Türkiyede çoğu kişi lisanssız Windows kullanıyor.Microsoft lisanssız Windows kullanıcılarının peşinde mi?Tespit durumunda neler oluyor.Lisanslı windows desen 150$ dan başlıyor.Kimsenin o kdar yüksk fiyatı verceğini düşünmüyorum.Peki Microsoft a yakalanmamak için ne gibi önlemler alabiliriz?
Korsan Windows Kullanımı
- 1
- 2
Zaten o kadar çok korsan kullanan var ki dünyada microsoft bunların hiçbiriyle uğraşacak durumda değil. Sadece lisans anahtarı istetiyor o kadar.
Windows kullanmak zorunda değilsiniz. Pardus var eğer Windows'a gücünüz yetmiyorsa. Ayrıca MS zaten gizlilik sözleşmesini size veriyor. Orda her şey yazıyor.
MS'ten gizleneyim derken virüs yemeyin. Onlar hiç bir hak tanımıyorlar ;)
Parduste de doru düzgün ne program var ne de oyun var.
Bu Nasıl Bir Soru ?
Bizden Korsana Yardım Etmemizi İstiyorsunuz Bende Sayın Recep Baltaş'a Katılıyorum Ücretsiz Sürüm Kullanın Veya Korsancılık Yerine Yakınınızdaki Arkadaşlarınızdan Birinden Orjinal Windows Vista Alın Ve ya XP Ancak Hak Yemeyin Derim...
Ben Korsana Karşıyım Sizinde Öyle Olduğunuza İnanıyorum...
Saygılarımla...
Arkadaşlar Lütfen Sizde Yorumlarınızı Özenle Yazınız...
Aslında bu tamamen kişisel kendiniz veya çevrenizdekilerden dolayı yaptığınız yanlış bir genelleme...
Orjinal kullanmak illa "kutusuyla" gidip satın almak anlamına gelmiyor. Çoğu kişiye işletim sistemleri sistemleriyle veriliyor ve parasını veriyorlar zaten. Toplama bilgisayar yapanların sayısı o kadar da çok değil kısacası.
Türkiye'de korsan Windows kullanım oranı %65 civarlarında. Bu her 10 kişiden 4'ünde orjinal var demek.
türk milletinin %70 nin açlık altında yaşadığını var sayarsak korsan kullanımı kadar doğal bişey olamaz micro bu fiyat politikalarıyla giderse bi nevi kendisi hakediyo denir tuzu kuru olan alsın mantığını bırakmalı arık micro..%65 rakamda resmi bi rakam %13 işsizlik var demek gibi asalında rakamlar çok daha ucuk ev kullanıcılarını pek denetleyemiyolar çünkü:)
Biraz saçma gelebilir ama bana göre çok fazla.Artık bilgisayar ve telefonlar "lüks" olarak görülmüyor.Ailesinin yıgınla kart borcu var ama kendisinin elinde n95 telefonla gezen okuldan arkadaşlarım oldu...
işletim sistemleri üreticileri büyük organizasyonlardan şirketlerden vs..para kazanıyor zaten kişisel kullanıcılardan çok da umurlarında değil zaten her kişsel kullanıcı bir şekilde lisanslı hale getiriyor işletişm sistemini
Bende onu diyicektim.Donanımın korsanı yok onu almaya el mahkum.Ama yazılımda her soruna bir çare var :) microsoft bir şekilde korsan yazılımı engellese, bedava olan işletim sistemleri tavan yapar TÜrkiye'de.Ama şimdi windows u bedava kullanabilme imkanı oldugundan diğer bedava olan işletim sistemleri pek ilgi gormuyor belkide...
Arkadaşlar zaten korsan kullanmak demek microsoftun ekmeğine yağ sürmek demektir. Microsoft istese korsan kullanıcılar bir dakika bile bilgisayarlarını açamazlar basit iki neden sayayım
1. Korsan kullandığımız süre içinde başka sistemleri düşünmeyecez biliyorsunuz bu ücretsiz işletim sistemlerini böylece bir rekabet ortamı olmayacak ki şu an böyle microsoft tek başına götürüyor şu an
2. Sadece ev kullanıcıların izin vererek evde yetişecek çocuk sadece vindovsla büyüdüğünde iş hayatında, (ki microsoft için önemli olan bu devlet daşreleri ve şirketler) başka işletim sistemi kullanmak istemeyecek
arkadaşlar bazen korsan kullanıma microsoft bile katkıda bulunduğunu hatta internette bulunan legal crecklerin bile bazılarının microsoftun çıkardığını piyasaya yaydığını düşünüyorum çünkü.....
bu korsanı şirekt bir kuruluş kullandığında çok ağır cezai yaptırımlar uygulayarak parasını çıkarırım, eğer bunu ev kullanıcısı kullandığında bir ley demem zarar da etmem ama o evin içindeki windovsun bana uzun vadede çok getirisi olur diye bir politika izlediğini tahmin ediyorum ve yine bana sorasanız microsoft kimin ne kullandığını ne kadar korsan kullandığını biliyor takdir etmek lazım.....
microsoft tekel bir şirket ise sadece amerika değil bütün dünyayı tekel inde tutan bir şirket iseniz... çıkarttığınız
yazılımlarınlarının korsanları çatır çatır kullanılır... deniliyor ki linux kullanın... soruyorum size hangi işletme
linux kullanıyor veya hangi akıllı cv sine open office biliyorum diye ekler... daha ülkemizde m.o.s.
sertifikasından bi haber insanlar... eğer ülkemizde korsan kullanım olmasa idi şimdi afrika ülkelerinin
seviyesinde idik belki bilgisayar konusunda... ama alım gücünüz var da gidip korsan alırsanız o başka...
Korsan kulanımın nesi doğal Allah aşkına! Adam gitmiş 1000 dolarlık sistem toplamış korsan XP kullanıyor...türk milletinin %70 nin açlık altında yaşadığını var sayarsak korsan kullanımı kadar doğal bişey olamaz micro bu fiyat politikalarıyla giderse bi nevi kendisi hakediyo denir tuzu kuru olan alsın mantığını bırakmalı arık micro..%65 rakamda resmi bi rakam %13 işsizlik var demek gibi asalında rakamlar çok daha ucuk ev kullanıcılarını pek denetleyemiyolar çünkü:)
Bana mantıklı bir açıklama yapar mısın?
Aynen öyle....Sektörün içindeyim ve bazen öyle haberler duyuyorum ki...
Örneğinkoliyle satılan GTX295'ler gibi... Nedense işletim sistemine gelinceherkes "ne gerek var alcaksın" kır kullan diyor....
Sonra ne oluyor söyleyeyim:
Orda burda Crack araken yiyorlar virüsü PC tamire....ne kadar 100 YTL.....Bi Windows parası...
Ama bazı insanlarda bunu hesap edecek mantık yok maalesef.
Bana göre yapılması gereken mesela bir pc mi toplayacaksınız 1000 tl donanım parası 100 tl de yazılım parası olarak düşünüp pc nin toplam maliyetini 1100 tl olarak hesaplamak gerekir.Yani yazılımıda donanımın bir parçasıymış gibi görmemiz gerekir.Çok yazdım konuya artık gidiyim ben :)
siz böyle diyorsunuz ama bill gates seneler önce türkiye ye geldiğinde windows starter ın tanıtımını bizzat kendisi yapmıştı... bu sürümün öncelikle türkiye de yapılması da manidar dı... niye sürüm çıkartıldı çünkü ucuzdu.. bir şirketin patronu gelip bizzat korsan kullanmayın bakın bu ucuz bunu kullanın diyorsa bu şirketin korsana olan tavizinin olup olamayacağına siz karan verin...Arkadaşlar zaten korsan kullanmak demek microsoftun ekmeğine yağ sürmek demektir. Microsoft istese korsan kullanıcılar bir dakika bile bilgisayarlarını açamazlar basit iki neden sayayım1. Korsan kullandığımız süre içinde başka sistemleri düşünmeyecez biliyorsunuz bu ücretsiz işletim sistemlerini böylece bir rekabet ortamı olmayacak ki şu an böyle microsoft tek başına götürüyor şu an
2. Sadece ev kullanıcıların izin vererek evde yetişecek çocuk sadece vindovsla büyüdüğünde iş hayatında, (ki microsoft için önemli olan bu devlet daşreleri ve şirketler) başka işletim sistemi kullanmak istemeyecek
arkadaşlar bazen korsan kullanıma microsoft bile katkıda bulunduğunu hatta internette bulunan legal crecklerin bile bazılarının microsoftun çıkardığını piyasaya yaydığını düşünüyorum çünkü.....
bu korsanı şirekt bir kuruluş kullandığında çok ağır cezai yaptırımlar uygulayarak parasını çıkarırım, eğer bunu ev kullanıcısı kullandığında bir ley demem zarar da etmem ama o evin içindeki windovsun bana uzun vadede çok getirisi olur diye bir politika izlediğini tahmin ediyorum ve yine bana sorasanız microsoft kimin ne kullandığını ne kadar korsan kullandığını biliyor takdir etmek lazım.....
Formattan para kazanma bu yüzden çok. 30 tl format ayda 3 kere gideni biliyorum. 90 tl. yılda ortalama 15 kere gidenler var. 15 * 30 = 450 tl.
Windows vista home = 200 tl + 8 gb yedekleme dvd si 2 tl. 450 - 202 = 248 TL cepte. yazık bunu hesaplayamayan çok. Ama acımayacaksın...
bende korsan kullanıyorum kullanmayada devam edicem microsoft korsan olmasaydı pazarpayını bu kadar arttırabilirmiydi acaba pazar payı yine yüksek olurdu ama tekelci olamazdı
korsan kullanmamın nedenide maddi durum pc alacak paran var orjinal windowsmu alamıyon demeyin çünkü pcyide 12 ay taksitle almıştım taksitlerini bile zor ödedim öyle 1000-2000$ bi pc sahibide değilim 700-750 liralık bi pc var param oldukça yükseltmeye çalışıyorum bi ekran kartı alıyım dedim 3 aydır para biriktiriyorum
ama orjinal yazılım alcak param olsada yine windowsa para vermen machintos yada macbook air alırım apple sahibi olurum
işletim sistemlerine çok pahalı diyoruz acaba microsoftta o işletim sistemini yapmak için kaç kişi ne kadar süre çalışıyor acaba hiç düşündük mü?Evet şuanda korsan yazılım işletim sistemi çok bundan dolayı yazılım sektörü türkiye iyi iş yapmıyor yetenekli kişiler gidip yrt dışında çalışıyor pardus2009 ücretsiz sürüm bi işletim sistemi ama onda ne yapabilcekesin ki normal bi ev kullanıcısı için en ideal sistem windows tabanlı sistemler eğer türkler buna benzer bi ücretsiz işletim sistemi çıkarsın bakalım kaç kişi orijinal işletim sistemi kullanıyor
ooo bana sürekli geliyorlar artık bıktım bi sıkı arkadaşlarımın pc lerine bakıyorum.diğerlerine bahane uyduruyom.ben ve bir arkadaşım bi ara orjinal yazılım alamadığımızdan pc mizle gelen cd leri kullanıyoduk sadece hiçte sorun yok.virüs yok kafan rahat.başka yazılıma ihtiyacımız olduğunda shareware(craksiz ve kendi sitesinden temiz) veya freeware kullanıyoduk.yine şimdi bi iki tanıdıktan özel alıyoz hallediyoz .
- 1
- 2