Ne kadar acıklı bi durum, dört kişi cevap yazmış arkadaşa ama sanırım bunlardan üçü gerçekten ama gerçekten sorusunu dikkatli okumamış!
Arkadaşlar birine cevap yazıyorsanız veya yardım etmek ise niyetiniz, bu kişinin gerçek sorununu doğru olarak algılayıp elinizi klavyeye götürün, anladığım kadarı ile kişi cevap vermemiş ama ona yazdığınız yardım yazılarınızı ben de okusam benim de kafamın tası atar cevap vermezdim.
1. Arkadaş sorduğu soruda, elindeki MOV dosyalarını DVD içine yazdırdığını, yazdırdığı dosyaları bilgisayarında seyrederken (bilgisayarda seyredebildiğine göre kodekleri yüklü ve bi oynatıcı problemi yok) ama DVD oynatıcısında - yani ilgilizce yazmamış kusuruna bakmayın - DVD Player'ında oynatamıyor.
Zaten piyasadaki hemen hemen bütün DVD Playerlar MOV dosyasını desteklemiyor.
2. Burada kendisine verilecek cevap: TV de seyredebilmesi için, convert etmek zorunda olduğudur. Ve bunun için önce MOV dosyalarını Mov To Avi Mpeg Wmv Converter gibi bir program ile Playerının desteklediği: AVI, MPEG gibi bi formata çevirmesi daha sonra DVD'ye yazarak DVD oynatıcısında TV üzerinde seyredebileceği olmalıydı.
3. Yazdığınız kodeklerin veya VLC veya GOM playerlara arkadaşın ihtiyacı olmadığı tek ihtiyacı olanın yazdığı sorunu dikkatli okuyup gerekli cevabın verilmeydi.
Geçmiş olsun.