KOTALI -SINIRSIZ HAKSIZLIĞI GİDERİLSİN!

vurkan
23-07-2008, 14:13   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

arkadaşlar herkez kotayı aşınca sınırsıza geçmeye çalışıyor hiç düşündünüzmü ?  sınırsızlar 300gb veri indirebiliyor..ve 49 ytl ödüyorlar.. biz 29ytl ödüyoruz sadece 4gb veri indirebiliyoruz.. daha bariz antalmaya çalışayım 29ytl ye 2mbit hız ve 200mb(megabayt) kota verseler bunuda kabul edeycekmiyiz? kimse interneti adsl link ışığının yandığını görmek için almıyor.. sonuçta sörf,msn,oyun vb.. şeyler yapabilmek için alıyor.. ve 4gb kota artık interte birşeyler  yapabilmek için kesinlikle yeterli değil.. YETKİLİLER BUNU GÖREMİYORLAR MI??  onuda geçtim 49ytl ye 300gb veri indirme hakkı veriliyor.. 29ytl bu durumda en az 20gb veri indirme hakkına sahip olmalı.. yani ödediğimizin parasal karşılığını azda olsa almalıyız KİMSE SINIRSIZA GEÇ DEMESİN BEN AYDA 200 TANE FİLM,OYUN MÜZİK ,PROGRAM VS.. İNDİRMEYECEĞİM.. ve benim gibi interneti biraz daha rahat kullanmak isteyen bir sürü insan var 10-15 gb veri indirecek olan kişi neden  100-200 gb veri indiren kişi kadar ödesin ki??  bence ödediğimiz paranın hakkını aramalıyız  sınırsıza geçmek çözüm değil...

hakan1987
23-07-2008, 14:18   |  #2  
Yıllanmış Üye
360 mesaj

haklisin ama ne yapalim sokaga cikinca polis copluyor

asertas
23-07-2008, 14:19   |  #3  
Yıllanmış Üye
353 mesaj

evet sonuna kadar haklısın vurkan arkadaşım bu konuda arkandayım;)

AcuNeTiX
23-07-2008, 14:22   |  #4  
Yıllanmış Üye
354 mesaj

20 değil 10 gb indirme hakkı verseler yine yeter ama vermezlerki.

Crazy_SakaryaLi
23-07-2008, 14:24   |  #5  
Yıllanmış Üye
258 mesaj

sınırsızlar 69 ytl ödüyor.bunu bir düzeltelim...haksızlık derken şu var sınırsız kullanan kişi aradaki fiyat farkını bilerek sınırsız alıyor ve interneti kullanıyor..kotalı kullananlar ise adı üzerinde kotası var ve fiyatıda ona göre hızı ona göre olur...eğer sen hem kotalı olacak hem 29 ytl olacak hemde internet hızı sınırsızlarınki kadar olacak dersen işte ozamanda sınırsız internet kullanıcıları senin yaptığının aynısını yapar...bence sistemde belki ufak tefek pürüzler olabilir ama haksızlık denicek boyutta bişi olduğunu sanmıyorum...

black rose
23-07-2008, 14:30   |  #6  
black rose avatarı
Yıllanmış Üye
880 mesaj

haklısın ttnetdekiler eline kagıdı kalemi alıp bi hesap yapsın
300 gb 60 70 ytl
4 gb 30 ytl
para iki katı kota ise 75 katı
yani bizim de yaklaşık olarak 100 150 gb hakkımız olması lazım ne de olsa fiyatlar  yarısı kadar kot da yarısı olmalı

Reborn91
23-07-2008, 14:32   |  #7  
Reborn91 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
3,307 mesaj

Türkiye: 1mbps = 45$
Japonya: 100mbps = 80$ farkı siz anlayın lütfen..

TTnetin bu salakça "kar" politikası olduğu sürece biz kazıklanmaya devam ederiz..

Son Düzenleme: Reborn91 ~ 23 Temmuz 2008 14:33
vurkan
23-07-2008, 14:52   |  #8  
OP Taze Üye
8 mesaj
Crazy_SakaryaLi
sınırsızlar 69 ytl ödüyor.bunu bir düzeltelim...haksızlık derken şu var sınırsız kullanan kişi aradaki fiyat farkını bilerek sınırsız alıyor ve interneti kullanıyor..kotalı kullananlar ise adı üzerinde kotası var ve fiyatıda ona göre hızı ona göre olur...eğer sen hem kotalı olacak hem 29 ytl olacak hemde internet hızı sınırsızlarınki kadar olacak dersen işte ozamanda sınırsız internet kullanıcıları senin yaptığının aynısını yapar...bence sistemde belki ufak tefek pürüzler olabilir ama haksızlık denicek boyutta bişi olduğunu sanmıyorum...
arkadaşım senin gibi anlamak istemeyenler olacağını düşündüm..... önce 49-69 ytl sorununa gelelim..  1mbit sınırsız 49ytl değilmi? benmi yanlış biliylorum.. zaten verdiğim 300gb veri olayı.. 1mbit sınırsız için söyledim.. 2mbit te bu 550-600gb olur sanırım..ve fiyat 69ytl dir.. anlamak istemeyenler çıkacağını düşündüğüm için bir örnek yazdım.. (2mbit 200 megabayt kotalı 29 ytl olsa bunuda kabul edecekmiyiz) dedim. yani kotanın ne olduğu çok önemli.. 49ytl için 300gb veriliyorsa 29ytl için 4gb  çok çok az...  bunun acilen en az 10gb a çıkarılması lazım.. ödenen paraya göre 10gb hak ediyor fazlasıyla zaten...

Son Düzenleme: vurkan ~ 23 Temmuz 2008 14:56
FALEZ
23-07-2008, 15:01   |  #9  
Üye
70 mesaj

Çok haklısın kardes turktelekom tekel halinde kaldıgı surece bu boyle devam eder.Yenı ınternet kullanıcıların ve isyan edenlerın artık farklı sırketlere yonelme vaktı geldı.(örn: turkcell quick net,turksat vs... ) yoksa bunların bıze kakaladıgı 4 gb ı kullanmaya devam edecez.

Son Düzenleme: FALEZ ~ 23 Temmuz 2008 15:02
razorr
23-07-2008, 15:50   |  #10  
Yıllanmış Üye
267 mesaj

bu türkiyede milleti kazıklamaktan başka bir icraat yapan yok sizce sorun sadece üçün beşin yada kotanın hesabı mı? gözünüzü açın etrafınıza bakın bakalım neler döndüğünden haberiniz bile yoktur kimbilir. bu türkiyede milleti kazıklamaktan sömürmekten başka ileriye gidemezz gitmezde!!!

bektash
23-07-2008, 23:51   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,997 mesaj

ttnet 1 mbit 49 ytl arkadaslar

uGuR.uK
24-07-2008, 00:11   |  #12  
Yıllanmış Üye
8,316 mesaj

birincisi bektash'ında dedigi gibi 1024 kotasız 49ytl(ben kullanıyorum)
ikincisi kotasız 300gb indiriyo onu yapıyo bunu yapıyo, yapıcak tabi kardeşim isterse TB indirir boşunamı gecmiş ki bütün hepsinin öyle yaptıgını söyleyemeyiz. sen işin başında ben 4gb istiyorum diye alıyosun sora bundan şikayet edemezsin, eger yetmiyorsa kotasız almalısın. olaya direk 49'a 300gb 29'a 4gb olarak bakıldıgı icin cok cok cok kötü durmuş. yanlıs anlamayın telekomu destekliyorum degil, ama bu iş böle. o yapılsın bu yapılsın forumlarda sitelerde yazmakla falan bişey olmuyor işte. anca burda birbirimizi yeriz pahalıydı, haksızlıktı diye...

supercocuk
24-07-2008, 00:16   |  #13  
supercocuk avatarı
Yıllanmış Üye
550 mesaj
elazigli
ikincisi kotasız 300gb indiriyo onu yapıyo bunu yapıyo, yapıcak tabi kardeşim isterse TB indirir boşunamı gecmiş ki bütün hepsinin öyle yaptıgını söyleyemeyiz. sen işin başında ben 4gb istiyorum diye alıyosun sora bundan şikayet edemezsin, eger yetmiyorsa kotasız almalısın. olaya direk 49'a 300gb 29'a 4gb olarak bakıldıgı icin cok cok cok kötü durmuş. yanlıs anlamayın telekomu destekliyorum degil, ama bu iş böle. o yapılsın bu yapılsın forumlarda sitelerde yazmakla falan bişey olmuyor işte. anca burda birbirimizi yeriz pahalıydı, haksızlıktı diye...
Kesinlikle arkadaşım.

ReFeRaNSs
24-07-2008, 00:30   |  #14  
Yıllanmış Üye
1,225 mesaj

biara pc satıcısından bişi duymuştum türktelekom super online a port vermiyor diye acaba böyle birşey oldumu? vede acilen bu hatların yenilenmesi lasım okdr aldıkları para reklam filmlerine gidiyor her ay 2 tane reklam filmi çekiyorlar yok yenilere indirim fln bunların hepsi interneti önce sevdirip sonra insanları sömürmek için yapılıyor verdiğimiz onca para birilerinin yüzünü güldürüyor okdr hizmet alanın ise sadece yüzü asılıyor vede türkiyede bir evde nette sorun olsun ancak iki haftada düzeliyor bir ara dns adresleri değişti 2.5 hafta süründüm resmen arıyorum ekip yollıcaz 2 günsonra ekip geliyor biz bişey yapamayız pc ci ile görüşün pc ci geliyor eve ttnet arayın hep aynı kısır döngü bu acilen türktelekomun bu internet işini bırakması lasım bnce başka bir şirket alsın. ama bunu gelde türkiyede anlat anında sen kimsin derler linç bile ederler adamı :D

vurkan
24-07-2008, 05:45   |  #15  
OP Taze Üye
8 mesaj
elazigli
kardeşim istersen  100tb  indir senin indirdiğine bişey diyen yok.. ama 4gb bilerek yada bilmeyerek almak önemli değil.. burada telekomu eleştiriyoruz.. 49ytl ye 300gb indirme hakkı verilirken 29ytl ye neden 4gb veriliyor sorun burda.. bencilce davranmanızın alemi yok !! ben sınrısız aldım  300gb indireyim isterse kotalar 200mb olsun düşüncesi sadece kendini düşündüğünü başkalarına ne olursa olsun zihniyetini yansıtır... kotalı kullananların büyük çoğunluğu 20ytl daha fazla veremeyen kullanıcılardır .. ha burda dersiniz ki versin kardeşim.. yani bu kadar art niyetli davranışları anlayamıyorum.. adamın maddi durumu çok iyi değil.. ama evinde interneti olsun istiyor.. buna hakkı yokmu?? 49ytl veren herşeyi yapsın ayda yüzlerce oyun,film vs... indirsin  fakat 29 ytl veren internette sörf,msn birkaç program driver vs.. bunları dahi yapamasınmı istediğiniz bumu??  AYIPTIR YHA YAZIKLAR OLSUN...

By_Ümit
24-07-2008, 11:05   |  #16  
Yıllanmış Üye
111 mesaj

eVET SONUNA kadar haklısında ne yapalım elimiz kolumuz bağlı

hakan1987
24-07-2008, 11:34   |  #17  
Yıllanmış Üye
360 mesaj

ARKADASLAR BEN UMUDU KESTIM BU TTNET TEN INDIRIM FILAN OLMAZ....

Son Düzenleme: hakan1987 ~ 24 Temmuz 2008 11:35
caglarbond_007
24-07-2008, 12:41   |  #18  
Üye
56 mesaj

evet yani 4 gb neye yaterki hiç hiçbişey indirmemen lazım sadece chat mi yapcak kotalı vatandaş ha bide ttnet kotalıyı 20 gb  yapsada bana yetmez ama yinede arkanızdayım sonuna kadar...

Banned
24-07-2008, 13:13   |  #19  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Sizinkide işmi! Tutmuş bu devenin neden boynu eğri diyorsunuz.Bu DEVEnin doğru yeri yok kabul edelim.Türk telekomun haklı, insaflı uygulamasını gören varmı? Yıllık 5.000.000 $ verir cem yılmaza bize şaşı şaşı baktırır, bak size ben şaşı bakarım imajını anlatmaya çalışır.Yaşasın sınırsız paylaşımcı internet. Alın 3-5 kişi sınırsız paylaşın.

SaMaRRa
24-07-2008, 13:28   |  #20  
Yıllanmış Üye
208 mesaj
elazigli
arkadaşım biraz anlayışlı ol.. sen kotasız kullanıyor ve tb indiriyor olabilirsin.. bunun için para veriyorsun. ama sorun şuradaki kotalı kullanan parasının karşılığını alamıyor. ve sen bunu kabul etmiyorsun "o zaman kotasız al" diyorsun.

diyelimki adam ayda 10gb indiriyor(kendini bu kişinin yerine koy). ne yapsın? gidip 49ytl ye tamamını kullanmayacağı halde kotasız mı alsın? kotalıda 4gb yetmio!!

sen bu kişinin yerinde olsan 49 ytl mi verirdin?? sadece 10gb için? bu bir diretmedir. 10gb indircek olsanda 300gb lık para vereceksin diyor adamlar sana.

senden ricam biraz anlayışlı ol ve bu insanların yerine kendini koy. sırf 6gb için 20 ytl daha verirmisin?? konuya birde bu açıdan bak. işte bu taraftan baktığın zaman çok şey fark ediyor..

ve neyazıkki arkadaşa katılıyorum biraz bencil bakıyorsun konuya..ha tabi şu dediğinde de haklısın. buraya yazmakla olcak iş değil. ama bu en azından bir başlangıçtır. daha sonra konuşulup bir imza kampanyası yapılır. toplanan imzaların çokluğu birşeyleri değiştirebilir.

umarım anlatabilmişimdir..

uGuR.uK
24-07-2008, 13:38   |  #21  
Yıllanmış Üye
8,316 mesaj

ben kimseye anlayışsız veya bilinçis davranmadım, sadece kotasız kullananlara 1. sınıf insan digerlerine 2. sınıf insan muamelesi yapılmış gibi abartılmış, 300'e 4gb gibi bi oranlada konuyu sabitlemişsiniz kafanızda. tabiki 4gb cok az ve internetin tadını tam almayı engelliyor, e ülkemizde maalesef durumlarda böyle. ben hiçbirinize karşı bi yazı olarak düsünmedim onu ama yanlış anlaşılmış herhalde. ne yazıkki durum bu, bikac firma var bu isin icinde ama Türk Telekom tekel bildigin ve elden bişey gelmiyor, "bu durumda birbirimizi yemenin manası yok, yetmiyorsa kotasıza gecmek gerekir" demek istedim ben. "begenmiyorsan almasaydın" gibi tavır takınmısım gibi gözükmüs ama degil. neyse dahada uzatmayalım, benim kimseye öyle davranmicagımı bilen bilir forumda, yanlış anlaşıldıysa kusura bakmayın...

hakan1987
24-07-2008, 13:42   |  #22  
Yıllanmış Üye
360 mesaj

yani arkadaslar ne yapalim...

SaMaRRa
24-07-2008, 13:50   |  #23  
Yıllanmış Üye
208 mesaj
elazigli
ben kimseye anlayışsız veya bilinçis davranmadım, sadece kotasız kullananlara 1. sınıf insan digerlerine 2. sınıf insan muamelesi yapılmış gibi abartılmış, 300'e 4gb gibi bi oranlada konuyu sabitlemişsiniz kafanızda. tabiki 4gb cok az ve internetin tadını tam almayı engelliyor, e ülkemizde maalesef durumlarda böyle. ben hiçbirinize karşı bi yazı olarak düsünmedim onu ama yanlış anlaşılmış herhalde. ne yazıkki durum bu, bikac firma var bu isin icinde ama Türk Telekom tekel bildigin ve elden bişey gelmiyor, "bu durumda birbirimizi yemenin manası yok, yetmiyorsa kotasıza gecmek gerekir" demek istedim ben. "begenmiyorsan almasaydın" gibi tavır takınmısım gibi gözükmüs ama degil. neyse dahada uzatmayalım, benim kimseye öyle davranmicagımı bilen bilir forumda, yanlış anlaşıldıysa kusura bakmayın...
şimdi elden bişi gelmez boyun eğelim diyorsun.. ama işte herkes boyun eğerse hiçbirşey değişmez. yazımda dediğim gibi burada konuşmak bi işe yaramaz ama en azından bir imza kampanyasının başlangıcı olur.

ayda 10gb kullanan kişiye "boyun eğmelisin...ya 4gb 29ytl kullan yada 20 ytl verip tam olarak kullanmasanda kotasız al." diyorsun. asıl bu hiçbirşeyin çözümü olmaz. eğer sen tüm haksızlıklara susmak istiyorsan sus. ama başkalarının susmasını isteme lütfen.

(biraz kaba olucak ama yazını okuyunca akla gelen bir deyim var: senin tuzun kuru... yani sen halinden memnun olabilirsin ama memnun olmayan insanlar var. ve haklılarda. bu insanlara hak vermeden "ne yapalım böyle, ister beğen ister beğenme" demen yanlış anlaşılmana sebep olmuş olabilir.)

kırıcı birşey söyledimse affola

panda34
24-07-2008, 13:57   |  #24  
Yıllanmış Üye
2,344 mesaj

Ya hiç fark ettinizmi internette uslu uslu gezerseniz .
Korsan film , mp3 , program indirmezseniz .
Aylık kota kullanımınız 2gb'ı geçmiyor .
Yasal kullanım için 4gb fazla fazla yeterli !!!
İnternetin tadı 4gb'la çıkmaz diyorsunuz , taddan kasıt illegal içerik sanırım ...

hakan1987
24-07-2008, 14:04   |  #25  
Yıllanmış Üye
360 mesaj

sen yeni mi kullaniyon benim gibi.ben bile simdi 3 gb yaptim