Korsan HALO'ya Microsoft'tan Darbe !!!

Turkish Developer
26-08-2010, 20:28   |  #1  
Turkish Developer avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
671 mesaj

Microsoft - Xbox'larına sahip çıktı.

Bir kaç gün öncesinde JTAG yoluyla kırılıp Microsoft un Xbox'larda oynanmasını sağlayan (HALO - Reach) '' oyunu torrent sitelerine düştü ''haberini yapmıştık.

14 Eylül'de resmi çıkış tarihi olan oyunu erkenden elde eden ve sahip olup sevinen korsanların mutlulukları kursaklarında kaldı. Microsoft Xbox Live üzerinden bağlanılan kopya kırılmış oyuncuları teker teker saptayarak , bu cihazlara kalıcı bir yasak getirmekle kalmayarak,hesaplarınıda kapatma cezasına çarptırdı.Bu şekilde Microsoft'un bu konudaki korsana karşın ağır darbesi dikkat uyandırmaya başladı.

HALO oyununun fanatik korsanları, bakalım oyunun çıkış tarihi 14 eylüle kadar suskunmu kalacaklar, yoksa başka bir yol üzerindemi harekete geçecekleri şimdilik bir sorudan ibaret.Bu duelloyu kimin kazanacağını bekleyip göreceğiz.

CHIP Online

Me Not Working Hard
26-08-2010, 21:42   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
749 mesaj

İşlerine Gelince Nasılda Korsan Kullanımı Tespit Ediyolar Şimdiye Kadar O Kadar Xboxda Korsan Oyun Kullanmama Rahmen Hiç Bişey Olmadı Neyseki Oyunları Sadece Bitiriyorum İnternet Üzerinden Hiç Oynamadım Zaten Türkiyede Bu Pekte Mümkün Olmuyor...</

TcTuRkTc
27-08-2010, 00:33   |  #3  
TcTuRkTc avatarı
Yıllanmış Üye
247 mesaj

Yaw adamlar isteseler tabiki korsanı rahatlıkla tespit edebilirler.Ama piyasada üstün durumda kalabilmek için uğraşmıyolar.xbox oyunları 5 tl ps3 100-150 tl.! (daha ucuz oyunlarıda var tabi ama genel fiyatlar böle) Tr ye bile xbox resmi olarak yeni girdi diyebiliriz.Sony nin aksine MS konsoldan parayı kaldırma peşinde e bide dünya çapında sattığı orjinal oyunlarıda düşünülürse.MS nin korsanla şuan şu rekabet ortamında uğraşmak için bir gerekçesi yok.Bu olay bence sadece bu oyuna yönelik bir önlem olmuştur.

Son Düzenleme: TcTuRkTc ~ 27 Ağustos 2010 00:34
BeHelper
08-09-2010, 21:16   |  #4  
Yeni Üye
27 mesaj

Beni pek etkilemiyor ama korsan oyunculara başsağlığı dileyim nediyeyim bazı yerlerde orijinbal almak ggereklilik olmaya başladı

CarlJohnson
09-09-2010, 14:05   |  #5  
CarlJohnson avatarı
Yıllanmış Üye
1,081 mesaj

ben orjinal kullanıyorum oyunlara pahalı evet ama yurtdısından alma imkanı varken fırsatım oldugunda oradan getirticem bütün oyunları ama yinede 75-90 arası birseye geliyor..tabi burada minimum 100 lira vermekte var veya mediamarkt a gidip oyunun 180 tl oldugunu görüp küfür etmekte..konsolu yeni aldıgım için fifa 10 mevcut su an sadece onu da 60 tl ye aldım ama fifa 11 vs orjinal cıktıgı zaman alınmaz yaw türkiyeden..
microsoft un ugrastıgı bazı oyunlar var mesela siz direk fifayı alırsanız cıktıgı gün ve live  a baglanırsanız korsan olarak elemanlar kıllanıyor ve bakıp banlıyorlar halo için banlanmamak imkansızdı zaten orjinal daha cıkmamıs adamlar live dan baglanıyor..bazı oyunları ve durumları var Microsoft un ve bunu sert bir sekilde koruyorlar..Halo XBOX ve Microsoft için büyük bir adım ve korsan a asla izin vermezler halo da.

aReSBi
10-09-2010, 04:59   |  #6  
Yeni Üye
43 mesaj

Türkiye'de korsan kullanımın bitmesini isterdim ama şu anki düşük gelir düzeyi, yüksek vergi ve fahiş fiyatlar olduğundan yakın gelecekte pek mümkün görünmüyor.Eğer bu durumlar düzelseydi hem firmalar Türkiye'yi de hedef kitle içine almaya başlayacak ve dolayısıyla daha ucuza daha fazla hizmet görmüş olacağız.Dikkat ederseniz tüm oyun firmaları şu anda ülkemizi F2P hedef kitlesi olarak görüyor.Çünkü F2P Online oyunlarda büyük bir oyuncu kitlesine sahibiz.Karşılaştırınız: SilkRoad Online, Knight Online, WarRock vs WOW, Aion Online.(Verdiğim örnekler xBox oyunları değiller fakat genel durum böyle) Belki de gelecekte F2P kabuğundan sıyrılmış olacağız kim bilir.

CarlJohnson
10-09-2010, 10:19   |  #7  
CarlJohnson avatarı
Yıllanmış Üye
1,081 mesaj
Alıntı: aReSBi  
Türkiye'de korsan kullanımın bitmesini isterdim ama şu anki düşük gelir düzeyi, yüksek vergi ve fahiş fiyatlar olduğundan yakın gelecekte pek mümkün görünmüyor.Eğer bu durumlar düzelseydi hem firmalar Türkiye'yi de hedef kitle içine almaya başlayacak ve dolayısıyla daha ucuza daha fazla hizmet görmüş olacağız.Dikkat ederseniz tüm oyun firmaları şu anda ülkemizi F2P hedef kitlesi olarak görüyor.Çünkü F2P Online oyunlarda büyük bir oyuncu kitlesine sahibiz.Karşılaştırınız: SilkRoad Online, Knight Online, WarRock vs WOW, Aion Online.(Verdiğim örnekler xBox oyunları değiller fakat genel durum böyle) Belki de gelecekte F2P kabuğundan sıyrılmış olacağız kim bilir.
18 yaşındayım su an üniversiteye başlıcam 15 gün sonra..zamanında bizde oynadıkca free2play oyunları MMORPG oyunları..knight silkroad rappelz oynadım ve arada denedigim birkac oyun daha..birde şimdikilere bakıyorum..arada bir arkadaşlarımla net cafeye gidip lan olarak cod falan oynuyoruz..orada görüyorum cocukları izliyorum hep.7 yasından 17 18 yasına kadar birsürü cocuk hic aralıksız nefes bile almadan metin 2 vs gibi oyunlar oynuyor..bizde oynadık ama bu derece degil kastık bıraktık aklımız erdiginde sacmalık dedik gectik..öyle bir baglılık ve gurur olmus ki artık cocuklarda ve bazı oyuncularda 18 20 yasına geldiklerinde bile char arıyorum gibi mesajlar veya iletiler bırakıyorlar..bu yuzden zor F2P kabugundan sıyrılmak.o giden zamana yazık gercekten..Halo konusu içinde dicek bişi yok zaten tebrikler microsoft tamamen destekliyorum bu tür korsan engellemelerini..her oyun için degil ama X360 için cok önemli olan özel olan oyunlarda tamamen  banlamaları lazım ve aynı bu sekilde kullanıcı hesabı konsol Allah ne werdiyse :)