Kronikleşen Nokia hastalıkları !

Karub
23-10-2010, 22:45   |  #1  
Karub avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,652 mesaj

Bir kaç haftadır böyle bir konu açmayı planlıyordum bu güne nasipmiş.
Öncelikle Nokia'nın kronikleşen hatalarını söylemek istiyorum ve bu hataları takip eden müşteri memnuniyetsiliğinede değinmeden geçmek istemiyorum.
Nokia, Symbian'a adım atar atmaz yalpalamaya başladı. Bu hataları anlamak için bir kaç modelde uzun testler yaptım. Kimilerine bu sorunlar pek inandırıcı gelmeyebilir. " Telefondan telefona göre değişebilir" diyenlerede şunu diyorum yazılım aynı değil mi!?

Genellikle şu sorunlar görülmekte [5800(v40,v51,n97 cfw), n95 8GB, n73]:
- Malesef tipik radyo sorunu n97 cfw'de bile bulunmakta.. Çok şarşırdım ama sanırım Nokia'nın el attığı bütün yazılımlarda bu sorun mevcut yani cfw'i hazırlayanların bir etkisi yok.
- Telefonlarda özelliklede s605th (5800 gibi akıllı telefonlar)da çok gözlemlediğim reset problemi. (bir günde 2 kez başıma geldi)
- Telefonu açtığım halde ekranın siyah kalması > Sanırım boot dosyalarını yükleyemediği için oluyor. Batarya'yı çıkarıp takınca düzeliyor.
- Ortada hiç birşey yokken uygulamadan atıyor.

Yaklaşık 6 saatlik zorlamamdan sonra bu sorunların çoğunun ortak olduğu kararına vardım. Nokia N8, Symbian^3 kullandığı için muhtemelen bu tarz tipik sorunlar ondada meydana gelecektir fakat Nokia'nın bu işe bir el atması gerekli. En az 4 yıldır bu tarz sorunlar devam etmekte ve sizlere 5800 örneğini vererek mesajımı noktalamak istiyorum.
Hala v60 gelcek diyorlar ama yalan öyle birşey olacağını sanmıyorum. Olsa bile aynı sorunlar devam edecektir. v30'da mesaj sorunu vardı ki, bu kadar basit bir sorunu bu işin uzmanı olan Nokia ve saz arkadaşları çözememişler daha sonradan v31 güncellemesi yaptılar. v40 ve sonrası hata dolu zaten...
Sizlere tavsiyem 5800 kullanıyorsanız n97CFW kurmanız. Gerçekten çok stabil tabiki radyo sorunu, uygulamadan atma vb. gibi sorunların görünmesine rağmen bütün yazılım versiyonlarından daha az görünmekte ve daha hızlı olduğu için müşteriyi/kullanıcıyı çileden çıkartmıyor.

>> Bu sorunlar hakkında Nokia'ya mail attım. Bakalım nasıl bir cevap gelecek.

Son Düzenleme: Karub ~ 23 Ekim 2010 22:49
Jubei76
23-10-2010, 23:02   |  #2  
Jubei76 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
3,579 mesaj

Sevgili karub bilglendirici yazın için ilk önce teşekkür ederim ve sonra şöyle bir soru sormak istiyorum ,şimdi benim telefonum eskidi (samsung D520i) bende yeni bir telefon almak istiyorum ve aklımda nokia var senin tecrübelerine göre bana ne tavsiye edersin nokia markası olarak ? yoksa uzak dur samsung ile devammı et dersin ? cevap için şimdiden teşekkür ederim.

Karub
23-10-2010, 23:06   |  #3  
Karub avatarı
OP Yıllanmış Üye
2,652 mesaj
Alıntı: Jubei76  
Sevgili karub bilglendirici yazın için ilk önce teşekkür ederim ve sonra şöyle bir soru sormak istiyorum ,şimdi benim telefonum eskidi (samsung D520i) bende yeni bir telefon almak istiyorum ve aklımda nokia var senin tecrübelerine göre bana ne tavsiye edersin nokia markası olarak ? yoksa uzak dur samsung ile devammı et dersin ? cevap için şimdiden teşekkür ederim.

Rica ederim :)
Nokia'da en çok sık görülen sorunlar yukarıda yazıyor ama testlerde çok fazla zorladığım için yaşandı bu sorunların çoğu(reset hariç)
Fiyat aralığınızı belirlerseniz size daha iyi yardımcı olabilirim.

mancınık
23-10-2010, 23:15   |  #4  
mancınık avatarı
Yıllanmış Üye
726 mesaj

bilgilendirme için teşekkürler arkdaşım .5800 kullanıyorum yeni aldım 1- n97CFW nasıl yüklüyoruz 2-yüklediğimiz zamantelefonumuz garanti kapsamından çıkıyormu

Feyk
23-10-2010, 23:16   |  #5  
Yıllanmış Üye
1,269 mesaj

Bence nokianın en büyük sorunu kalas gibi telefon tasarımları ve kullanıcı arayüzünün berbat olması

Feyk
23-10-2010, 23:22   |  #6  
Yıllanmış Üye
1,269 mesaj
Samsung wave öneririm nokia devri bitti bırak nokiayı sonra pişman olursun

Jubei76
23-10-2010, 23:23   |  #7  
Jubei76 avatarı
Yıllanmış Üye
3,579 mesaj

valla açıkçası aklımda şöyle özellikleri olan bir telefon istiyorum ilk önce telefon özelliği olsun :))
1Gb hafıza kartı olsun kamera olsun ama illa 5Mp olması gerekmiyor 1.5Mp ile 3Mp arası uygundur birde eğer yanlış hatırlamıyorsam galiba S40 daha hızlıymış S60 işletim sistemine göre yani menüsünde dolaşırken hızlı olsun kasma donma sorunları olmasın birde ayrıca daha önce bu nokia modelini 

http://www.nokia.com.tr/cep-telefonlari/tum-modeller/nokia-6300
kullanmıştım iyiydi hoştu ama bir gün içerisinde bataryası bitiyordu bende onu satıp şu anki telefonuma geçmiştim ve yaklaşık 2 senedir mutlu mesut devam ediyoruz ama artık yaşlandı ve emekli olma vakti geldi kanımca :) çok uzattım farkındayım :) sustum.

Feyk
23-10-2010, 23:26   |  #8  
Yıllanmış Üye
1,269 mesaj
valla açıkçası aklımda şöyle özellikleri olan bir telefon istiyorum ilk önce telefon özelliği olsun :))
1Gb hafıza kartı olsun kamera olsun ama illa 5Mp olması gerekmiyor 1.5Mp ile 3Mp arası uygundur birde eğer yanlış hatırlamıyorsam galiba S40 daha hızlıymış S60 işletim sistemine göre yani menüsünde dolaşırken hızlı olsun kasma donma sorunları olmasın birde ayrıca daha önce bu nokia modelini 

kullanmıştım iyiydi hoştu ama bir gün içerisinde bataryası bitiyordu bende onu satıp şu anki telefonuma geçmiştim ve yaklaşık 2 senedir mutlu mesut devam ediyoruz ama artık yaşlandı ve emekli olma vakti geldi kanımca :) çok uzattım farkındayım :) sustum.
Tam istediğin özelikler işte Samsung wave diyom başka bişi demiom İşletim sistemi BADA
s40 s60 filan bitti bunlar

Karub
23-10-2010, 23:31   |  #9  
Karub avatarı
OP Yıllanmış Üye
2,652 mesaj
Alıntı: mancınık  
bilgilendirme için teşekkürler arkdaşım .5800 kullanıyorum yeni aldım 1- n97CFW nasıl yüklüyoruz 2-yüklediğimiz zamantelefonumuz garanti kapsamından çıkı

Telelefon garantiden çıkıyor. Çünkü Nokia'nın o medel için hazırlamış olduğu özellikleri ve yazılımından vazgeçip başka bir özellik destekleyen yazılıma geçiş yapmış oluyorsunuz. Elbette eski haline geri getirmek mümkün ama aynı yollar ile Nokia'nın, 5800 modeli için hazırlamış olduğu Firmware(işletim sistemi) dosyasını bulmalısınız ki, buda neredeyse imkansız. Telefon güncellerken internetten direkt telefona aktarıldığı için depolanmıyor ama elbette bulunur.
N97 cfw'den sonra geri dönmek aklınıza bile gelmeyecektir zaten...
Nasıl yükleme yapılacağına gelince altta vermiş olduğun adresi bir inceleyin ve en alttaki siteden cfw kurulumu yapacaksanız yapın çünkü en güncel cfw şimdilik odur.
https://www.chip.com.tr/forum/nok ... 800-da_t178214.html

Nokia 6300 iyi bir modeldir. Ama "feyk" Samsung wave önermiş iyide yapmış. Eğer bütçeniz el verirse alınabilir ama bir hastalık olmuş ki içimde Nokia'dan başka telefon göremiyorum. O yüzden şahsi tercihimle Nokia 6300 sizin istediklerini size sunacaktır düşüncesineyim.

Son Düzenleme: Karub ~ 23 Ekim 2010 23:41
Jubei76
23-10-2010, 23:39   |  #10  
Jubei76 avatarı
Yıllanmış Üye
3,579 mesaj

feyk arkadaşım önerdiğin telefon iyi hoş ama ben bir telefona o kadar para vermem benim için en fazla oda en fazla verilebilecek miktar 300Tl,dir yukarı değil bir TL  1 kuruş çıkmam şimdi bu seçenekler arasında bana önerebileceğin bir marka ve model telefon varmı ?

Jubei76
23-10-2010, 23:43   |  #11  
Jubei76 avatarı
Yıllanmış Üye
3,579 mesaj

Teşekkür ederim karub ama inan nokia 6300,den çok canım sıkıldı o yüzden tekrardan o modeli düşünmüyorum ve ayrıca ben yine samsung alacağım galiba ?

Feyk
23-10-2010, 23:50   |  #12  
Yıllanmış Üye
1,269 mesaj

LG KS360 Etna  Mesajlaşmayı seviyorsan
Lg GW525      Buda aynen mesaj için
Samsung S5233W Star Wi - Fi  Bunda wifi var büyük bir artı

Nokia 3720 Classic ( 1 Gb Hafıza Kartı Hediye ) Buda nokia ve kalas tasarımını sevenler için
Samsung C5510 Bunda 3g var galiba bi bak
Nokia 5130 Xpressmusic ( 1 Gb Hafıza Kartı Hediye ) Bu nokia ama o kadarda kalas değil alınabilir
Lg KP500 Cookie Ekranı büyük ve dokunmatik denemek istersen 
Hepsi burada da n baktım bunları bi tanesini alabilirsin bence bunlardan en iyisi 5130 XM
Nokia C5-00 ( Sınırsız Ovi Maps + 2 GB Hafıza Kartı Hediye ) Bunuda hızlıaldan baktım bütçeni biraz aşıyor ama diğerlerinden ço ç ok üstün bu bütçene göre en en en iyisi

Son Düzenleme: Feyk ~ 23 Ekim 2010 23:54
Karub
23-10-2010, 23:58   |  #13  
Karub avatarı
OP Yıllanmış Üye
2,652 mesaj

Ben oturduğum yerden size bunu alın, şunu alın diyerek boşuna aklınızı karıştırmak istemiyorum, doğruda bulmuyorum açıkcası... Gidin MediaMarkt gibi bir yere görevliye derdinizi anlatın şusu şusu olsun istiyorum diyin onlar size yardımcı olacaktır artı olarak kullanıp test ederek alacağınız için, içinizde şüphede kalmayacaktır.

Son Düzenleme: Karub ~ 24 Ekim 2010 00:02
Feyk
24-10-2010, 00:04   |  #14  
Yıllanmış Üye
1,269 mesaj
Alıntı: Karub  
Ben oturduğum yerden size bunu alın, şunu alın diyerek boşuna aklınızı karıştırmak istemiyorum, doğruda bulmuyorum açıkcası... Gidin MediaMarkt gibi bir yere görevliye derdinizi anlatın şusu şusu olsun istiyorum diyin onlar size yardımcı olacaktır artı olarak kullanıp test ederek alacağınız için, içinizde şüphede kalmayacaktır.
Zaten adamlar kazıklamak için yer arıyorlar sen böyle gidip adama böyle böyle dersen yersin kazığı :S

Karub
24-10-2010, 00:08   |  #15  
Karub avatarı
OP Yıllanmış Üye
2,652 mesaj
Alıntı: feyk  
Zaten adamlar kazıklamak için yer arıyorlar sen böyle gidip adama böyle böyle dersen yersin kazığı :

Nokia 5800'ı o kadar araştırmama rağmen Hepsiburda'dan aldım asıl kazığı ben yedim. 50 lira fazla veririm görerek alırım bundan sonra :)

Feyk
24-10-2010, 00:15   |  #16  
Yıllanmış Üye
1,269 mesaj

Nokia 5800'ı o kadar araştırmama rağmen Hepsiburda'dan aldım asıl kazığı ben yedim. 50 lira fazla veririm görerek alırım bundan sonra :)
O başka önce gidip mağazada kulanıcaksın ssonra internetten en ucuzunu bulup sipariş vericeksin
O telefon apayrı bişiy onu karıştırma ona ilk çıktığında 800 TL bayılanlara acıyorum şimdi samsung wave çıktı o da 800TL ama 5800 ile karşılaştırmak bile yanlış 5800 hiç bir işe yaramaz şimdi hala gidip 500TL vermek o telefona bile bile kazık yemekten başka bişi değildir bence

Karub
24-10-2010, 00:18   |  #17  
Karub avatarı
OP Yıllanmış Üye
2,652 mesaj

Ben 550 lira zamanlarında almıştım ve forumda bilinler biliyor nasıl bir huya sahip olduğumu. O telefonu almadan en az 20 kere kullanmışımdır. Sonrada ucuz bulduğum yerden aldım sonuç= Lanet olası bir sürü fiziki sorun :)

Jubei76
24-10-2010, 00:19   |  #18  
Jubei76 avatarı
Yıllanmış Üye
3,579 mesaj

valla açıkçası bu telefondan etkilendim en kısa zamanda bir yerden bakıp denemem gerek eğer kullanımdada beğenirsem tamamdır o zaman alabilirim tabi daha uygun bir fiyata bulduğum yerden.

Samsung S5233W Star Wi - Fi
http://www.hepsiburada.com/Liste ... 3w&categoryId=16001

teşekkür ederim Karub ve Feyk arkadaşım sağolasanız.

Feyk
24-10-2010, 00:22   |  #19  
Yıllanmış Üye
1,269 mesaj
Ben 550 lira zamanlarında almıştım ve forumda bilinler biliyor nasıl bir huya sahip olduğumu. O telefonu almadan en az 20 kere kullanmışımdır. Sonrada ucuz bulduğum yerden aldım sonuç= Lanet olası bir sürü fiziki sorun :)
Benimde samsung huyum vardır ama kimseye söylemem
Çok aşırı derecede samsung fanatiğiyim ben ama nokia nın herhangi bir telini beğenirsem kullanırım örn:c5 güzel birşeye benziyor o fiyata göre çok iyi bir tel

Karub
24-10-2010, 00:23   |  #20  
Karub avatarı
OP Yıllanmış Üye
2,652 mesaj
valla açıkçası bu telefondan etkilendim en kısa zamanda bir yerden bakıp denemem gerek eğer kullanımdada beğenirsem tamamdır o zaman alabilirim tabi daha uygun bir fiyata bulduğum yerden.

http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?productId=telcepsams5233w&categoryId=16001

Kullanıcı yorumlarında hiç zıt bir yorumla karşılaşmadım. Çok iyi bir telefon olduğunu söylüyor herkes şimdiden hayırlı olsun.
Dediğim gibi önce test etmek gerekli Göz kırpma

---

Konu değişime uğradı. İlk mesaj ile ilgili yorumlarınız varsa onları yazarsanız forum kuralları açısından daha iyi olur.

Son Düzenleme: Karub ~ 24 Ekim 2010 00:26
Feyk
24-10-2010, 00:24   |  #21  
Yıllanmış Üye
1,269 mesaj

http://www.hepsiburada.com/Liste ... 3w&categoryId=16001

Yalnız söyliyim o tel dokunmatik ve dokunmatiği ilk kullandığınızda alışkın olmadığınız için berbat bir şey olarak gözükebilir size ama sonradan alışırsınız

Feyk
24-10-2010, 00:27   |  #22  
Yıllanmış Üye
1,269 mesaj
Kullanıcı yorumlarında hiç zıt bir yorumla karşılaşmadım. Çok iyi bir telefon olduğunu söylüyor herkes şimdiden hayırlı olsun.
Dediğim gibi önce test etmek gerekli Göz kırpma

Hangi telin çok iyi olduğunu söylüyorlar star wifi ninmi yoksa c5 inmi böyle iki yorumun üstüne gelince söylediklerin anlamadım
Hayırlı olsun derken bana dediysen boşuna dedin çünkü o teli alma gibi bir niyetim yok çünki para yok :S paranın gözü çıksın 
Diyorlarya her şey para değil diye bence yalan her şey para işte nesini inkar ediyorlar

Karub
24-10-2010, 00:28   |  #23  
Karub avatarı
OP Yıllanmış Üye
2,652 mesaj

Yorumlar karıştı bende fark ettim :)
Samsung için söyledim almak isteyen arkadaşa

Jubei76
24-10-2010, 02:46   |  #24  
Jubei76 avatarı
Yıllanmış Üye
3,579 mesaj

konu baya bir karıştı ama güzel oldu yüzüm güldü sayenizde teşekkür ederim ikinizede Ağzı kulaklarına varıyor

Batuhan Karsan 26
24-10-2010, 06:37   |  #25  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 62
2,471 mesaj

Ya bırakın akıllı telefonları 6500s var counter bile oynuyorum koca ekranında :)