korsan elbette sorunlu oluyor ama şunuda söyleyim herşey korsana bağlı değil ama orjinal ürünün faydasının farkına varıpta kullananların canı güzel yanıyor nedenmi adam tonlan ücretli yazılımı korsan kullanıyor. sürekli hata gönder gönderme olayını gönder diyor yada windows botamatik yolluyor kazara ms tarafından tüm kullandığı yazılımların lsitesi ile birlikte alınması gereken lisan sayısıda belrtilip geldimi adam şapa oturuyor kimse 1000 tl zınk diye veremez ama başında ms windows lisansı ve 165 tllik office lisansını alıp kullanmış olsa bu sıkıntılar yarı yarıyadanda aşağı düşer.
ben msten çok mektup yiyen gördüm işini yaptığım firmalar arasında. reklam firması corel adobe photoshp xp professional genius ,office lisansı ,antivirüs lisansı,winrar lisansı,ve daha aklıma gelmeyen birçok yazılımın lisansının kısa sürede temin edilmesi ve birdahaki gelecek yazıya müteakiben 1 hafta içinde lisans denetlemesi yapılacak yazısı almıştı güzel tutuşmuştu tam 10000 dolara patladı.hadi corel ve adobe ürünleri pahalı ama ya diğerleri sadece günlük kazancı yada haftalık.
ev kullanıcısına gelmedimi onada gelenini gördüm hemde telegonlan ulaşıp konuşmuşlar. yani ms isterse yapar ama tolerans verdi diyede suyunu çıkartmayalım sistem 500tl vereceksem bunun en az 175 tlsini lisansa ayırmam şarttır. zaten 2.5 senedir zırt bırt çıkan yeni sürüm windows karmaşası nedeni ile bende lisans almadan win7 kullananlardanım şuan için ama lisansı çıksın kesin almam şart.
o yazılımları yapan kişinin yerine kendiniz koyun korsancılar ve kullananlar ve sadece bir ufak program yazmayı deneyin ne kadar zor olduğunu göreceksiniz olayın o adam yıllarını harcıyor. adamlar hak ediyor. bazen dini abuk sabuk virüslerde yazar kordan kullanan car curt ahirette diye birazı doğru başkasının hakkını yiyorsunuz hak yemek hiçte iyi birşey değil ekran kartına 200 tl bereceğine gitte adamın hakkını ver.
Korsan Windows Kullanımı
- 1
- 2
En çok sinir olduğum açlık sınırında yaşadığımz bahaneleri. Arkadaşlar hayat standardımızın düşük olması sizce M.S.nin suçumu? ya da oyu üreticilerinin. Tüm dünyada 100-200 dolar arasında satılacak windows 7'leri Türkiyede 15 dolara satsın mı? Bugüne kadar bankaları dolandırmış, yolsuzluklar yapmış, üstü kapalı anlaşma yapmış insanlar yüzünden hayat standardınız düşük. Neden bu insanları suçlamıyoruz? Sonuçta Microsoft ve diğer yazılım şirketleri vergilerini veren, personel çalıştıran şirketler. Korsan kullanmak onların ürettiklerini çalmaktan başka bir şey değil. Daha doğrusu hırsızlık. Şimdi yine birileri çıkacak para olursa neden almayalım ama yok diyecek.... Bende bir yazılımcıyım ve ürettiğim yazılımların korsan kullanabilme ihtimalini düşündüğümde kahroluyorum. Bari çalıyorsanız deseklemeyinde.
boş ver recep kardeş bunların sonu gelmez kendime bir sistem hazırladım notebook artık dayanmuyordu özellikleride imzamda yazılı ama arkadaşlar bakıyorum benle dalga geçiyor böyle bir sistemde xp kullandığım için hemde ikispi diyorlar ben vista yı yada win7 yi kötülemiyorumki abi elimdeki xp orjinal yani crecksiz
Bazı arkadaşlarında dediği gibi korsan Windows olmasa Windows bu kadar rağbet görmez. Pazar payı bu kadar yüksek olmaz. En azından Türkiye'de böyle(kendi fikrim bu ). kaspersky programında Key bulduğumuz da nasıl yakalanıyorsak inananın Windows istese kaspersky'den daha rahat yapar bunu
En çok sinir olduğum açlık sınırında yaşadığımz bahaneleri. Arkadaşlar hayat standardımızın düşük olması sizce M.S.nin suçumu? ya da oyu üreticilerinin. Tüm dünyada 100-200 dolar arasında satılacak windows 7'leri Türkiyede 15 dolara satsın mı? Bugüne kadar bankaları dolandırmış, yolsuzluklar yapmış, üstü kapalı anlaşma yapmış insanlar yüzünden hayat standardınız düşük. Neden bu insanları suçlamıyoruz? Sonuçta Microsoft ve diğer yazılım şirketleri vergilerini veren, personel çalıştıran şirketler. Korsan kullanmak onların ürettiklerini çalmaktan başka bir şey değil. Daha doğrusu hırsızlık. Şimdi yine birileri çıkacak para olursa neden almayalım ama yok diyecek.... Bende bir yazılımcıyım ve ürettiğim yazılımların korsan kullanabilme ihtimalini düşündüğümde kahroluyorum. Bari çalıyorsanız deseklemeyinde.birşeyi eklemeyi unutmuşsun microsoft "tekel" bir şirket... rakibi yok onlarca dava açıldı bu yüzden... o 200-300 tl ye satışa çıkardıkları yazılımları, rakibi olsa bu fiyatlardan satabileceklermiydi..?
valla kim ne derse desin bir korsan xp birde lisanslı kurulum olan 2 pclik bir ofis var korsan olan kurulalı 2 yıl 2 ay oldu öbür lisanslı ise 1 yıl 8 ay kurulalı aradaki tek fark bir ara korsan olana iyi virüs musallat olmuştu baya uğaştım baktım yemiyor pandayı kurdum bıraktım olursa olur olmassa format atarım deyip çıktım. 15 gün sonra gittim bir sorun yoktu o gün bugündür sorunsuz koskoca 2 yıl hiç format atılmadan ufak tefek ellen destek vererek ayakta tuttum. öbür lisanslıya gelince onada aynı virüs bulaşmıştı ama normal bir tarama sonrası sorun kalmamıştı ve daha performanslı idi. eğer büyük bir yeni türev virüs çıkmassada zaten format asla düşünmediğim birşey. ama formattan kazandığım para ne kadar derseniz aylık 1450 tl sadece formattan başka hiç bir iş yapmadan format atılır el ilanı yapıp kapı kapı dolaşıp 20 tlden atsam günlük 4 makinaya format 80 tl allah bereket versin ama amcım asla diğer piyasadaki monoton bilgisayarcılar gibi format atıp dandik bir antivirüs kurup 1 hafta sonra gelir nasıl olsa yada korsan temin edilen ne olduğu belirsiz dosyalar içeren xp yada vista kurulum dvd cdleri kullanmıyorum en büyük avantaj burada.
korsan xp vardı bir sp3 entegre edip son yamaları ekleyim dedim eklendi görünüyor ama içerikte değişiklik yok gözle görülebilecek sadece sp3 cab var farklı orjinal xp cdsi üzerinde tüm yama ve sp işlemlerini yaptıktan sonra içeriğin komple değiştiğive yamalara özgü özel 2 klasör oluştuğunu gördüm. korsanda ilk aldığım hataclock.avi bulunamadı neyin nesi ise aramadığım cd içeriği kalmadı yok öyle birdosya ama orjinalde tık yok.
ama eğer korsana merağım olsa zaten format işinden bol ne varki apartmanları dolaşsam en az bir apartmanda 10 pc yada notebook çıkar oda yeter. kurarım korsanı 10 gün sonra yine çöker yine hepsinden toplam 200 tl alırım kebap valla. ne kadar savunsanızda yanlış eğer formlarda yardım etmesek cd dvd geliştirme vs.vs ile ilgili zor fors atarsınız burada korsan konusunda. sürekli bayılırsınız 30 tl ozaman iyi güzel olur dimi??
Sayın arkadasım buradan gerekli bilgiye ulasabilirsinizz
Korsan yazılımla mücadele konusunda başlıca korunan haklar başlıcatelif hakkı, mali haklar ve bilgisayar programlarına ilişkin haklarolarak düzenlenebilir.
Telif Hakkı: Esasen bilim ve sanat alanındaki faaliyetleri düzenleyenve kurallar koymaya yarayan bir haktır. Telif hakkı kişinin yarattığıfikir eserlerinin her mülkten daha fazla o kişiye ait olduğudüşüncesine dayanır. Yazar ve sanatçıların kendi eserlerine sahip olmahaklarının kanunda ifade edilme şeklidir.
Mali Haklar: Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu' nun ilgili hükümleriçerçevesinde eser (lisans) sahibinin ve yetkilendireceği kişilerinkoruma altına alabileceği haklardır. Ticari faaliyet alanın giren veeser sahibinin lisans haklarına zarar veren kişilere karşıkullanılırlar.
Bilgisayar programları; Topluluk ve Türk hukukunda ve Bern Anlaşmasıçerçevesinde fikir ve sanat eseri olarak koruma altına alınmıştır.Yani; fikir ve sanat eserleri kanununun ilgili hükümleri bilgisayarprogramları açısından da uygulanmaktadır.
Lisanssız kullanım tespiti için yürütülen hukuki süreçler;
- Sektörde faaliyet gösteren firmalara uyarı yazıları gönderilmesi,
- Lisanssız kullanımın mahkeme kanalıyla tespiti,
- Firmalar ile yapılan sulh görüşmeleri,
- Lisanssız kullanımı durdurmayan firmalar aleyhinde ceza ve tazminat davası açılması.
- Lisans başına 10.000 YTL'den - 150.000 YTL'ye kadar para cezası
- 2 yıldan 6 yıla kadar para cezasına çevrilmeksizin hapis cezası
- 6 aydan 3 yıla kadar meslek ve ticaretten men
- İşyerinin geçici süre ile kapatılması
- Lisanssız yazılımların yüklenmiş olduğu bilgisayarlara el konulması
- Suça ilişkin mahkeme kararının yüksek tirajlı gazetelerde ilanı
- Her bir yazılım için ayrı ayrı yüksek miktarlarda tazminatı kapsayan tedbirler uygulanır.
arkadas yorum istemiyor cevap istiyor farkettiniz mii...?
ayrıca teknik bilgin yuksek degil veya lisanslı yazılımların varsa kullanman gereken teksey microsoft isletim sistemleridir caresizz
Arkadaşlar zaten korsan kullanmak demek microsoftun ekmeğine yağ sürmek demektir. Microsoft istese korsan kullanıcılar bir dakika bile bilgisayarlarını açamazlar basit iki neden sayayımkesinlikle katılıyorum sana... adam istese şuan windows kullanan sistemlerin alayına girip bilgi hırsızlığı yapar tehdit v.s yapar ama gerek yok :)) ayrıca korsan kullanım konusunda STEVE JOBS yani APPLE kurucusu ve yönetim kurulu başkanı bakın ne demiş eskiden bilenler bilir ;)1. Korsan kullandığımız süre içinde başka sistemleri düşünmeyecez biliyorsunuz bu ücretsiz işletim sistemlerini böylece bir rekabet ortamı olmayacak ki şu an böyle microsoft tek başına götürüyor şu an
2. Sadece ev kullanıcıların izin vererek evde yetişecek çocuk sadece vindovsla büyüdüğünde iş hayatında, (ki microsoft için önemli olan bu devlet daşreleri ve şirketler) başka işletim sistemi kullanmak istemeyecek
arkadaşlar bazen korsan kullanıma microsoft bile katkıda bulunduğunu hatta internette bulunan legal crecklerin bile bazılarının microsoftun çıkardığını piyasaya yaydığını düşünüyorum çünkü.....
bu korsanı şirekt bir kuruluş kullandığında çok ağır cezai yaptırımlar uygulayarak parasını çıkarırım, eğer bunu ev kullanıcısı kullandığında bir ley demem zarar da etmem ama o evin içindeki windovsun bana uzun vadede çok getirisi olur diye bir politika izlediğini tahmin ediyorum ve yine bana sorasanız microsoft kimin ne kullandığını ne kadar korsan kullandığını biliyor takdir etmek lazım.....
"It's better to be a pirate than to join the Navy" Türkçesi Korsan olmak orduya katılmaktan iyidir... bazıları şöyle çeviriyor Korsan olmak mümkünken neden orduya katılayım... :D
- 1
- 2