Konu kapandı.

c4susxy
01-04-2011, 00:09   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
30 mesaj

teşekkürler

Son Düzenleme: c4susxy ~ 06 Nisan 2011 12:54
TcTuRkTc
01-04-2011, 07:58   |  #2  
TcTuRkTc avatarı
Yıllanmış Üye
247 mesaj

garantisi devam ediyodur. git servise önce bi sorun hallolsun sonra istersen açarsın dava.ama yenisini vermeleri konusunda biraz ısrar et. :)

c4susxy
01-04-2011, 16:34   |  #3  
OP Yeni Üye
30 mesaj

Yolladım servise :) başka sorunlarda vardı ısınmanın yanında

swordmaster_65
04-04-2011, 01:19   |  #4  
Yıllanmış Üye
2,176 mesaj

Madururiyetinden dolayı değişim işte direk sonuç olarak kendi üretim hataları var.

infoman
04-04-2011, 03:01   |  #5  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj

Üretim hatası olan bir ürünün garantisi bitse bile üretici firma hatayı gidermek zorundadır!!!

c4susxy
04-04-2011, 18:14   |  #6  
OP Yeni Üye
30 mesaj

Bugün servisi aradım laptopunuz yapıldı dedi geri gönderilecek dedi yakında.Bu sorunu sordum mazgallar düzeltildimi felan diye onunla ilgili birşey yazmıyo burda dedi telefondaki cocuk bende ben size oraya üretim hatası yazdırmadımmı dedim evet yazdırdınız dedi bende peki neden o sorun ile iligli birşey yapılmısmı yapılmamısmı neden yazmıyo dedim bilmiyorum dedi.İnş laptop ger gelir öle direk tüketici haklarına

Mertcan0725
04-04-2011, 19:10   |  #7  
Mertcan0725 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,706 mesaj

Acer a güvenim yoktu.Şimdi hiç yok!

infoman
05-04-2011, 00:35   |  #8  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj

Şimdi bazı arkadaşlar kızacak ama sorunlu bilgisayarlar arasında HP birinci sırada, Acer ikinci sırada. Adam gibi çalışan bir alete raslamadım.

Idontknow
05-04-2011, 16:02   |  #9  
Taze Üye
2 mesaj

Arkadaşım bende aynı notebook u kullanıyorum ve yabancı bir forumda mazgallarla ilgili konuyu okudum ve mazgalları açmaya karar verdim ama notebook un içini açtığımda farkettimki tasarımın bu şekilde olmasının bir nedeni var:
araştırdığımda gördümki 
acer bu kasayı hem onboard ekran kartlı sistemlerde hemde ekran kartı olan sistemlerde kullanıyor
onboard ekran kartı olan sistemlerde o mazgallardan havayı alıp cpu yu soğutuyor ve sıcak havayı arkadan çıkartıyor fakat kasanın ön kısmındaki mazgallar kapalı..
5536g daha etkin bir soğutma için havayı öndeki mazgallardan alıp içeride dolaştırıyor ve arkadan çıkartıyor.. bu durum cpu sıkaklığının daha yüksek olmasına sebebiyet versede sistemin geneli için daha etkin bir soğutma sağlıyor..
Yinede ben oyun falan oynamadığım için belki fan arada susar sıcaklık düşer diye  o mazgalları açtım ama hiçbirfark hissedemedim:)

c4susxy
05-04-2011, 18:08   |  #10  
OP Yeni Üye
30 mesaj

Tamam da peki neden resimde bu mazglları çık göstermiş ? Yani o dediğin yerden sadece dışarı sıcak çıkıyo.Bu laptop nerden hava alacak nerden kendini tam anlamıyla sogutacak.Yani ısınma olur laptopda ama bu kadar ısınma olmaz ki yaw gecende 98 dereceyi buldu laptop kapandı.Bu sıcaklık dercee cok asırı birşey parçalar nasıl dayandı şaştım.Yani o dediğin araştırmayı bende yaptım biri açmış kendisi yabancı sitede.

Idontknow
05-04-2011, 20:20   |  #11  
Taze Üye
2 mesaj

o resim genel bir resim acer in aynı kasayı kullanan 3-4 farklı modeli var geçenlerde kipada onboard ekran kartlı olanına baktım fanın altındaki mazgallar açıktı..
bizim bilgisayarların önünde  kart okuyucunun sağında mazgal var soğuk havayı ordan alıyor ve havanın ilerlemesi için oradan fana kadar kanallar yapmışlar eğer alttaki mazgalı açarsan o kanalların ve öndeki mazgalın hiç bir anlamı kalmıyor çünkü fan havayı kolay olan yoldan hemen altından çekiyor..emin olmak için  bilgisayar kapalı iken  öndeki mazgaldan üflersen arkadan hava çıkışını hissedebilirsin..
 ileride bilgisayarı sökersen kendin görünce daha iyi anlarsın..
ayrıca cihazın nekadar ısındığını içini açarsan daha iyi anlarsın içinde yangın çıkmış gibi izler oluşuyor:) hatta benim dvd ısınmadan dolayı artık cd okumuyor oysaki en fazla 2-3 kere kullanmışımdır..
yinede benim cihazım ısınmadan dolayı hiç kapanmadı öyleki bir zamanlar Assassins Creed kurmuştum uzun süre oynadığımda ısınmadan dolayı ellerim yanmaya başladı ama yinede kapanmadı :) 
tabi buları acer i savunmak için söylemiyorum acer zaten beş para etmez bir marka 5536g ise tam bir fiyasko, işin kötüsü ben acerin kötü bir marka olduğunu alırkende biliyordum ama fiyatı uygun olduğu için  en fazla ne kadar kötü olabilirki dedim. şu an eski bilgisayarım  lenovo bundan 2 yıl yaşlı olmasına rağmen sıfır gibi duruyor(anneme hediye ettiğim için geri alamıyorum) ama acer hirkat garibesine döndü.. ısınma sorunları, dvd nin çalışmaması, sürekli yüksek devirde dönen fanın başımı ağırması,donması uzun süre yanıt vermemeside cabası...

infoman
05-04-2011, 23:15   |  #12  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj

Benim TW8 de de orası tamamen kapalı. Matkapla delik açtım:) püfür püfür hafa üfledi ama en yüksek sıcaklıklar 2 ile 4 derece civarında arttı. Diğer yerlerden havayı emdiğinde bütün parçaları serinletiyor. O mazgalları açınca sadece soğutucu petekleri serinletiyor, kapalı olduğunda bütün hava işlemcinin üstünden geçip peteklere ulaşıyor ki soğutma işlemi içlemci soğutucusunun başından başlıyor.

spilay
10-04-2011, 11:08   |  #13  
Taze Üye
2 mesaj

Arkadaşlar bende de 5536g var. Aynı modelden bir arkadaşımla beraber aldık. Ve yaklaşık bir yıl olmadan oyunlarda aşırı kasma vb. aşırı ısınma meydana geldi. Bios güncellemesi vs. denedim olmadı. Ancak sonunda problemi çözebildim şükür. Çözüm yolu şu: Bilgisayarınız açık vaziyette iken, evinizde kullandığınız üfürme özelliği olan ( çekme değil) halı süpürme makinasının hortumunun ucuna ince uç aparatını takıyoruz ve bilgisayarın arka tarafındaki hava çıkış ızgarasından hava tazyiki uyguluyoruz. Biraz  blg. den geri durmanızda fayda var. Ve de balkonda bu işi yapmanızda fayda var. Çıkan tozları görünce şaşıracaksınız. Aynı işlemi bir de blg. kapalı iken yapmakta fayda var. Ayrıca birde ön taraftaki hava girişine de bu işlemi uygulayabilirsiniz. Bildiğim 3 tane arkadaşımın blg. si bu şekilde ilk alınan gün performansına döndü. Hiç blg. yi açmaya gerek bile kalmadı.  Eğer sorununuz donanımsal değilse.