Korkulan Oldu...''Domuz Gribi'' Türkiye'de...!

HActeX
22-10-2009, 22:04   |  #26  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,275 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2009

Hep yabancı ülkerde oluyor zaten böyle vürüs ler türkiyeye de bulaştırdılar Canım vatanıma

coffingoddes
23-10-2009, 11:16   |  #27  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

onlar yüzünden biz hastanıyoruz ve domuz gribi aşısı çok tehlikeli

Son Düzenleme: coffingoddes ~ 23 Ekim 2009 11:18
world_pc
23-10-2009, 19:37   |  #28  
world_pc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,357 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009
Alıntı: Mustafa Akın  
Bize de getirdi ecnebiler sonunda, aferin.
M.G.G
25-10-2009, 06:50   |  #29  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,367 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

Van münit :DD
Domuz Gribi Nasıl Bulaşır ?
Domuz gribi gribal bir enfeksiyon çeşidi oldugu için hava, su , toprak,temas gibi etkenlere insana da bulaşabilmektedir ayrıca haycancılıklauğraşan özellikle kümes hayvanları ve domuz besleyenler bunlarla temashalinde olan çok dikkat etmesi ve çıplak temastan kaçınmaları gerekiryoksa hastalıktan etkilenme oranları çok yüksektir.

Domuz Gribinden Korunma Yöntemleri :

Bu hastalıktan korunmak için önce kendimiz etrafımıza ve bulunduğumuzyerlere karşı duyarlı olup, hayvanlarla çıplak temastan, ellerimiziyıkamadan yiecek içecekelrden uzak durarak ve en önemlisi bu işlerlehaşır neşir olanların giysilerinden tutun da her türlü bu işlerdekullanılan araş gereçlerin temizlenmesi ve en önemlisi bizim kenditemizliğimiz özelliklede ellerimizi temiz tutmak geliyor..

Yiyeceklerden bulaşmıyor
Amerikan salgın hastalıklarla mücadele dairesi, domuz gribi virüsününyiyeceklerden bulaşmadığını belirtiyor. Ancak domuz gribi çok hızlı birşekilde yayılabiliyor. Virüsler domuzdan doğrudan insana ya da insandandomuza bulaşabiliyor.
Alman Sağlık Bakanlığı'na bağlı Robert Koch Enstitüsü'nün Başkanı JörgHacker, domuz gribinin ciddiye alınması gerektiği uyarısındabulunuyor:"Durumu büyük endişeyle takip ediyoruz. Hastalığa yol açan,insanlarda, kanatlı hayvan ve domuzlarda görülen virüslerin birbileşimi. Yani yeni bir çeşit ve bu virüsün insandan insana hızlı birşekilde geçebildiğini görüyoruz. Çok endişe verici bir durum."
'Salgın potansiyeli var'
Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Margaret Chan, yeni domuz gribivakalarının bir salgına dönüşme potansiyeli taşıdığı uyarısındabulunarak, bu virüse karşı bağışıklığın insanlarda henüz gelişmemişolduğunu belirtti.
Tedaviye yanıt alınıyor
Şimdiye kadarki domuz gribi vakalarından, normalde gribe karşı dahazayıf olan çocuk ya da yaşlıların değil, daha çok genç, sağlıklıyetişkinlerin etkilenmiş olması da dikkat çekiyor.
Hacker, bunun nedenini henüz açıklayamadıklarını kaydediyor. Meksikalıyetkililerin, hastalığa yakalananların yüzde 60'ının tedaviye yanıtverdiğini ve durumlarının iyiye gittiğini açıklaması ise olumlu birgelişme olarak görülüyor.
Robert Koch Enstitüsü Başkanı Jörg Hacker şunları söylüyor:"Enfeksiyonun tedavi edilebiliyor olması iyi bir haber. Normal gripvakalarının tedavisinde kullanılan ilaçlar, Amerikalımeslektaşlarımızdan bildiğimiz kadarıyla, etkili oluyor. Nörominidazinhibitörleri olarak adlandırılan alt grubun etkili olduğu görülüyor.İkinci bir nokta, ABD ve Kanada'da hastalığın seyrinin Meksika'dakindendaha yumuşak olması."
Ellere dikkat!
Mevcut virüsün değişime uğra***** tedavi edilemez hale gelmesi ise enbüyük endişe kaynağı.Hacker, virüslerin değişime uğraması olasılığınıngöz ardı edilemeyeceğini, bu konuda beklemekten başka yapacak bir şeyolmadığını belirtiyor. Virüse karşı korunmada en önemli yöntemhijyen.Ellerin temizliği büyük önem taşıyor. Virüsün öksürme, hapşırma,yakın mesafede konuşma gibi hava yoluyla bulaştığı da bilinmeli. Ateşin38 derecenin üzerine çıkması, şiddetli öksürük, eklem ağrıları,iştahsızlık gibi belirtiler görüldüğünde derhal doktora başvurmalı."

Kaynak:

Bana sorarsanız amerika türkleri öldürmek istiyor.Çünkü Zehirli kene ilk Amerikada çıktı.Domuz gribi ilk amerikada çıktı.Ama bunlar ilk diğer ülkelere değilde türkiyeye bulaştı.Şimdi de bu vebanın yayılcağına ibaret: http://www.sinemalar.com/film/34102/Veba/

berkearas
21-12-2009, 13:33   |  #30  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
49 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2009

Bu konuda aslında biraz şansa bağlı. Çok dikkat etmiyoruz buna. Ama önlemlerimizide almak gerekiyor. Yanımızda taşıyabileceğimiz düşük maliyetli dezenfektan ürünleri piyasada çok var ama tabi güvenilir ve sağlık bakanlığı onaylı bir ürünü almak ve doğru firmadan almak gerekli. Örnek vermek gerekirse;
www.ulkerhijyen.com dan hem çalıştığımız firma için hemde yanımızda kullanmak için çeşitli dezenfekten ve hijyen ürünleri aldık. Bunların etkili olduğuna inanıyorum.