CLoSeD..
konu kapandı. Moderatör lütfen bunu Silsin.
- 1
- 2
normaldir.. ;)
önyüklemeden sonra reset atar zaten..
normal olmayan ise önyüklemeden sonra tekrar cdyi göstermen oluyor ve bu sorunu yaşıyorsun
Evet sistem kendini kurarken makinayı kapatıp açma ihtiyacı hisseder ki bilgileri duzgun sekilde HDD kopyalayabilsin.Sen CD takmakla birkaç kez XP kurmaya çalışıyorsun.
Ama yok ben sistemi kurdum ama MAVİ EKRAN hatası verıyor dıyorsan o zaman sorunun başka. AM'ler büyük bir ihtimal sorunlu deriz.
Arkadaşlar sanırım kendimi anlatamadım. sorunu yanlış aksettirdim. Windowsu hiç kuramıyorum. Yüklemek için bir tuşa basın ekranı geldıgınde ve ben bır tuşa bastığımda makine reset atıyor. Kurulumdan Sonra olan normal resetten bahsetmiyorum..
reset sorunu içinmi format çekiyorsun.yani daha öncedende varmıydı.
şayet sistemi açabiliyorsan yeniden onar.,başlat/çalıştır/sfc/boşluk/scannow yaz cdni tak tüm sistemini onarsın yalnız unutma tüm değişmiş görselleride orjinal hale getirir...
veya14)= Windows u Eski Ayarlarıyla Yeniden Kurun =
Bunun için XP CD sini sürücüye yerleştirin ve Başlat/Çalıştır ‘a şunu yazın. :i386winnt32.exe /unattend . bundan sonra kurulum işlemi başlayacaktır.
hayır açamıyorum kurulumda makina resetliyorsa yeniden kurduğun sistemin eskimi? yenimi? önce fişi çek anakartaki pili çıkarıp yeniden tak ...
reset sorunu için format atmıyorum arkadaşlar. Şu an sistemim açılmıyor. Xp yi yeniden kurmaya çalışıyorum. fakat Yükleme için bir tuşa basın yazısı var. bilirsiniz kurulumun en başında gelen yazı tuşa bastığım anda Makine reset cekiyo.
suat arkadasımın önceden SP2 vardı. şu an yine aynısını kurmaya Çalışıyorum. yani eski bir sistem falan kurmuyacam.
suat666şayet sistemi açabiliyorsan yeniden onar.,başlat/çalıştır/sfc/boşluk/scannow yaz cdni tak tüm sistemini onarsın yalnız unutma tüm değişmiş görselleride orjinal hale getirir...sistemin nedir,tüm bağlantıları yeniden yap anakart'tan veya hd den olabilir,bunları denedinmi.
veya14)= Windows u Eski Ayarlarıyla Yeniden Kurun =
Bunun için XP CD sini sürücüye yerleştirin ve Başlat/Çalıştır ‘a şunu yazın. :i386winnt32.exe /unattend . bundan sonra kurulum işlemi başlayacaktır.
hayır açamıyorum kurulumda makina resetliyorsa yeniden kurduğun sistemin eskimi? yenimi? önce fişi çek anakartaki pili çıkarıp yeniden tak ...Son Düzenleme: Kapalı Hesap (46960) ~ 15 Mayıs 2007 14:47
arkadaşım. sistem açılmıyor . bunları nasıl deniyeyim ki :(
ben sistemi yeniden kurmaya çalısıyorum. fakat dediğim gibi yükleme başlamadan reset atıyo.. Uffff Çıldırcam Valla..
arkadaşım donanımında sorun var demek ıstıyo.Kasanın içini açacaksın ve bütün bağlantılarını kontrol edeceksın. Bence senin sorunun RAM'lerde Ramlerını başka makınada deneme sansın varsa dene. Yoksa al gotur servıse yapsınlar.
Arkadaslar maleseF burda soylenenlerın hiçbiri benim sorunu halletmıyoR.. Başka bilgisi olan varsa lütfen yazsın..
bunları dene:
1. biosa reset defaults çek ve cdromu hdd nin önüne al.
2. bilgisayarın harddiskini söküp başka çalışan bilgisayara slave olarak bağlayıp "önce fdisk atıp" sonra yeniden format atın sonra söktüğün kasaya geri tak, açılışta bir tuşa basın demeden kuruluma geçer
3.sorun belkide cdromdan veya windows cdsinden oluyor olabilir.. Kur için önyükleme yaparken okuyamadığı bir dosya olabilir. cd çiziksiz olmalı. çiziksiz olsa bile cdrom sorunundan dolayı okumuyor olabilir..
4. bunların hiçbiri değilse ramlerin veya anakartın bozuk olabilir belkide bios update yapman da gerekiyor olabilir.
belki denemişsindir ama aklıma ilk gelenlerden biri biosun pilini çıkar tekrar tak ana ayarlara dönsün
Bu seçenekleri deneyeli cok oldu arkadaşım ama yinede Sağol. sorun hala Devam ediyor..
Arkadaşım sen bileşenlerini teker teker başka makinalarda deneyeceksın.Sökeceksin hepsini teker teker hangısı arızalı tespit edecesın. En ufak kablo temassızlıgı bile sana bu sorunu verıyor olabilir. Bunca ınsan bu kadar sey yazdı hıcbırı olmuyosa bence parçalarını teker teker dene yada tamırcıye ver onlar bır baksın.
bence sorun bellekten kaynaklanıyor eğer değilse diskini gözden geçir bad sector olabilir diskinde
ram yada sabit disk sorunu
ramlerde temassızlık olabilir.
yada sabit diskte sorun vardır.
sabit diski başka makinede iyice taratsana
kardes ramlarini çikar sarı yerlerini silgi ile silerek temizle. 2 tane ram in varsa tekini takarak kurmayi dene. birinde kurmuyorsa diğerini tak diğerini dene. ramlari farkli slotlara tak
2- windows cd ni kontrol et.başka bi cd dene
3-setup ayarlarını sıfırla.
bence ram larinde bi sorun var.
arkadaşlar diğerlerini hep denemiştim tek denemediğim ramler var bir de onu deneyeyim umarım bu sefer sorun çözülür. buda sorunu çözmezse iyi bi servise vercem artık çarem kalmadı. ilgi için tekrar tekrar tşkLer.
iyide ramleri denediğini söylemiştin?? bizde ona göre cevap yazdık.. ilk önce borga ramleri dene demiş, burda soylenenlerın hiçbiri benim sorunu halletmıyoR demişsin..
bende ramlerin bozuktur dedim, bu seçenekleri deneyeli cok oldu arkadaşım dedin..
neyse umarım sorunun çözülür
sonucu buraya yazarsan seviniriz
arkadasım sarı kısımları silin falan yazmıssınız ben onu denemedım dıyorum
sar kısımları silmeyle alakası yok hatta sarı kısımları silerken, silgiden dolayı aralarına yabancı maddeler girerse o sarı kısımlar arasında kısa devre oluşur.. ramler yağlanma falan yapmazki silesin.. yumuşak bir fırçayla tozunu alacaksın. eski bir diş fırçası olabilir mesela.
yapacağın şey çift ram varsa ikisini de çıkar, ram slotlarının da fırçayla tozunu al. sonra bitanesini tak iki slotta da dene. sonra diğerini tak onu da slotların ikisinde dene..
bide mümkünse farklı bir ramle de aynı şeyleri dene..
sonra durumu buraya yaz anlatım bozukluğu yapmadan..
kolay gelsin
ya herkes farklı bişey söylüyor. tamam arkadaşlar herkese ilgisinden dolayı çok çok teşekkür ederim. konuyu kapatıyorum. teknik servise göndercem.. iyi aksamlar
- 1
- 2