Kredi Çeşitleri

cvbilgileri
20-11-2016, 10:51   |  #1  
cvbilgileri avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj

Bankaların en güçlü bölümlerinden biri olan krediler nakit ihtiyacı olan kişilerin sıkıntısını gidermektedir. Günümüzde bankalar arası artan rekabet nedeniyle kredi çeşitleri de oldukça fazladır. Her banka kendi finansal planlarına ve hesaplamalarına göre kredi kampanyaları belirler. Tüketiciler düğün, eğitim, ev, taşıt ya da tatil gibi her türlü ihtiyacı için bankaların sunduğu kredi hizmetlerinden faydalanabilir.

Kullanım Amaçlarına Göre Krediler

Özel başlık:  www.borckapatmakredisi.com

• 1- Tüketim Kredisi

Bir mağaza ya da kendi dükkanını açarak kendi işini yapmak isteyen kişilerin kira, mal alımı gibi tüm ihtiyaçlarını gidermek amacıyla verilen kredidir. Kişinin sermaye ihtiyacını karşılayarak kendi kazancını elde etmesini sağlayan tüketim kredisinde çeşitli kampanalar düzenlenmektedir.

• 2- Üretim Kredisi

Özellikle tarımla uğraşan kişilerin tarımsal ihtiyaçlarını temin etmek, üretimle ilgili teknik hizmet   verme masraflarını karşılamak amacıyla bu krediyi kullanabilirsiniz.

• 3- Proje ve Yatırım Kredisi

Demiryolu, karayolu, baraj, alt yapı, enerji temini gibi kamu ihalelerine katkıda bulunacak kurum ve kuruluşlara yardım amacıyla kredi verilmektedir. Çeşitli finansman desteği veren bankalar özelleştirme projelerinizi gerçekleştirebilmenizi sağlıyor.

• 4- İşletme Kredisi

İşletmenizin tüm giderlerini karşılayabilmeniz için banklardan işletme kredi çekebilirsiniz.

Kullanıldığı Yerlere Göre Krediler

• 1- Konut Kredisi

Ev almak isteyen kişileri destekleyen konut kredisi ile kira öder gibi kredinizi ödeyebilir hem de kendi evinize hemen geçebilirsiniz. Ev tapunuz ile kredinizi anında alabilir ve evinizin diğer ihtiyaçlarını da karşılayabilirsiniz

• 2- Tarım Kredisi

Çiftçilere bir yıl vade ile verilen tarım kredisi üreticilerin fide, fidan, tohumluk, kimyevi gübre, karma hayvan yemi, akaryakıt, tarımsal ilaç, tarımsal araç ve gereçler, hayvan donatma malzemeleri gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamasını sağlar.

• 3- Mesleki Kredi
  • 4- İhracat Kredisi

Vadesine Göre Krediler

• 1- Vadeli kredi
  • 2- Vadesiz kredi
  • 3- Orta vadeli kredi
  • 4- Uzun vadeli kredi

Kredi Alıcısına Göre Kredi Çeşitleri

• 1- Özel Kredi

Tüketici kredilerinde olduğu gibi ticari bir amaç için kullanılmayan ve kefil gibi herhangi bir teminat gösterilmesine gerek kalmadan kullanılabilen kredilerdir.

• 2- Kamu Kredisi

Düşük faiz oranları ve uygun ödeme seçenekleri ile sadece kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan kişilerin kullanabileceği bir kredidir.

Kaynak: borç kapatma kredisi bilgilendirme