açın. Açılan pencereye msconfig yazıp entera basın. Başka bir pencere açılacak. Açılan pencerede üst tarafta Başlangıç adında bir sekme var. Ona tıklayın. Bir liste göreceksiniz. Başlarında tik işaretleri var. Hepsinin işaretini kaldırın. Kaydetip çıkın. Size bilgisayar yeniden başlatılsın mı diye soracak şimdi başlat diyerek bilgisayarı yeniden başlatın. Açılınca ekrana bir kutu çıkacak. Kutunun altında bir yazı ve başında işaret kutusu var. O kutuya tik koyup kutuyu kapatın. Sorunun düzelip düzelmediğini kontrol edin. Durumu buraya yazın.
başlat çalıştır'a msconfig yazacaksınız ya da windows tuşu + R tuşuylada yapılabilir..Böyle bir ekran açılacak.oradan başlangıç sekmesini görebilirsiniz.
Explorer.exe uzun süredir sıkıntılıydı bende.Eskiden explorer.exe üzerine sağ tıklayınca hata verirdi.(öğrneğin masaüstüne sağ tıklayamazdım).Sonra bir tema yükledim amacım bu değilken sorun düzeldi bir kaç gün sonra ise bu başladı.
Demek ki sorun başka. Format atmak en sağlıklısı.
Arkadaşlar aynı sorun olanlar için çözüm yolunu buldum(arayan bulur)
Öncelikle AVG 2011 Free Edition indirin sonra Win32.Parite - Virus Removal indirin bu program bilgisayarınızdaki bütün uygulamalı inceliyor sadece eve bulaşmış virüsleri kaldırıyor yani benim gibi sürekli baştan kurmak zorunda kalmıyorsunuz uygulamaları