merhaba arkadaşlar...
kendimce doğru düşündüğüm bir konu hakkında yardımlarınız almak istiyorum.Yapacağınız her yorum için şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum...
iphone 3gs ve nokia n97 arasında kalmış biri olarak kafayı sıyırmak üzereyim size hangisini alayım diye sormuyacağım size bana mantıklı gelen bişiyin size de mantıklı gelip gelmediğini sormak istiorum ;
nokia sürekli telefon çıkartan bir firma ve yeni çıkardığı her telefonda eksik bir özellik bırakıp yeni çıkaracağı telefona o eksik özelliği ekleyip bi kaç ay sonra satışa sunuo ama apple firması öle yapmıo sanırım iphone ilk çıktığı iphone kasası sadece temel bir kaç özellik değişmiş bildiğim kadarıyla (kamera copy-paste video çekme vs) 1500 tl veripte soradan yeni bir modelle karşılaşmak istemiorum çünki nokia n97 yi yeni çıkardı şimdi n900 ü çıkarıcak sora bi bakarsınız n98 falan bu bana çok koyar o yüzden iphone 3gs alıcam ne dersiniz doğru mu düşünüorum ?
kücüçük bir soru :)
Öncelikli olarak alacağım telefon ihtiyaçlarıma cevap veriyor mu sorusunu sormalısın kendine.Şimdi iPhone işletim sistemi olarak çok stabil bir cihaz bunu kimse inkar edemez ama öte yandan symbian da her türlü sürprize hazırlık olman gerekiyor.Cebimde süper özellikli bir cihaz olsun diyorsan N97 alabilirsin ama öte yandan iPhone birçok özellikle kısıtlandırılmış bir cihaz.Yeri geldiğinde N97 ile yapacaklarını iPhone ile yapamayabilirsin.Ekran olarak ve malzeme kalitesi olarak iPhone diyebilirim çünkü adamlar telefonun kasasını lazerle kesiyorlar.Şu an nokia N79 kullanıyorum ve 3 aydır donmayan cihaz son 1 hafta içinde 3 kere dondu ki içerisinde 369 Mhz ARM işlemci var.Yani bir bilgisayar gibi herbişeyine hükmedeyim diyorsan N97 almalısın.Teknoloji sürekli geliştiği içinde sen bir cihaz aldıktan sonra bir sonraki modelede üzülmemelisin.Elindeki cihaza verdiğin paranın hakkını sonuna kadar ver veya en azında belli bir süre kullan ve cihazdan sıkıldıktan sonra değiştir.Bunları zırt bırt telefon değiştiren ve tecrübe kazanan biri olarak söylüyorum.Artık maddi anlamdada çok zarar ettim ve bende telefon değiştirmekten sıkıldım.Sende birine karar ver yeni çıkacak modele ve almadığın telefona üzülme.Karar senin. Şimdiden hayırlı olsun...
nokia da alsan apple da alsan mutlaka yeni modeller çıkacak ve sen sinir olacaksın
dediğine katılıyorum nokia daha geniş ürün yelpazesiyle ve çok sayıda ürünüyle ön planda
daha dün gibi ilk n serisi telefonların n70 v n90 ın çıktığını hatırlıyorum
ama apple daha farklı
apple ın yeni ürün çıkartma mantığı büyük, heybetli, çok konuşulan ama temel de küçük değişimler ve nesil değişimleri yapmak
ipod ve iphone baktığında açık net görürsün iphone 2g ilk nesil iphone idi
gps ve 3g yoktu
firmware falan yaptılar küçük ama gerçekten acayip,önemli, insanı sürükleyen yenilikler yaptılar
sonra ikinci nesil iphone 3g çıktı
gps 3g falan var büyük değişiklik
yani nokianın her an geniş yelpazade yaptığı değişikleri nesil atlatmayla bir defa da bir ürüne yaptılar
firmware 2.0 ve 3.0 çıktı falan
abi çok acayip!!! gidiyosun iphone 3g alıyosun özellikler kısıtlı alet harika deneyim veriyor ama eksiklikler var bir güncelleme yüklüyosun, alet kendini aşıyo cebinde duran alet sürekli model atlıyo yeni özellikler, daha hızlı daha stabil daha düzgün bir alet çıkıyo karşına
işte en sonda nesil değiştirmeden iphone 3gs çıkardılar ( iphone 3gs iphone 3g ile bence aynı nesil)
işin espirisi hız kamera dijital pusula.
ses kaydı zaten appstore ile sağlanıyordu ama iphone 3.0 firmware çıkardılar
eski iphone 3g kullanıcıları acayip özellikler sahibi oldu daha hızlı bir iphone kes kopyala yapıştır yan klavye daha birsürü özellik
iphone 3gs ise yeni kullanıcılara sadece hızla kamerayla gelmedi ayrıca yeni cir firmware ile geldi yani çok geniş yenilik yapıldı
tahminim iphone ya 3gs gibi nesil içinde varyasyon yaşıyacak örneğin iphone 3g c diye bişey çıkacak kamerası 5 mp olacak falan iphone 3g hd diye bir şey çıkacak hd izleyecen kydedecen falan
en sonda 4g ye nesil atlayacak yani üçüncü bür nesil alet çıkacak 4g destekleyecek
ya da iphone üçüncü nesile 4g siz geçip sonraki bir nesil 4g olacak
işin özeti iphone donanımsal olarak yavaş gelişen bir alet ama yazılımsal olarak hızlı gelişiyo
sen iphone 3gs alırsan hiç endişelenme zaten yeni özelliklerle dontılmış iphone yeteri kadar sonra gelir
18 ay tehahütle sonra kontrat bitince zaten yeni iphone çıkar her yeri kasıp kavurur
zaten wifi 3g gps 3.5 inc ekran teknolojileri sana yetecektir.
daha fazlasına ihtiyaçduyduğunda örnek 4g örnek wifi n standardı örnek LTE teknolojisi örnek (zaten geldi) dijital pusulalı gps falan filan iphone nesil atlayacak
bunları nokia da bulamasısın bugün n900 çıkar yarın n98 öbür gün x serisi nokia geniştir her şeyi geniş yapar
apple dardır herşeyi dar tutar ama senin iphoneden alacağın kullanıcı deneyimi sürekli maks tır
sakın yeni modeller çıkıyor diye üzülme senin telefonunu değiştireceğin zaman nesil atlamalardın bunuda en iyi apple sağlar çünkü adamlar nesil atlama dan aletlerine iyi birşey koymadan yeni model çıkartmıyorlar
kesinlikle iphone 3gs yi öneririm 18 ay sonra yeni iphone çıkınca onu alırsın apple kesinlikle nokia ya rakiptir eğer nokia büyük adım atarsa yani acayip bir özellik falan çıkartırsa apple bunun lternatifini yapar gerekirse tahahütle 3gs almış müşterileri bir geçiş paketiyle noka nın yeni apple marka rakibine sizi taşr
diyer bir deyişle apple yeni amiral gemisi cebinize girer