Korsan yazılımlarla uğraşmayın...

Banned
08-05-2012, 10:11   |  #1  
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
29 mesaj

Korsanlık ve yasa

Bilgisayar yazılımları, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında yasal koruma altındadır.

Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nda yapılan son değişiklikler 12 Mart 2004 tarihinde Resmi Gazate'de yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre korsan yazılım kullanılması, kopyalanması veya satışa sunulması halinde uygulanacak cezalar aşağıdaki şekilde düzenlenmiştir :

- 150 milyar TL'ye kadar ağır para cezası;
- 4 yıla kadar paraya çevrilmeksizin hapis;
- 3 seneye kadar meslek veya ticaretten men;
- Korsan yazılım yüklü bilgisayarlara el konulması

İşte bu yüzden çok dikkatli olmalısınız. Linux size bu özgürlüğü ve rahatlığı veriyor. Linux bizim deyimimizle imece usülü geliştirilen bir yazılımdır. Ücretsizdir.

Lisans Ücreti Ödemeye son

Linux, açık kodlu, ÜCRETSİZ bir işletim sistemidir. 

Son kullanıcılar için artık kullanımı çok kolaylaşmış ve windows gibi kolaylıkla kullanılabilmektedir. Temel olarak windows oyunları hariç, herşeyi linuxta , aynı windowsta yaptığınız gibi yapabilirsiniz. Oyunlar için Wine adında aracı bir program kullanmak gerekiyor.  Üstelik Word, Excel, Cd yazma programı gibi temel ihtiyaçlarınızın hepsi de Ücretsiz!

Açıklamaların devamı : http://www.hementeslimat.com/ind ... t/category&path=233

LENO7
08-05-2012, 10:49   |  #2  
LENO7 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 91
2,019 mesaj

biz olsak bizde böyle köpeklik yapardık...ama Linux öyle değil...iyiki var bu Linux..

hasan_gul
08-05-2012, 11:13   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
615 mesaj

selam kardeşler valla ben orjinal windows7 home beasic yükledim

Banned
08-05-2012, 12:52   |  #4  
OP Banlandı
29 mesaj

Linux gerçekten artık çok kolay, özellikle hiç kullanmayanlar için yazıyorum. Korkmayın, windows gibi aynı kullanımı.. Zaten çok iş yapmıyorsanız, internette geziyorsanız firefox,chrome , skype gibi herşey aynı linuxta da..

İzmirlifare
08-05-2012, 14:50   |  #5  
İzmirlifare avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 37
1,391 mesaj

he demişken win 8 nereden KORSAN indirebilirim Kahkaha

linüx forever [<3]

Diffren12
08-05-2012, 15:17   |  #6  
Diffren12 avatarı
Yıllanmış Üye
266 mesaj

Korsan yazılımları hepsi zararlı ama antivirüs ve işletim sistemi kesinlikle kullanın.Benim arkadaş nod32 fixli yükledi bilgisayarında kasma yaptı ve programda sorunlar oluştu.Onun yeri free antivirüs kullanın ve orjinal os kullanın.

android3
08-05-2012, 15:55   |  #7  
android3 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
156 mesaj

linux linux diyorsunuzda okulda kullandığımız programlar, cep telefonu yazılım programları filan çalışsa bizde linux kullanacaz. ama şu durumda pek bir işime yaramaz linux

normal73
08-05-2012, 20:26   |  #8  
normal73 avatarı
Yıllanmış Üye
178 mesaj

Şu anda bilgisayarımda BF2 ve birkaç oyun hariç orijinal şey yok. Gayet mutluyum. Linux bence şu anki duruma göre (Kullanım ve uyumluluk) tek kelime ile "berbat".

İzmirlifare
08-05-2012, 20:47   |  #9  
İzmirlifare avatarı
Yıllanmış Üye
1,391 mesaj
Alıntı: normal73  
Şu anda bilgisayarımda BF2 ve birkaç oyun hariç orijinal şey yok. Gayet mutluyum. Linux bence şu anki duruma göre (Kullanım ve uyumluluk) tek kelime ile "berbat".
sanırım lixux kullanmadın ki sallıyorsun :)

windows sistemler en fazla 4 ay dayanıyor.sonra format istiyor. sen ne kadar asc veya clear gibi programlar kullansanda ölüyor sistem. linux ise 1 yıl 2yıl gidiyor... serverler neden daha çok linux kullanıyor sanıyorsun sen ?

dabbe1
08-05-2012, 21:53   |  #10  
dabbe1 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,665 mesaj
Alıntı: normal73  
hayatında kaç donanım üreticisi LINUX için doğrudan istekli gördün? kaç kere Linux dağıtımı kullandın? o elektrik sobası değil... işletim sisteminin çekirdeği... ubuntu yada Fedora kullandın mı? Pardus'ta olur...

ECHELON_
08-05-2012, 22:20   |  #11  
Yıllanmış Üye
1,644 mesaj

linuxden bir cacık olmaz microsoft zaten karaktersiz.

~~~~~~~~~forever free bsd~~~~~

Son Düzenleme: ECHELON_ ~ 08 Mayıs 2012 22:21
dabbe1
08-05-2012, 22:28   |  #12  
dabbe1 avatarı
Yıllanmış Üye
2,665 mesaj
Alıntı: ECHELON_  

cacık olmaz tabi ne hıyar nede yoğurt değil... mükemmel bir işletim sisteminin çekirdeği...

ECHELON_
08-05-2012, 22:35   |  #13  
Yıllanmış Üye
1,644 mesaj

bence open suse windowsu döver

forever opensuse
made in germany
du hast

Son Düzenleme: ECHELON_ ~ 08 Mayıs 2012 22:36
Batuhan Karsan 26
09-05-2012, 22:04   |  #14  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 62
2,471 mesaj
Alıntı: İzmirlifare  
sanırım lixux kullanmadın ki sallıyorsun :)

windows sistemler en fazla 4 ay dayanıyor.sonra format istiyor. sen ne kadar asc veya clear gibi programlar kullansanda ölüyor sistem. linux ise 1 yıl 2yıl gidiyor... serverler neden daha çok linux kullanıyor sanıyorsun sen ?

Şunu söyleyim.5 senedir aynı donanımlı bilgisayarı kullanıyorum.2 senedir de Windows 7 Ultimate kullanıyorum.Önüme gelen her programı yükledim ama halen dayanıyor.Sadece regedit şişti her şeye elimi yüzümü bulaştırdığım için.Bence sen
1) Ya Windows'u dandik bir siteden indirdin.
2) Ya iyi bir anti virüs programı kullanmadın
3) Ya da güncelleştirmeleri önemsemedin.

Son aylarda MSE'yi sürekli olarak güncelliyorum.MSE'yi kurduğumdan beri bilgisayarıma sadece 1 virüs girdi oda system dosyasına.Kasperskyla temizleyip tekar MSE'ye döndüm.Ayrıca korsan kullanımda Windows'un kararlılığını bozar.Benim sistem korsan.Yoksa rahat 3 sene dayanırdı yani.Buraya fanboyluk için gelmeyin.Burası objektif bir teknoloji forumudur.

dabbe1
09-05-2012, 22:57   |  #15  
dabbe1 avatarı
Yıllanmış Üye
2,665 mesaj
Alıntı: Batuhan Karsan 26  
Şunu söyleyim.5 senedir aynı donanımlı bilgisayarı kullanıyorum.2 senedir de Windows 7 Ultimate kullanıyorum.Önüme gelen her programı yükledim ama halen dayanıyor.Sadece regedit şişti her şeye elimi yüzümü bulaştırdığım için.Bence sen
1) Ya Windows'u dandik bir siteden indirdin.
2) Ya iyi bir anti virüs programı kullanmadın
3) Ya da güncelleştirmeleri önemsemedin.

Son aylarda MSE'yi sürekli olarak güncelliyorum.MSE'yi kurduğumdan beri bilgisayarıma sadece 1 virüs girdi oda system dosyasına.Kasperskyla temizleyip tekar MSE'ye döndüm.Ayrıca korsan kullanımda Windows'un kararlılığını bozar.Benim sistem korsan.Yoksa rahat 3 sene dayanırdı yani.Buraya fanboyluk için gelmeyin.Burası objektif bir teknoloji forumudur.

fanboyluk ile ne alaka kurdun? Windows tasarım hatasından dolayı kullandıkça şişer ve yavaşlar... çözümü haftada 2 defa defraggler kullanmak birde ccleaner ile sistemi temiz tutmak... MSE bi halta yaramaz ve son araştırmada sonuncu oldu... avira antivir daha iyi o 2. oldu... Linux dağıtımları kullandıkça hızlanır yavaşlamaz...

Kapalı Hesap (101323)
10-05-2012, 16:41   |  #16  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj

ticari  amaçla kullanmassanız bişey olmaz  
korsan kullanın ama sadece kişisel amaç için

Boracalin
10-05-2012, 23:20   |  #17  
Boracalin avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
1,591 mesaj

Valla arkadaşlar linux iyi güzel hoşta... Birkaç gündür bir iki dağıtım denedim. 
Kubuntu 12 - Mint KDE 12 - Mint Gnome 12.... 

Abi yok yaaa... Kubuntudan memnun kalmadım stabilete sorunları var gibi... 
Mint KDE de aynı sıkıntı var gibi... 
Mint Gnome 12 iyi başladıkta , HD4670 'e bir türlü sürücü kurulmadı , kurlunca renkler anormal oldu... 

Gene win7 ile devam... 

Open suse aklımda da vakit bulamadım henüz...

grezimonk
24-09-2012, 10:30   |  #18  
grezimonk avatarı
Yıllanmış Üye
4,195 mesaj
Alıntı: ECHELON_  

hayatında 1 kere LinuXMint, Slax v.s. kullandın mı? sallıyorsun... o kadar kişi sorunsuz kullanıyorken sende sorun oluyorsa suçlusu kullandığın donanımların üreticisidir...

black_flood
24-09-2012, 20:14   |  #19  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj
Alıntı: grezimonk  
hayatında 1 kere LinuXMint, Slax v.s. kullandın mı? sallıyorsun... o kadar kişi sorunsuz kullanıyorken sende sorun oluyorsa suçlusu kullandığın donanımların üreticisidir...

basit ev kullanıcıları ve kullandığı uygulamaların ms zorlaması olan yerlerin linux deneyim yada inceleyim gibi bir şansı yok ve eğer yeniliğe açık değilsede hiç bir zaman görmeyeceklerdir. linux dağıtımlarının içinde en garibi suse ve gelecek linux bana göre. nedenine gelince binlerce dolar yatırım yapma ihtiyacı duyduğumuz güvenlik switclerindeki bir çok özelliği zaten içlerinde barındırıyorlar. virüs olayına gelince 3. parti uygulamalar olanak sağladıktan sonra hangi yazılımın kullanıldığı hiç fark etmiyor her yazılıma uygun virüs mevcut piyasada.

programmers
27-09-2012, 14:24   |  #20  
Taze Üye
16 mesaj

Win 7 iyidir iyi [=

SypeR54
27-09-2012, 19:57   |  #21  
SypeR54 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 55
724 mesaj

Arkadaş Win8 Bölümünde Linux üzerine yorumlar yapılmış :D Neysede Linux neden Çoğu Serverlarda Kullanılıyor diyen arkadaşa bir şeyden bahsedeyim..

Sunucuların Hızlı,Atak ve Hafif olması Gerekir. Atıyorum 500Mb lık bir sunucu aldın.Sen buna 50-55MBlık Linuxlamı daha çok yer kazanırsın yoksa 125-150 Mblık Windows ile mi ?(Bu arada boyutları örnek olarak verdim.)Linux sunucular hem Virtual PC gibi programlar ile Dedicated görevlerini üstleniyorlar. Dedicated makineler için "Az Kaynak Tüketsin" kuralı genel olarak geçerlidir.Çünkü Örnek olarak Bir Metin2 Server aldınız. (Reklam vermek gibi olmasında). Metin2 vb. gibi kısaca PvP(Person vs. Person) kullanılan oyunlar sistemin kaynağını olabildiğine kendine kullanmaya çalışır. Çünkü hem oyunculara sorun yaşatmasın hemde Lag olmaması için. Siz 1GB lık makinedemi daha çok lag yaşarsınız yoksa 512Mblık Makinedemi ? Eşit dersenizde 512Mb'ta Daha çok Reboot atıp Loglarını temizlersiniz. Bu arada anlattığım konuyu fazla saptırmadan Linux Sunucular Daha Hızlı Daha Atak Daha Hafif fakat Gerekli Güncellemeleri yapılmazsa(geride kalırsa) sunucuz hiç bir işe yaramaz çöp olur. Çünkü Linux'daki açıklar çoğunlukla çekirdek üzerinde bulunduğundan Sisteminiz direk gider.

Yinede eğer evde kullanıcaksanız En yüksek Kararlılığa Sahip işletim sistemi Windows :) Windows'umu tam 3 sene Crackli olarak kullandım en son şiştiği için format attırdım yoksa başka bir sorunum yoktu. Beni dahada götürürdü yani :D

İnşallah anlatabilmişimdir. Eğer eksik taraflarım varsa söyleyiniz hepimiz öğrenelim.. :) Burası nede olsa Binevi Bilgi Alışverişi olan bir Forum..
Önemli Not: Eğer Neden Metin2'yi dedin GameForge'dan rüşvetmi aldın :D fln. derseniz ben Kendi Kurduğum bi 5 Adet Hamachi Server 3 kezde 1 Aylık VPS Server aldığım için dedim. Tekrar diyorum Reklam Yapmak Gibi Bir Amacım Yoktu :)..

İyi Akşamlar Herkeze....

Son Düzenleme: SypeR54 ~ 27 Eylül 2012 20:01
htpr28
09-10-2012, 23:16   |  #22  
Taze Üye
8 mesaj

windows 8 forumunda linuxun reklam edilmesi ilginç isanssız yazılım 4 ay bilemedin 6 ay dayanır hele modifiye ise daha çabuk göçer yalnız reklamı yapılan siteden indirilen linuxta keylogger var  sizin imeceniz bumu.. sayın adminim bu insanları foruma sokmayalım sitenin itibarı zarar görmesin güya iyilik melegi olmuslar forumdaki insanları zehirlemeye ne hakkınız var...arkadaslar isteyen indirsin windowstu linuxtu derken keylogger kurmayın pcinize...saygılar..

abandonware
12-10-2012, 22:34   |  #23  
abandonware avatarı
Yıllanmış Üye
120 mesaj

Tabiki herzaman orijinal sistem vede lisanslı güvenlik yazılımı kullanılmalı.. Fakat Türklerin korsan sevdasını bir türlü çözemiyorum neyazıkki.. Okula bir "Call of Duty: Modern Warfare 2" dvd'sini götürdükten sonra "Bu hangi saf'ın" diye soru sormuşlardı.. yazılımların uçuk fiyatlarınada çözüm bulabilirsek, çok daha fazla yazılım satılacağına vede insanların lisanslı yazılım hakkındaki görüşlerinin çok daha iyi olacağına ininanıyorum :)