Evet yanlış okumadınız; '' Domuz Gribi Şimdi Türkiye'de ''
I )
Amerika Birleşik Devletleri'nden (ABD) Irak'a gitmek üzere Atatürk Havalimanı'na gelen bir kişide domuz gribi tespit edildi. Şahıs, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Edinilen bilgiye göre, ABD'den yola çıkarak Amsterdam üzerinden Irak'a gitmek için Atatürk Havalimanı'ndan giriş yaparken termal kamera aracılığıyla yüksek ateş tespit edildi. Ulusal Grip Referans Laboratuvarlarında yapılan tetkikler sonucu bu kişide ''domuz gribi'' virüsü (Influenza A/H1N1) bulunduğu belirlendi. Atatürk Havalimanı'ndan Türkiye'ye giriş yaparken yüksek ateş nedeniyle kontrol altına alındıktan sonra domuz gribi virüsü taşıdığı tespit edilen Irak asıllı Amerikan vatandaşı Sarkad Salman Ali'nin eşinde de virüse rastlandığı öğrenildi.
II )
14 Mayıs Perşembe günü KLM firmasına bağlı olan, Amsterdam'dan yerel saatiyle 09.50'de İstanbul'a hareket eden ve 13.41'de de İstanbul'a gelmiş olan uçakla seyahat eden yolcular açısından bir duyuru yapmış oluyoruz. Bu duyuru, henüz kendilerine ulaşılmamış olan yolcular açısından. KLM'nin 1613 sefer sayılı uçağı. Bu uçakta bulunan ve henüz kendilerine ulaşılmamış olan kişilerin, 112 numaralı telefonu arayarak, 'Ben bu sefer sayılı uçaktaydım. Domuz gribi virüsü ile gelen yolcunun bulunduğu uçaktaydım' diye bildirim yapması gerekli.''
Kaynak - HABER TÜRK
16 Mayıs 2009