Arkadaşlar bu konuyu sizlerle doğrudan veya dolaylı yollardan hep tartıştık ama mantıklı bir karara maalesef varamadık.Geçen bir tv programında yine korsanla alakalı bitakım şeyler söylendi. Neyse sizlerle birşeyleri paylaşmak istiyorum geçen bir tekno markete gittim ve orjinal oyun fiyatlarına şöyle bir baktım
Oblivion 80 ytl
tomb raider 100 ytl
fifa word cup 90 ytl
arkadaşlar şimdi size soruyorum askari ücreti 300-400 ytl olan bir ülkede sizce oyuna bu kadar para verilir mi?
biz elbette yapılan ve gösterilen emeğe saygı duyacağız
ve ben şunu belirtmek isterim ki elbette bu oyunlar bu fiyata alınabilir ve oynanabilr ve gerçektende bu parayı hakedebilir fakat siz ona hakettiğini veremeyebilir ve korsana yönelebilirsiniz.
arkadaşlarım bence iki tip korsana yönelen veya yönelmek zorunda olan insan vardır.Bunlardan birincisi parası olsa dahi asla orjinal ürün kullanmayan ve bunu enayilk diye tanımlayan hatta orjinal oyunun fiyatının çok yüksek olduğundan bunu kendisine atılmış bir kazık olarak her yerde bas bas bağıran ve asla iflah olmayan insan tipi.
bunlardan ikincisi ise gerçekten biliçli olan ve bu oyunların ne kadar güçlükle yapıldığını bilen fakat yeterli ekonomik koşulları oluşmadığı için korsana yönelen insan tipi.
evet arkadaşlar şimdi elinizi vijdannıza koyun ve cevap verin.Acaba gerçektende nerde yanlış yapıyoruz
(arkadaşlar lütfen birbirimize saygılı olmaya çalışalım ve tabiki görüşlerimizede)