Korsan oyun dendiğinde aklınıza sadece şu gelmeli: Emeğe yapılan çok büyük saygısızlık...
Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Kors ... eye-kadar_7346.html
Korsan oyun ve korsan yazılım konusuna girmeden önce, internet üzerindeki forumlardan küçük bir alıntı yapmak istiyoruz: "Ah şu kopya oyunlar yok mu? İnsanı deli eder. Bende de Prince of Persia: Warrior Within öyle yaptı. Bir yerde donmadı ama yanlış yükleme yüzünden bazı nesneler kayboldu. Bitiremedim oyunu. Ama şimdi para biriktiriyorum, orijinalini alacağım."
İşte, bu konuya yönelik verilmiş bir cevap: "İnan imkanım olsa bütün oyunlarımı yurt dışından getirtirdim. Ülkemizdeki herhangi bir satıcıya güvenim kalmadı ve piyasanın düzeleceğine de hiç inanmıyorum. PoP: WW'ini ben de 2 kez aldım, ikisi de bozuk çıktı. Hiç açılmamıştı bile benim aldıklarım..."
Yukarıdaki bir kaç cümlelik yorumları okuyanlar, herhalde neden bahsettiğimizi anlamışlardır. Zaten korsan oyun satan tezgahlar ve dükkanlarla ilgili bir kaç serzeniş bile pek çok şeyi anlamak için yeterli. Düşünün ki yurt dışında insanlar kasalarını sırtlanıp oyun partilerine gidiyorlar. 30'lu yaşlardakiler, bir bilardo salonuna ya da bowling salonuna gider gibi birbirleri ile buluşup PC salonlarına gidiyorlar. Burada bir bowling salonunda bulunan pek çok servis bulunabiliyor. Oyun pazarı sadece bu gibi uzantılara da sahip değil. Oyuncular için özel PC'ler, özel kasalar, özel konsollar, joystick'ler, direksiyonlar üretiliyor. Onlarca milyar dolarlık pazarları bulunan ülkelerden bahsetmek mümkün. Bu para sadece oyun sektöründe dönen rakamları temsil ediyor. Kullanıcılar tarafından alınan PC'ler ve donanım masrafları da cabası.
Peki ama böylesine büyük bir kültür ve pazar haline gelmiş oyun sektörü neden Türkiye ve benzeri ülkelerde kendine pay bulamıyor? Bu durumun suçlusu ya da çözümü var mı?
Tüm konu: Korsan oyun... Peki ama nereye kadar?
Kaynak: www.chip.com.tr
Tartışıyoruz: Kopya oyun ya da yazılımı engellemek için...