KORSAN YAZILIMDA CASUS

ECHELON_
02-05-2009, 20:45   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,644 mesaj

bugün haberturkte mıcrosoft türkiye müdürünü dinledim
konu KORSAN yazılım
microsoft türkiye müdürü şöyle diyor:

"korsan yazılım kullanmayın çünkü emin olun korsan yazılım içerisinde CASUS yazılamlar vardır. bilgileriniz çalınır"

şimdi mesele şu malum yazılımları aldıktan sonra taratmamıza rağmen ve temiz çıkmasına rağmen nasıl oluyorda microsoft müdürü emin olun içerisinde casus yazılım vardır diyor?Deli

tayartekin
02-05-2009, 20:49   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
802 mesaj

orijinal yazılım satmak içinAğzı kulaklarına varıyor

ECHELON_
02-05-2009, 20:52   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,644 mesaj
tayartekin
orijinal yazılım satmak içinAğzı kulaklarına varıyor
ama adamın bir bildiği var ki böyle diyor korsan yazılıma ciddi anlamda kafaya taksalar korsan kalmaz

tayartekin
02-05-2009, 20:54   |  #4  
Yıllanmış Üye
802 mesaj

iyide her korsan yazılımın için casus yazılım bulunacak diye bir şart yok ki

Turkish Developer
02-05-2009, 21:35   |  #5  
Turkish Developer avatarı
Yıllanmış Üye
671 mesaj

Konuya Farklı Objelerden Bakıyorsunuz Sanırım.

Bu Tıpkı, Güneşi Görmek isteyipte, Güneş Görmeyen pencereden Başınızı Uzatıp Bakmaya Çalışmak Gibi.

Geçtiğimiz Günlerde Microsoft (Şef) CEO su Steve BALLMER, Türkiye'deydi ve Ankarda Bir Otelde, Türkiye nin Yazılım Konusunda 10 Ülke İçine Girmesi Gerektiği, ve Başlı Başına Bir Yatırım Ayırabileceklerini de İfade Etmeye Çalıştı. Bu Konuda Ülkemiz İçin Sevindirici hamleler Oynayabileceklerini de Üstü Örtülü Yansıttı.

Gelelim Şimdi, Tartışmaya çalıştığımız Konuya, Öncelikle Microsoft Türkiye Genel Müdürümüz Sevgili Çağlayan ARKAN , Gibi Bir Yöneticinin Türkiye Servisinde Yönetici Olması Seçkin ve Başarılı Ekibiyle Lansmanlar,Etkinlikler,Konferanslar ve Sanallaştırmaların Yapılması, 30 Milyon Kullanıcısı Olan Bir Ülke İçin Bir Şans tır. Bunu Şahsen Söylemek İstiyorum.

Microsoft Bazı Kararları Ülkemiz İçin Almaya Çalışlıyorsa, Bazı Önlemleri Microsoft Türkiye Olarak Alınması Gerekiyor.Bu Nedenle Bahsi Edilenleri Tekrar Okuyup Düşünmek Gerekir.

Bahsi Edilen Bir Konuda , Daha Öncelerde de İfade Edilmeye Çalışılmıştı , Şöyleki ;

(Alıntı)
Haber Türk - 06 Ocak 2009 Salı

HABERTÜRK'te yayınlanan Özlem Dalga'nın sunduğu Piyasalarda Bugün Programına katılan Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan, Türkiye'nin Avrupa Birliği'nin yazılım merkezi olmak için çalışması gerektiğini söyledi.

Hindistan'ın 2003 yılında 7-8 milyar dolarlık büyüklüğü olduğunu hatırlatan
Arkan, ülkenin bilişim sektörünün bugün 40 milyar dolar büyüklüğe ulaştığını
ve 2 buçuk milyon kişiye istihdam sağladığını söyledi.

Korsan Yazılım Vuruyor

Microsoft Türkiye Genel Müdürü, dünyada kaçak yazılım kullanma oranının
yüzde 35 seviyesinde olduğunu, bu oranın Türkiye'de yüzde 65'e ulaştığını
söyledi. Arkan, "fikri mülkiyet haklarında sağlanacak yüzde 10'luk iyileşme
Türkiye'ye 20 milyar dolar yeni sermaye gelecektir. 150 bin kişilik istihdam
yaratacaktır." dedi.

Üreticilerin haklarının yeterince korunamamasından dolayı uluslararası
şirketlerin özellikle Ar-Ge çalışmalarını Türkiye'ye taşımakta isteksiz
olduklarını belirtti.

Arkan sorunların çözülmesi halinde, Türkiye'nin Avrupa Birliği'nin yazılım
ve servis merkezi haline gelebileceğini belirtti.

Türkiye'nin tüm yazılım pazarının sadece Bulgaristan'ın yazılım ihracatı
kadar olduğunu dile getiren Microsoft Türkiye Genel Müdürü Arkan,  bilişim
sektörüne daha fazla yatırım yapılması gerektiğini söyledi.

Microsoft Türkiye Genel Müdürü, yazılım fiyatların Türkiye'de daha pahalı
olmadığını savundu.

mancukya
02-05-2009, 23:04   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj
ahmeyt05
Hazır konuda geçmişken ve bilgili üyeler varken bir şey sormak istiyorum. Kaynağını bilmediğim çok eski bir yazıdan aynen alıntı yapacağım.

Alıntı hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum. Casusu koyan olarak Microsoft'u işaret ediyor yazı.

Konuyu biliyorum bende aynisini yazmayi düsünüyordum regsvr32.exe -u %systemroot%\system32\regwizc.dll xp icerisindeki casus yazilim.
Peki spyware konusunda kapiyi acan kimdi ?
Microsoft kendi sistemleri icine ekledikleri olaylari sonradan bazilari alip gelistirip kendileri icin kullandilar kapiyi Microsoft kendisi acti.
Rootkit olaylarida Sony sayesinde basladi muzik cdlerinin kopyalanmasini engellemek icin yaptirdigi rootkit ortaliga cikti rezil oldugu gibi actigi kapidan sistemde bulunmasi zor ve tehlikeli bir ton rootkit ortaya cikti.

Turkish Developer
02-05-2009, 23:10   |  #7  
Yıllanmış Üye
671 mesaj

Microsoft - Korsan İlişkisine Karşın , Geçtiğimiz Günlerde de Forumda Değinmeye Çalışılan Mesajları Yer Alan Konuyu, Aşağıdaki İlgili Linkte Bulabilirsiniz...

Ahmet Ertuğrul
02-05-2009, 23:21   |  #8  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Turkish Developer, bana ya da mancukya'ya cevap vermediniz sanırım. Öyleyse kime cevap verdiniz? Soru Çünkü bağlantısını verdiğiniz konuyu başından sonuna takip edip okumuştum zaten. Sorumla ilgili bir şey geçtiğini hatırlamıyorum.

Son Düzenleme: Ahmet Ertuğrul ~ 02 Mayıs 2009 23:22
Turkish Developer
02-05-2009, 23:27   |  #9  
Yıllanmış Üye
671 mesaj
ahmeyt05
Turkish Developer, bana ya da mancukya'ya cevap vermediniz sanırım. Öyleyse kime cevap verdiniz? Soru Çünkü bağlantısını verdiğiniz konuyu başından sonuna takip edip okumuştum zaten. Sorumla ilgili bir şey geçtiğini hatırlamıyorum.
Alıntınız Olmadığı Üzere, Size Hitaben Öne Sürülen Link Değildir. Bu Tür Konular Genelde Farklı Yönlerden Ele Alınmış Olsada, Ortak Noktası İlgili Linkte Yer Alan Onlarca Konuya Tekavül Eder ve O Bahse Dönüşür. Bu Yüzden de; Var Olan ve yazılan Şeylerin Tekrar Söz Konusu Olması Biraz Absürd Kaçar :)

Ayrıca; Bahsini Ettiğiniz Konu Hakkında'da İlgili Bölümdeki Mesajları Okumuş Olduğunuzda (ki Okumuş Olduğunuzu İfade Ettiniz), Bazı Nüanslar Üzerinden,Sorularınızın Cevaplarını Bulmanız Zor Olmaması Gerekir Diye Düşünüyorum.

Anlayışınız İçin Teşekkürler...

Son Düzenleme: Turkish Developer ~ 02 Mayıs 2009 23:29
Ahmet Ertuğrul
02-05-2009, 23:36   |  #10  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Ben anlamadım yine ama neyse. ÜzgünAnlayan varsa bana özelden atsın.

Mustafa@PC
02-05-2009, 23:40   |  #11  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj
ahmeyt05
Ahmet,
Bu hesap (Support_388945a0) her bilgisayarda var microsoftun uzaktan yardım için kullandığı bir guest servisi yada hesabıda diyebilirsin,yardıma ihtiyacın olduğunda microsoftun senin bilgisayarına bağlanması için,uzaktan yardıma ihtiyacın yoksa kapatırsın ama bence kalmalı böyle bir hizmet gerektiğinde kullanılır,tabi windows orjinalse,korsan windowsada yardım edicek halleri yok adamların,İşte buna casus demelerinin sebebi bu microsftun böyle bir hesabının bulunması,bence "şehir efsanesi".

Yani anlıcan "resmi" bir hizmet yada servis,microsoft bunu ne kadar kötüye kullanır yada kullanabilir onu bilemem ama yapmak isteyen microsoft bunu güncelleştirmeler ile zaten yapabilir.

Ama yinede nette araştırma yapılmalı belki benim bilmediğimde şeyler vardır fakat genel itibari ile bu.

Ahmet Ertuğrul
02-05-2009, 23:53   |  #12  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Evet, teşekkürler. Aşağı yukarı ben de yazdığın gibi düşünüyordum ama sorum neden geçiştirildi, onu anlamadım.

Anlamam gereken şu mu acaba? Bu yazıyı yazan kişi zaten korsan kullanıyordu, yazıyı okuyacakların da çoğunun korsan kullandığını düşünerek Microsoft'un bu kullanıcı hesabını kaldırmayla korsan kullanıcıları üzerindeki denetimini azaltma çabasıdırSoru

Ben ortalama bir kullanıcıyım, biraz bilgim varsa o da şahsi tecrübelerim ve birkaç yazılımın kullanımı ve basit donanım bilgisinden ibarettir. Bu yüzden merakımı ve anlayışsızlığımı mazur görün.

Son Düzenleme: Ahmet Ertuğrul ~ 03 Mayıs 2009 00:10
Mustafa@PC
02-05-2009, 23:57   |  #13  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj
ahmeyt05
Evet, teşekkürler. Aşağı yukarı ben de yazdığın gibi düşünüyordum ama sorum neden geçiştirildi, onu anlamadım.

Anlamam gereken şu mu acaba? Bu yazıyı yazan kişi zaten korsan kullanıyordu, yazıyı okuyacakların da çoğunun korsan kullandığını düşünerek Microsoft'un bu kullanıcı hesabını kaldırmayla korsan kullanıcıları üzerindeki denetimini azaltma çabasıdırSoru

Orasını bilemem ama o senin dediğinde biraz abartı olur,

Yani bunu söyleyen kişide bunu böyle bildiği için söylemiştir herhalde,başka bir amacının olcağını zannetmem.

Benim bildiğimde buydu sana biraz daha araştırmanı öneririm webden...Göz kırpma

Ahmet Ertuğrul
03-05-2009, 00:18   |  #14  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Google'da malum hesabı arattırdım, ilk çıkan bağlantıdaki yazı ve orada verilen iki bağlantı yeterli oldu ama niye bu kadar kastınız cevap vermemek için anlamadım yani.

ilginch
03-05-2009, 00:25   |  #15  
Yıllanmış Üye
1,635 mesaj
SCARFACE_
bugün haberturkte mıcrosoft türkiye müdürünü dinledim
konu KORSAN yazılım
microsoft türkiye müdürü şöyle diyor:

"korsan yazılım kullanmayın çünkü emin olun korsan yazılım içerisinde CASUS yazılamlar vardır. bilgileriniz çalınır"

şimdi mesele şu malum yazılımları aldıktan sonra taratmamıza rağmen ve temiz çıkmasına rağmen nasıl oluyorda microsoft müdürü emin olun içerisinde casus yazılım vardır diyor?Deli

hepsinde olacak diye bir şey yok,ama bence mümkün.
sonuçta hackerların elinden çıkıyor.Geek
msn freezer vb pro.lar kullanmıştım, ta ki anti-virüs pro.m virüs bulana kadar...Islık
pronun bize faydası oluyor, aynı zamanda da hackerlara faydası oluyor...

Mustafa@PC
03-05-2009, 00:35   |  #16  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj
ahmeyt05
Google'da malum hesabı arattırdım, ilk çıkan bağlantıdaki yazı ve orada verilen iki bağlantı yeterli oldu ama niye bu kadar kastınız cevap vermemek için anlamadım yani.
Özelden mesaj attım forumda değildim yeni döndüm yine çıkıcam zaman zaman konuşulan bir konu kesin bizim forumdadaa açılmıştır bu konu zamanında,bende konuya o kadar hakim olmadığım için yanisadece onalrı bildiğim için bu kadar cevaplıya bildim sorunu başkabişey aklına gelmesinGöz kırpma

Gerçi özele attığım mesajın aynısı oldu ama neyseAğzı kulaklarına varıyor

Son Düzenleme: Mustafa@PC ~ 03 Mayıs 2009 00:35
Ahmet Ertuğrul
03-05-2009, 14:13   |  #17  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Teşekkür Ağzı kulaklarına varıyor

ulgar
03-05-2009, 16:43   |  #18  
ulgar avatarı
Üye
81 mesaj

ahmeyt05 yazdığın yöntemi uyguladım fakat şifre koymuş tekrar kapatıp kodu girdim tekrar ortaya çıktı

Mustafa@PC
03-05-2009, 17:16   |  #19  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
13,125 mesaj
ahmeyt05
Teşekkür Ağzı kulaklarına varıyor
Göz kırpma

xclaw
07-05-2009, 01:06   |  #20  
Taze Üye
4 mesaj
Mustafa@PC
Ahmet,
Bu hesap (Support_388945a0) her bilgisayarda var microsoftun uzaktan yardım için kullandığı bir guest servisi yada hesabıda diyebilirsin,yardıma ihtiyacın olduğunda microsoftun senin bilgisayarına bağlanması için,uzaktan yardıma ihtiyacın yoksa kapatırsın ama bence kalmalı böyle bir hizmet gerektiğinde kullanılır,tabi windows orjinalse,korsan windowsada yardım edicek halleri yok adamların,İşte buna casus demelerinin sebebi bu microsftun böyle bir hesabının bulunması,bence "şehir efsanesi".

Yani anlıcan "resmi" bir hizmet yada servis,microsoft bunu ne kadar kötüye kullanır yada kullanabilir onu bilemem ama yapmak isteyen microsoft bunu güncelleştirmeler ile zaten yapabilir.

Ama yinede nette araştırma yapılmalı belki benim bilmediğimde şeyler vardır fakat genel itibari ile bu.

Bu bilgi benide aydınlattı tşkler :)