KTÜ, İSBB, Bitirme tezi için yardım!

HPQ-User
26-03-2009, 07:24   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

the.savasan.sahin sormuş:
Sevgili Chip dergisi çalışanları,
    Öncelikle, kendimi tanıtacak olursam, ben Karadeniz Teknik Üniversitesi İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri bölümünün son sınıf öğrencilerinden Serkan Mete'yim. Sizden, bitirme tezim için yardım etmenizi rica edeceğim.
    Bitirme tezim için "Günümüzde kullanılan bilgisayar işlemcilerinin karşılaştırılmaları" konusunu aldım. Daha öncesinden, bitirme tezinin ön araştırması olarak değerlendirilebilecek "seminer düzenleme" dersinde "Çift çekirdekli işlemciler" konusunu aldığımdan, daha önceki tecrübelerimi de ekleme fırsatım olacak. Konumun araştırma faaliyetlerini, bölümümüzün öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Halil İbrahim ŞAHİN ve Arş. Gör. Ali AKAY ile yürütüyoruz ancak, sizlerin, özellikle Chip ekibinin de çorbada tuzunuzun olmasını istedik. Benim şimdiden tezime eklemek istediğim şeyler şunlar: CICS, RISC, EPIC mimarileri ve aralarındaki farklar; Von Neumann ve Harvard Mimarileri ve aralarındaki farklar; AMD, Intel, Sun çift ve dört çekirdekli işlemcileri ve aralarındaki farklar ile yine AMD, Intel ve Sun firmalarının piyasaya sürdükleri işlemcilerin karşılaştırmaları. Özellikle işlemcilerin birbirleri ile karşılaştırılmaları benim açımdan çok önemli ve üzerinde uygulamalı araştırma yapamayacağım tek konu. Bu nedenle, özellikle işlemcilerin birbirleri ile karşılaştırılmaları konusunda bana yardımcı olabilirseniz çok memnun olacağım.
    Saymış olduğum konularda sizin elinizde bulunan kaynaklardan da yararlanmak isteriz. Elinizdeki dökümanları bize, bu e-posta adresine gönderebilirseniz ya da kargo ile bize ulaşmasını sağlarsanız size karşı minnettar kalırız.
   Son olarak şunu belirtmeden geçemeyeceğim; amacım, yazmış olduğum tezin benden sonraki öğrenciler için bir başvuru kaynağı, el kitabı olmasını sağlamaktır. Bu nedenle, bölüm tarihinin en iyi araştırmasını yapabilmek için konuya benden daha vakıf insanların ve tabii ki sizlerin araştırmalarını da kaynağını belirterek araştırmama eklemek niyetindeyim.
   Lütfen eğer konu ile ilgilenemeyecekseniz başka arkadaşınızın ilgileneceğini yazmayın, sadece ilgilenemeyeceğinizi yazmanız yeterli; çünkü o daha kırıcı oluyor! :(
   Zaman ayırdığınız için çooook teşekkürler...

   Saygılarımla....
   Serkan METE

  Adres:  Karadeniz Teknik Üniversitesi
              Fen Edebiyat Fakültesi
              İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü
              Trabzon / Merkez

7 Gün 24 Saat:   (0539) 448 36 83                  


Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
AMD, Intel ve Sun işlemcileri ve mimarileri ile ilgili yardım!

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 3.5.21022; InfoPath.2)

newtonktu
19-03-2010, 00:42   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

en yakın zamanda seninle ilgilenecegiz...