KORSAN VS ORJİNAL

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
ferrarili adam
01-06-2006, 00:06   |  #26  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
457 mesaj
cursed
yaw arkadaşlar ben toplanılar korsan cd lerin durduğu zabıta deposundan korsan cd lerin sahibinin gidip hatırla geri alıp raflarına dizdiğini gördüm daha ne olsun...
bende polis memurunun korsan cd ciden film alırken gördüm.
hemde para vermeden 10 tane aldı.
polis uzaklaştıktan sonra korsancı ağzına ne geliyosa söyledi.

Selçuk İslamoğlu
01-06-2006, 00:09   |  #27  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj
CU_GS7
bar
Ve bunun tek sebebi olarak ise işletme, ekonomi konuları üzerine azıcık mürekkep yalamış bir kardeşiniz olarak ben, sadece oyun üreten firmaların pazarlama departmanlarının, stratejilerini bölgesel den ziyade küresel bir anlayışla oluşturmalarına bağlıyorum ve gerçekten de ana strateji küresel ölçek üzerine kurulunca öncelik gelişmiş ülkelerin ekonomik durumlarına verildiğinden, fiyat açısından gelişmekte ve gelişmemiş ülkelerde bu tür absürd durumlar meydana çıkıyor.(kişi gelir - fiyat ilişkisi).
Eyvallah..İktisadi olarak doğru bir tespit..Ama ceteris-paribus yani..:))

Ancak "yurdumun homo-economicus"`u kendi sanatçı vatandaşının 7,5 YTL`ye düşürdüğü orjinal CD fiyatına rağmen, 2,5 YTL`ye kopyasını alıyorsa ya da internetten MP3`ünü indiriyorsa KÜRESELLİK işlememiş oluyor..

İnsanların ikamesi daha ucuz olanı alması asıl mantıklı olan mesele..
Peki korsan nasıl engellenir??
Çok basit, çok ağır yasalar çıkması lazım, ama tabi ki bu YASALARIN UYGULANMASI LAZIM..

[homo-economicus yanlış anlaşılmasın..:))İktisadi olarak akla uygun ve mantıklı davranan kişiyi ifade eder..)

Dediğim üzere, insanımızda açıkçası sadece ucuzluk kavramı da yok. İhtiyacın olmasa da almak diye bir kavram var. Yurtdışındaki fiyatlar onların gelir düzeyine uygun olabilir ama ordaki insanlar da ayda gidip 10 tane oyun almıyor. Bir tane, belki 2 tane alıyor.

Burada hemen her çıkan oyunu korsan olarak alan tipler var. Bu forumda bile belki yüzlerce oyun cd'si olanlar vardır. 5 dakika oynayıp bir sonrakine geçen, 50 milyon'a 10 tane oyun alanlar var.

Seçicilikten öte, gözü doymazlık var ki, nerde olursa olsun, konu ne olursa olsun üstümüze rakip olduğunu sanmıyorum.

cursed
01-06-2006, 00:15   |  #28  
Yıllanmış Üye
1,123 mesaj

Ben kendimden örnek veriyim , şu bilgisayar ortamına girdiğimden bu yana ben de de bi arşivciliktir gidiyor.. dünya nın verisi, google gibi arşiv yapıyorum.. şu işime yararmı yaramaz mı tam ölçüğ biçmeden iindiriyim ne olur ki diye diye abartmıyorum 1 terabyte verim var 250 x4 ortağım la birlikte bu hala böyle sürüp gidiyor... gerçi programcılık ve web desinger lar için lazım resim vb. şeyler ama bi sınır yok sürekli bi aç gözlülük söz konusu bu konuda , ama sadece bizim öyle olduğumuzu düşünmüyorum selçuk abi, sende bilirsin sen dede vardır öyle bir taraf..

Selçuk İslamoğlu
01-06-2006, 00:20   |  #29  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
4,133 mesaj

Arşivcilik ayrı bir konu. Ama diğer bir yandan düşündüğünde "kolleksiyonculuk"tan gelen bir şey, orjinal olmayan bir şeyin de arşivlerde ne kadar değeri olacağı da ayrı bir mevzu.

Download merakı da olmazsa olmazlardan ama "nereye kadar?", "tüm interneti download ettim, bitti" diyebilir misin?

Sonuçta gün gelecek, o bilgiler uçacak gidecek. Silinecek, başına bir şey gelecek, tozlanacak, bozulacak.

Kendi adıma konuşursam, çok oyun oynayan bir insan değilim. Oynadığım oyunlar zaten orjinalini gerektiren oyunlar ve aylık ödemesi olan oyunlar. Örneğin, Earth & Beyond'la başlayan MMORPG'lerde, Star Wars Galaxies, EverQuest II gibi uzun süreli oyunlar...

Açıkçası yurdumuzda da başlayan World of Warcraft gibi sadece Türkiye'den 200,000 üyesi olan ve aylık 15$ ödenen ve ADSL'siz pek de tadı olmayan bir oyun bile gösteriyor ki, aslında çok da fakirlik edebiyatı yapmaya hakkımız yok.

Öte yandan oyun dışındaki verilere bakarsak, ne kadar fakirimiz varmış ki, sokaklarda park yeri bulamıyoruz arabalara, 3. şerit parklar sabahleyin. Bu insanlar "fakiriz" diyor.

bar
01-06-2006, 01:55   |  #30  
Taze Üye
8 mesaj

Arkadaşlar konuya olan ilginiz hoşuma gitti ama ben kendi yazımda olaya sadece korsan oyun ve bunun ekonomik yönünden yaklaştım. Sİzin ifade etmek istediklerinizi tam olarak anlıyorum ve olayın sosyolojik boyutlarına da girmeden birkaç birşey söyleyerek konuyu bağlamak istiyorum. Bunun için bireylerin kendi doğrularının toplumların doğrularını belirlediğinden ,kendi insanımızdan örnek vermek yerine doğrudan kendimden örnek vermeyi uygun buluyorum.
1.Sayın selçuk islamoğlu'na hitaben;
     Oyunlardan bahsettiğimiz üzere herkesin tahmin edebileceği gibi burada hedef kitle oyun oynayan insalardır. Bu tespit den sonra cevap olarak şunu belirteyim, gelişmiş ülkelerdeki gelir-fiyat oranı biraz daha uygun olduğundan oradaki hedef kitle tabi ki ayda 10 tane oyun alma ihtiyacı duymayabilir ama bu durum an azından oradaki insanları korsana yöneltmekten bir derece engelleyeceği gerçektir dolayısıyla belki ay da 2 tane oyun alcaktır ama orjinal olcaktır ve bu uzun dönemde ciddi getirisi olan bir durumu oluşturur

2.ise kolleksiyonculuk hakkında şunu söyliyim ben şahsen orjinal oyun fiyatları bu kadar pahalı olmasa orjinal oyun alırdım. Tabi ki şimdi burda bu şekilde konuşmak bazılarınıza hikaye gibi gelebilir ama bu noktada ben en azından kendime karşı dürüst olduğumu söyleyebilirim. Öte yandan orjinal müzik arşivene sahip olmuş ve bunu bir arkadaşıma bağışlamış bir kişi olarak unutmadan şunu söyliyim orjinal olanın verdiği haz başkadır, bunu da kolleksiyoncular gayet iyi bilir.

Son olarak şunu da belirterek konuyu kapatayım, orjinal oyun fiyatları 10 YTL olsa halkımız yine de korsana yönelirdi gibisin den düşünce bana pek mantıklı gelmedi. Şöyle ki zaten bu düşünce de olan arkadaşlar için ne benim ne başkasının yapacağı saptamalar yada başka türlü şeyler onların düşüncesini değiştirmiyecektir. Unutmadan burada sadece orjinal-korsan oyundan bahsediyorum yanlış anlaşılma olmasın.

oblivion
01-06-2006, 09:56   |  #31  
OP Yıllanmış Üye
122 mesaj

arkadaşlar farkında iseniz eğer benim en başta tanımını yaptığım iki türlü korsan kullanan karakter vardı .
selçuk abi şöyle bir şey demiş sanırım türkiyede orjinal oyun 10 milyona bile düşse yine milletimiz korsana yönelecektir gibi birşey....
bakın işte benim birinci olarak tanımını yaptığım insan tipi işte oydu yani korsanla orjinal arasında 1 ytl lik fark olsa yinede korsana yönelir  ve kişi kendisine kazık atıldığını düşünür ve orjinale yönelmez.
akadaşlar zaten bizim burda böyle insanları orjinale yöneltelim diye bir çabamız yok çünkü o kişler asla iflah olmaz

nukanta
01-06-2006, 16:02   |  #32  
Yıllanmış Üye
256 mesaj

bu işler para gerektirir herkes orijinal almak ister

suicide
05-06-2006, 09:29   |  #33  
Taze Üye
4 mesaj

korsan güzeldir arkadaşlar...
takip ediyorum hergüm onlarca yeni oyun müzik film piyasaya giriyor
sesini duymadığınız oyununu oynamdığınız bir medyaya para vermek aptalık bence.

Selçuk İslamoğlu
05-06-2006, 10:42   |  #34  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
4,133 mesaj
suicide
korsan güzeldir arkadaşlar...
takip ediyorum hergüm onlarca yeni oyun müzik film piyasaya giriyor
sesini duymadığınız oyununu oynamdığınız bir medyaya para vermek aptalık bence.
Bu yüzden oyun dergileri, sinema dergileri, müzik dergileri, televizyon programları, internette inceleme siteleri vs. bulunuyor. Para vermeden önce bilgi edin diye.

Tabii niye para veresin ki, değil mi? Zaten tüm internet senin. Bu yüzden diliyorum ki yasalarla bu işler biraz daha sıkılaştırılır.

Mdg
06-06-2006, 05:36   |  #35  
Yıllanmış Üye
258 mesaj

valla konu iyi gidiyor bende 1-2 ek yapayım
en son korsan'dan para verip cd aldığım gün'ü  hatırlıyorm 2003 aralık idi sanırım cd neydi  hatırlamıyorum tam olarak. ama kopya kullanmak bana göre suçtur hırsızlı değildir ama kişilik haklarına ihlaldir diye düşünüyorum.
mesela aylık 256k kullanıyorum şu anda ve sırf ödediğim faiş fiyatlar boşa gitmesin telekom'dan geri alayım  diye  bi makinaya bütün gün download yaptırıyorum bu olay telekom bana 256k'yı global piyasadaki bir  fiyattan verene  kadar böyle gidecek.
ama beni geçersek  sizin  söylediklerinizden bazı noktalara  dem vurmak istiyorum

öncelikle oblivion bakmış fiyatlara yazmış  benim dikkatimi çekti tomb raider nedir ya oyunmudur o da  tes gibi bir oyundan yüksek fiyata  sahip oluyor 80 ytl'yi tes:arena'ya veririmde  tomb raider'ı ne korsandan alırım ne çekerim neden oynarım
burda fiyatlandırma önemli bence yani 3 lira  değeri olan oyuna 5 lira  istemek kişileri korsana  yönlendirir.
yani oyunların taşıdığı değere  göre  fiyatlandırılması gerekiyor herşeyden önce

bunun yanında  gene  oblivion'un dediği bir diğer nokta 2 tip oyuncu vardır mevuzusu bana biraz komik gelmektedir  çünkü zaten F.e.a.r. gibi yada Tes:Oblivion gibi oyunları oynamak  için kalbur üstü bir pc lazımdırki nedense 80 ytl veremiyen kişiler 400ytl'ye ekran kartı alabilmektedirler ve 5 ytl'de korsan alarak maddi durumu bahane etmektedirler öylemi bence bu yanlış   herşeyin bir orantısı vardır  açıkçası burda kaç kişi darwinia  oynadı bilmiyorum ama her sistemde  rahatça çalışabilen ve rahat rahat günlerce  oynayabileceğiniz bir oyun bunu nedense  bizim level baya bi geçiştirdi arada  1-2 satır bahsettiler ama nedense oyunu incelemek işlerine gelmiyor
buna karşın egm yada pc-gamer gibi  dergiler  bu oyunu  must-play sınıfında  bi rütbeye layık gördüki 10 yıldan fazladır oyun oynayan benim gibi kişiler  için bu oyunun çok daha fazla anlamı vardır.
neyse dağıtmadan devam edelim sonuçta oyun oynıyacak bilgisayarın varsa oynayacak oyunda bulabilirsin.

diğer bahsedilen bir nokta ise oyunların yurt dışı ile hemen hemen aynı fiyattan satılması. aslında bu konu biraz gariptir ama oyunlara fazla vergi binmez çünkü şirketlerde  bizim ülkenin durumunu  bildiği  için gene fiyatları biraz daha aşağıda tutarlar. yani fiyatlar  yurt dışı  ile hemen hemen aynı  olur tabi bu dışarda  yapılan özel kampanyalar olsun 2nd hand olsun farklılıklar  gösterir  ama ben bu satırları yazarken HL2 bimeks'de kdv dahil 30 ytl ki bence  bundan  daha fazlasını  istemekde  yüzsüzlük olur.
Burda bence dikkat  edilmesi gereken nokta çoğrafya farkının  oyun maliyetini etkilemesi burda etkileyen faktörler  en fazla lojistik ve vergirdirki bunlarda çeşitli yollarla  çözülebiliyor.
bu durumda amerikadaki fiyat ile türkiyedeki  fiyatın farklı olması bence  saçmadır sonuçta T.C. içinde yaşayan herhangi bir birey bir ingilizden bir japon'dan yada bir amerikandan daha farklı yada  ayrıcalıklı  değildir bu nedenle onlara yada bize kaça satılıyorsa aynı şekilde onlara ve bize aynı fiyattan satılması normaldir  sonuçta özel şirketlerin heleki bilgisayar oyunları sektöründeki şirketlerin temel amacı kar etmektir haliyle Tr'yede satayım zararınada  olsa  satayım demesi beklenemez.
oyun gelir satılmazsa  aradan süre geçer fiyatı düşe  o zaman alırsınız.

Müzik konusundaki korsancılığın temeli  özellikle yabancı albümlerin ya bulunamaması yada faiş fiyattan satılması örnek vermek gerekirse geçen yaz Tiesto'nun bi albümünü almak istemiştim üzerinde 60ytl'lik etikey vardıki tek cd'lik normal bi albüm idi.
dedim satıcıya nedir bu ya böyle  fiyatmı olur diye valla böyle diyor ucuz olmaz böyle  şeyler  diyor  iyi dedim ucuz olmasın zaten gittim eve 1 saat sonra .ogg  formatında gayet kaliteli ve kayıpsız çekimiyle bilgisayarımda  idi şimdi kim kaybetti ben mi sanatçımı.
Yerli sanatçılarda ise böyle  bi durum yok bence ben orjinal alıyorum mp3 yapıp kaldırıyorum. ki zaten aklı başında ve ne istediğini bilen her birey şu anda  yerli albümleri orjinal alır. tabiki  bahsettiklerim müzikal açıdan değertaşıyan yapımlar içindir  mesela gene geçen yaz idi sagopa-kajmer'in bi klibini görmüştüm tv'de çektim albümü internetten baktım isimleri felan yok sitesinden bakayım bi nedir  diye dedim baktım 10 ytl mi ne bir fiyat diyor çıktım  aldım geldim şarkıların isimlerimi albümden bakarak  düzelttim sonra hoşuma gitti sanatçının bütün albümlerini alıp mp3 yaptım arşive kaldırdım hepsini.
demekki neymiş önce insanın kendinde  olacak.

Bütün bunlara karşın insanlarımızın 10'a orjinal değil 5'e kopya almasını  yalanlayamam bu sanırım genlerimizde var "ucuzculuk" adı altında bunu açıklayamıyorum bi türlü sanırım insan beyni türklerin davranışlarını bir türk olarak tam açıklayamıyor. :D

tabi  buna güzel örneklerim yok değil mesela hatırlıyorum 1-2  yıl önce bi yerde  baya bi korsan medya toplanmıştı  sonra bunlar belediye töreni ile dozer  eşliğinde parçalanmıştı ki burda komik kısım olay bittikten sonra belediy görevlilerinin kalıntılar arasında sağlam buldukları cd'leri toplayıp ceplerine indirmeleri idi.
ki bu bence çok basit bi örnek daha vahimlerini arkadaşlar söylemiş polis alıyor vs.. diye doğrudur  polisimiz sağ olsun yasaları korumaktan öte kendi bozar yasaları.

asıl gelmek istediğim nokta benimde  içinde bulunduğum download çılgınlığı
buna masum 1-2  örnek vermem gerekirse
sırf download yapabilmek için öss'de  okulları değerlendirirken sunduğu  internet bağlantısını kriter almak  yada
üni. bağlantısına kavuştuğun ilk an "bakalım ne  ekiyor bu alet diyip" çevre üni.lerin ftp'lerin 5-6 linux  dağıtımına yüklenmek  akabinde dumeter'de 9mbps görerek vayyy beeeee  demek gibi.
açıkçası oyun yada film indirmek bence bir  yerde  saçma çünkü filmleri ya sinemada izliyoruz çıkınca yada evde orjinal dvd'sini 3-4 kişi alıp 2-3 kez hatmederek izliyoruz.
oyunlar ise zaten malum alınabiliyor yada paylaşım saolsun düşüyor elimize korsana muhtaç kalmadan.
bunun yerine ender bulunan filmler  olsun yada daha az bulunan dosyaları mesela özel fotoğraf arşivleri belgeseller bilmem hangi zamandan kalma belgeler ve tv dizilerini zaten normal koşullarda  bulamıyoruz bunları  indirmekde bana göre suç değil
açıkçası bi arkadaşımın bizzat capture edip divx yaptığı bilmem kaç yılından kalma sezercik küçük mücahit filmini paylaşmak bence suç  olmadığı gibi kolleksiyonerliğinde asil bir yönü çünkü bu eser hiç bir şekilde YOK tabi gene fevri bir türk davranışı olan paylaşmama sorunu var bakıyorumda hemen hemen hiç kimse upload vermiyor bunun  yerine  sömürmeyi tercih ediyorlar.
dediğim gibi kişisel tercih meselesi tamamen ben az bulunan dosyaları indirmek ve  paylaşmaktan hoşlanırım bunun dışında değer verdiğim bir eserin yada objenin üretici/yaratıcısına mutlaka maddi kazanç olarak geri dönerim.

konudan  sapmaya başladım bitireyim hemen
son söz :  Sorumluluk bireyde mevcut ise hak ihlali söz konusu olmaz ama insan dürtüleriyle yaşayan bir canlıdır bu beslenmekte olabilir özenmede  olabilir sömürmekte olabilir  açgözlülükde  olabilir

Saygılar

Medusa42
07-06-2006, 09:13   |  #36  
Yeni Üye
37 mesaj

Arkadaşlar dünyada hiçbir ülke tamamen orjinal yazılım kullanmazher ülkede kesinlikle KORSAN vardır. Tabiki bu alım gücüne bağlıdır "Emeğe saygı" ama bir yere kadar alanları alacak gücü olanları tebrik ediyorum. Ama benim 2 günde bir oyun aldığımı düşünürsem ortalama orjinal fiyatlarıyla ayda 12000 ytl maaş almam gerekir Onun için şimdilik ORJİNALE HAYIR...

Mdg
07-06-2006, 11:02   |  #37  
Yıllanmış Üye
258 mesaj

afferim bu kadar yazılanın üstüne tekrar  en başa
maddi  gücün yoksa  almazsın olur  biter  
zaten  anormal olan senin ayda  9-10  oyun oynaman  
alır 2 oyun oynarsın  
sanki  çok mühim iş yapıyorsunuz  
marifet  2 günde 1 oyun almak
zaten 2 günde oyun bitiriyorum demekde  şişirmelik  ve özentilikden başka  bişey değil ne oldu madalyamı taktılar sana

Son Düzenleme: Mdg ~ 07 Haziran 2006 11:04
Snickers
09-06-2006, 18:36   |  #38  
Yeni Üye
40 mesaj

Bazı oyunlara 100 ytl verilebilir ama günümüzün sallama süper grafik/sıfır senaryo oyunlarına, mesela 6 saatte bitecek aptalca bir fps ye 100 ytl verilmez..

Ama bazı oyunlar vardır, deliler gibi aylarca oynarsın o zaman başka..

Burda fiyatta başka faktörlerde var.. Adam gibi hizmet gibi.. Çoğu oyunun orjinali çıkmıyor yada çok geç çıkıyor, bulunamıyor.. Hem dünyanın parasına satıyorlar hemde doğru düzgün hizmet sunmuyorlar. İnsanlardada bir düşmanlık oluşuyor doğal olarak..

Müzik cdleri, dvdler, vcd ler filan alınacak seviyede satılıyor ama oyunlar öyle değil.. Özellikle PS2 oyunları.. PS2 sahibi enayidir anlayışı hakim nedense. PS2 dergisi bile 14 ytl..

Son Düzenleme: Snickers ~ 09 Haziran 2006 18:40
theironman
09-06-2006, 20:22   |  #39  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

Oyunun oynama süresi oyunun fiyatını belirlemez ki?! Her oyunda bu değişiklik gösterir; çok fazla gözde olmayan bir oyunu bitirmek aylar alabildiği gibi, çok kaliteli bir yapımı bitirmek sadece saatlerle ifade edilebilir; bu doğru bir karşılaştırma değil. Korsan'a burada ne kadar karşı çıksak da karşı çıkmakla kalmaya mahkumuz çünkü dünyada bile buna bir çözüm bulunabilmiş değil gerektiği gibi. Her geçen gün yeni  teknolojilerle karşılaşıyoruz, kopya korumasıydı şuydu buydu, ama bir şekilde deliniyor. Türkiye gibi gelişen ülkelerde ise korsan çok fazla rağbet görüyor; her alanda bu böyle: Müzik, oyun, film vs. Apple'ın bir zamanlar hayatımıza soktuğu I-Tunes de bunu önlemeye yönelikti biraz da; şarkı başına 1$, bu korsanı azalttıysa da istenilen sonuç elde edilemedi, ama firma çok kar yaptı, o ayrı bir mevzu. Günümüzde kitapların bile kopyası çıkıyor, bu emeğe karşı basbaya saygısızlık, ama bunu bile bile almıyor mu çoğu insan bu kopya ürünleri? Lafla olmadığı ortada, ülkenin hali iyi olacak, insanların cebi önce bir para görecek, ondan sonra bu işin etik yanından daha rahat bahsedebiliriz. Yoksa tartışmadan öteye girmiyor işte. Windows işletim sistemini 90$+KDV ile almak yerine 2 ytl'ye bu işi kapatmak pek çok kişi için oldukça cazip doğal olarak. Ülkenin durumunu düşündüğümüzde bu yola başvuranları biraz olsun anlayabiliyoruz ama bunu asla doğru bulamayız. Yazılımların fiyatı biraz daha aşağı çekilse aslında, olumlu gelişmeler beklenebilir. Ama gecesini gündüzüne katan yazılım uzmanları ve diğer elemanların alın terlerini de görmezden gelemeyiz.

Snickers
09-06-2006, 22:59   |  #40  
Yeni Üye
40 mesaj

Program konusunda haklısın ama oyun çok farklı bir konu..

Odoakr
01-07-2006, 02:54   |  #41  
Taze Üye
4 mesaj

Arkadaşlar Oyunları Çıktığı Gibi Hemen Alıp Oynamak Zorundamısınız? Hemen çıktığı gibi korsanı nı alacağınıza orjinal oyunun fiyatının düştükten sonra almaya ne dersiniz acaba
en fazla bir yıl sürüyor oyunun fiyatının düşmesi hatta bazı firmalara daha erken bile düşürebiliyor fiyatlarını oyun çok satarsa. Bakın ben mesela geçenlerde 3 tane orjinal oyun aldım oyunlarda yeni sayılır en eskisi 1.5 yıllık. İşte size aldığım oyunlar, eski ve yeni fiyatları. Chronicles Of Riddick: Escape From  Butcher Bay Developer's Cut İlk Çıkış Fiyatı 85 TL Benim Aldığım Fiyat 20 TL, Warhammer 40.000: Dawn Of War İlk Çıkış Fiyatı 65 TL Benim Aldığım Fiyat 15 TL, Pusu: Uyanış İlk Çıkış Fiyatı 20 TL Benim Aldığım Fiyat 10 TL. Oyunları Bursa Zafer Plaza D&R Dan aldım.

theironman
01-07-2006, 10:28   |  #42  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
Odoakr
Arkadaşlar Oyunları Çıktığı Gibi Hemen Alıp Oynamak Zorundamısınız? Hemen çıktığı gibi korsanı nı alacağınıza orjinal oyunun fiyatının düştükten sonra almaya ne dersiniz acaba
en fazla bir yıl sürüyor oyunun fiyatının düşmesi hatta bazı firmalara daha erken bile düşürebiliyor fiyatlarını oyun çok satarsa. Bakın ben mesela geçenlerde 3 tane orjinal oyun aldım oyunlarda yeni sayılır en eskisi 1.5 yıllık. İşte size aldığım oyunlar, eski ve yeni fiyatları. Chronicles Of Riddick: Escape From  Butcher Bay Developer's Cut İlk Çıkış Fiyatı 85 TL Benim Aldığım Fiyat 20 TL, Warhammer 40.000: Dawn Of War İlk Çıkış Fiyatı 65 TL Benim Aldığım Fiyat 15 TL, Pusu: Uyanış İlk Çıkış Fiyatı 20 TL Benim Aldığım Fiyat 10 TL. Oyunları Bursa Zafer Plaza D&R Dan aldım.
Yalnız bir eyi atlıyorsun; bu durumlarda bekleme sabrını herkes gösteremez. Kaldı ki oyunu zamanında oynamanın tadı bir başkadır; tabii burada korsancılığın doğru bir şey olduğunu söylüyor değilim, ilk çıktığı zaman orijinal alınsın; ama beklemek... Kendi açından bir sorun teşkil etmese de beklemek herkesin hoşuna gitmez.

flytorpedo2
14-07-2006, 16:34   |  #43  
Yıllanmış Üye
367 mesaj

Batı yıllarca doğudan çaldıklarıyla bu hale geldi şimdi de öyle... Bu sistemde biri fakirleşir biri zenginleşir(bkz. Dünyada ve Türkiyede B.Sermaye-Erol Manisalı). Minare kılıfına uyduruluyor tabii kimse kılıfı göstermesin. Ve bu güç insana doğruya yanlış yanlışa da doğru dedirtiyor mesela teknolojideki,vs. büyük gelişmeler herkeste şu kanıyı uyandırdı: İnsanlık sürekli iyiye gidiyor artık herşey "insan odaklı",savaşlar bitti,devlet görevlileri teknisyen gibi olacak,TAM SAYDAMLIK OLACAK ,vs,vs,vs... herkes bunu yadsınmaz gerçek sanıyor ve kimse bunun minarenin kılıfı olduğunu göremiyor görenlere de "serv paranoyası içinde,komplocu,vs" deniyor.
Neyse konu fazla dağıldı toparlayayım:Tüm fakir ülkelerdeki herkes orijinal oyun,dvd alsa ne olur? fakir iyice fakirleşir zengin de iyice zenginleşir zaten %17lik batı tüm dünyanın kaynaklarını sömürüyor...
Bu adil mi size soruyorum ? ben oyun yapımcılarına saygı duyuyorum kesinlikle yabancı düşmanlığı yok ama gerçek de ortada:onların başındakiler dünyanın içine ediyor,TÜM KAYNAKLARI SÖMÜRÜYOR ve tüm gelirler %17lik batı içinde halk da dahil paylaşılıyor böylece refahları artıyor.
BİZİM ONLARDAN OYUN ALABİLMEMİZ İÇİN ONLARIN DA BİZDEN OYUN ALMASI GEREKİR AMA TEK TARAFLI BAĞLILIK VARKEN NASIL BU KADAR DIŞA BAĞIMLI OLABİLİRİZ? ZATEN DONANIM KONUSUNDA FAZLASIYLA DIŞARI BAĞIMLIYIZ

Son Düzenleme: flytorpedo2 ~ 14 Temmuz 2006 16:42
t_mac1
17-07-2006, 17:36   |  #44  
Üye
63 mesaj

benim daha hiç orjinal oyunum yok ama olmasınıda istemiyom bence korsan ile orjinal aynı işi görüyo tamam orjinal daha uzun ömürlü olabilir ama ben 2tane orjinal oyun alacağıma çok süper bir kasa alarım!!!

Selçuk İslamoğlu
17-07-2006, 19:39   |  #45  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
4,133 mesaj

Sorun da orada zaten...

cemulux
19-07-2006, 02:09   |  #46  
Taze Üye
2 mesaj

Arkadaşlar burda acık olan bir şey var ki o da korsan ın doğru bir şey olmadığı ama flytorpedo nun da dediği gibi biz dışa bağımlı 50 yıldır gelişmekte olan fakat ne hikmetse bir türlü gelişemeyen bir ülkeyiz konuyla pek alakası yok gibi ama sonucta biz farkında olsak da olmasak da bizim gücümüz kendi elimizde değil ne ekonomik gücümüz var ne siyasal ne de sosyal ayrıca dünyanın durumu da iyiye gitmiyor pislik aldı basını yürüyor bunun asıl nedeni ise insanların sürekli tüketime yönlendirilmesi böylece insanlar hiç bir şey in dengesini bulamıyor ve en sonunda bilerek veya bilmeyerek yanlış yollara sapıyor.Korsan da bu yollarda biri ama emin olun ki bu bir Türklük sorunu değil.Bu sorun kendi çıkarları için diğer halkları yok sayan yönetimlerde bu sorun kendi karı için kanalizasyonunu denize döken işletmelerde ve bu sorun hepimizde (ben dahil) büyük şirketlerin reklamlarına kanıp kendimizi tüketime yönlenmemizde, bu yüzden öncelikle kendimiz bilinçli olacağız ve gerektiğinde bir şeye hayır diyebilmeyi öğreneceğiz. Bu korsan da olur baska bir sey de, neyse konuyu dağıttım biraz ama cok üzülerek söylüyorum ne derseniz deyin ama gercek bu hepinize saygılar

flytorpedo2
19-07-2006, 11:46   |  #47  
Yıllanmış Üye
367 mesaj

Sonuçta en genel tablo: %17 dünya kaynaklarını sömürüyor.%83 sömürülüyor."%83LÜK KISIM %17LİK BATIYA DENK BİR İHRACAT YAPMADIKTAN SONRA" sürekli batıdan birşey alırsa (ki zaten alıyor ve TEK TARAFLI bağlanıyor) artık bu durumda milyonlarca %83lük kısmın sömüren kısımdan oyun alması dünyadaki uçurumun arttırılmasına büyük  bir katkı sağlar.
Artık burada oyun yapımcılarının emeğine saygı duymak ayrı birşey oluyor.
Ama saygı duyup sömürülenlerin oyunlar alması bu sefer milyarlarca(dünya nüfusunun %83ü) kişinin emeğini çöpe atmak olacak ve %83ü fakirleştirecek,uçurum artacak.
Yorum sizin...

arslankurt
20-07-2006, 13:43   |  #48  
Yıllanmış Üye
393 mesaj
elvis32
Odoakr
Yalnız bir eyi atlıyorsun; bu durumlarda bekleme sabrını herkes gösteremez. Kaldı ki oyunu zamanında oynamanın tadı bir başkadır; tabii burada korsancılığın doğru bir şey olduğunu söylüyor değilim, ilk çıktığı zaman orijinal alınsın; ama beklemek... Kendi açından bir sorun teşkil etmese de beklemek herkesin hoşuna gitmez.
Benim yöntemi açıklıyoruum...
Oyunun önce korsanını alırımSinsi...bi güzel oynarım...Fiyatı düsünce de orjinalini alırımKahkaha