Bir kaç haftadır böyle bir konu açmayı planlıyordum bu güne nasipmiş.
Öncelikle Nokia'nın kronikleşen hatalarını söylemek istiyorum ve bu hataları takip eden müşteri memnuniyetsiliğinede değinmeden geçmek istemiyorum.
Nokia, Symbian'a adım atar atmaz yalpalamaya başladı. Bu hataları anlamak için bir kaç modelde uzun testler yaptım. Kimilerine bu sorunlar pek inandırıcı gelmeyebilir. " Telefondan telefona göre değişebilir" diyenlerede şunu diyorum yazılım aynı değil mi!?
Genellikle şu sorunlar görülmekte [5800(v40,v51,n97 cfw), n95 8GB, n73]:
- Malesef tipik radyo sorunu n97 cfw'de bile bulunmakta.. Çok şarşırdım ama sanırım Nokia'nın el attığı bütün yazılımlarda bu sorun mevcut yani cfw'i hazırlayanların bir etkisi yok.
- Telefonlarda özelliklede s605th (5800 gibi akıllı telefonlar)da çok gözlemlediğim reset problemi. (bir günde 2 kez başıma geldi)
- Telefonu açtığım halde ekranın siyah kalması > Sanırım boot dosyalarını yükleyemediği için oluyor. Batarya'yı çıkarıp takınca düzeliyor.
- Ortada hiç birşey yokken uygulamadan atıyor.
Yaklaşık 6 saatlik zorlamamdan sonra bu sorunların çoğunun ortak olduğu kararına vardım. Nokia N8, Symbian^3 kullandığı için muhtemelen bu tarz tipik sorunlar ondada meydana gelecektir fakat Nokia'nın bu işe bir el atması gerekli. En az 4 yıldır bu tarz sorunlar devam etmekte ve sizlere 5800 örneğini vererek mesajımı noktalamak istiyorum.
Hala v60 gelcek diyorlar ama yalan öyle birşey olacağını sanmıyorum. Olsa bile aynı sorunlar devam edecektir. v30'da mesaj sorunu vardı ki, bu kadar basit bir sorunu bu işin uzmanı olan Nokia ve saz arkadaşları çözememişler daha sonradan v31 güncellemesi yaptılar. v40 ve sonrası hata dolu zaten...
Sizlere tavsiyem 5800 kullanıyorsanız n97CFW kurmanız. Gerçekten çok stabil tabiki radyo sorunu, uygulamadan atma vb. gibi sorunların görünmesine rağmen bütün yazılım versiyonlarından daha az görünmekte ve daha hızlı olduğu için müşteriyi/kullanıcıyı çileden çıkartmıyor.
>> Bu sorunlar hakkında Nokia'ya mail attım. Bakalım nasıl bir cevap gelecek.