Küçük Olmasına Rağmen Çok Tehlikeli 9 Yaratık

MBTGROUP
15-08-2009, 21:40   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,727 mesaj

Bu liste en öldürücü değil, en tehlikeli ve en acı veren hayvanlardan oluşuyor. Listeye deniz canlıları dahil değildir.
1. Anofel Sivrisineği
Anofel sivrisineği dünyadaki en tehlikeli yaratıktır. Bu sivrisinek her yıl 300 milyondan fazla kişiye sıtma bulaştırmaktadır ve bu vakaların 1 ila 3 milyonu ölümle sonuçlanmaktadır. Ayrıca bu canlılar dengue ateşi, fil hastalığı ve sarı humma mikrobu da taşıyabilir. Geceleri aktif oldukları için kendinizi korumanın en iyi yolu uzun kolu giysiler giymek ve böcek kovucu ilaçlar kullanmaktır.
2. Mermi Karınca
Mermi karıncanın ısırığı öldürücü olmasa da, onu asla unutmazsınız. Mermi karınca (Isırığı saplanmış mermi gibi acıttığı için bu adı almıştır) dünya üzerindeki tüm canlıların ısırığından çok daha fazla acı verir. Bu acı yanma ve titreme ile beraber hiç azalmadan 24 saat boyunca sürer.
3. Karınca Ordusu
Tek başına olduklarında zarar vermeyen bu karıncalar toplu halde dolaşırlar ve çoğunlukla Afrika ve Asya'da yaşarlar. Yol aldıkları süre boyunca geçici karınca yuvaları kurarlar. En tehlikeli yanları ise yuvalarını evin içine yapmalarıdır. Yemek kaynakları az olduğu takdirde sayıları 50 milyonun üzerine ulaşır. Bu canlılar insanın nefes alamayarak ölmesine yol açar. Akciğerlere ulaşarak ciğeri yiyip bitirebilirler. Çeneleri o kadar güçlüdür ki Afrika'nın bazı bölgelerinde sağlık malzemeleri yetersiz kaldığında bu canlılar ile acil müdahale gerçekleştirilir.
4. Karadul
Karadul, taşıdığı zehir öldürücü olduğu için çok iyi bilinen örümcek türlerinden biridir. Zehrinin gücünün çıngıraklı yılanınkinden fazla olduğu söylenir, ancak karadulun boyutu ve gizli tuttuğu zehir miktarı verilen etkiyi azaltır. Hem erkeğin hem de dişinin karnının altında kum saati şeklinde bir iz vardır. Dişiler erkeklerden daha iridir ve söylenilene göre dişi, çiftleştikten sonra erkeği yer.
5. Ölüm Avcısı Akrep
Bu akrep türü taşıdığı zehir nedeniyle çok tehlikelidir. Zehri, güçlü bir nörotoksin karışımından oluşmaktadır. Zehir yetişkin, sağlık bir insanı öldürmese de, yaşlıları ve çocukları öldürebilir. Ne gariptir ki zehrin içindeki "peptit klorotoksin" maddesinin insan beyin tümörünü iyileştirme potansiyeli bulunmaktadır. Diğer toksinler ise şeker hastalığına ii gelmektedir.
6. Afrika Arısına Dönüştürülmüş Arılar
"Katil arılar" olarak da adlandırılan bu canlılar 26 Tanzanya kraliçe arısı ile farklı tür arıların aynı kovanda üremesi ve sonrasında kaza sonucu bu arıların Brezilya'daki kovandan çıkması ile oluşmuştur. Bu arıları öldürücü yapan savunmacı yapıları ve sürü halinde dolaşma eğilimleridir. Ayrıca kurbanı sürü halinde takip edebilirler, kovanlarından uzakta olsalar bile. Bu arılar saldırdıklarında kurbana acı dolu bir ölüm yaşatırlar. Tek bir arının sahip olduğu zehir ise bir bal arısınınki ile aynı güçtedir.
7. Çeçe Sineği
Afrika'da yaşayan çeçe sineği omurgalı canlıların kanlarını emerek beslenir. İnsanlarda uyku hastalığına, büyükbaş hayvanlarda ise naganaya sebep olurlar. Uyuma hastalığı, çeçe sineğinin bulaştırdığı "tripanozoma" adlı tek hücreli bir parazit sonucu ortaya çıkar. Bu hastalığın belirtileri ateş, baş ağrısı ve ensede şişkinliktir. Sonrasında hasta halsizleşir, gündüz sık sık uyumaya başlar ve hastalık ölümle sonuçlanabilir.
8. Tarantula Avcısı
Tarantula avcısı, tarantulaları larvaları için öldürmesi ile tanınır. İğnesi dünyanın en zehirlilerindendir (mermi karıncanınki kadar acı verici olmasa da). Bir araştırmacı bu sineğin iğnesinin verdiği acıyı şöyle tanımlamıştır, "verdiği acı yüzünden bağırmaktan başka hiçbir şey için enerjiniz kalmaz, etkisini anında gösterir".
9. Kene
Hastalık yayma konusunda sivrisinekten hemen sonra gelen kene kanla beslenir ve hayvanlara/insanlara yapışır. Yapıştıkları deriden çıkarılmaları çok zordur. Çıkarma işlemi çok dikkat edilerek yapılmalıdır çünkü kafalarını deri altında bırakarak ciddi enfeksiyona yol açabilirler.
İNTERESAN

HugOBoss___
15-08-2009, 21:56   |  #2  
HugOBoss___ avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,011 mesaj

oldu mu bu şimdi akşam akşam  alerjisi olan var, tırsan var, tiksinen var  :)

International Affairs
15-08-2009, 22:04   |  #3  
International Affairs avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
4,659 mesaj

Ölüm Avcısı Akrep=ben

Desem yalan olurdu...

HugOBoss___
15-08-2009, 22:07   |  #4  
HugOBoss___ avatarı
Yıllanmış Üye
2,011 mesaj
Alıntı: pcword  
Ama resimlerini vermedimki :
aman aman böyle çok iyi: okumak yani... :)

HugOBoss___
15-08-2009, 22:10   |  #5  
HugOBoss___ avatarı
Yıllanmış Üye
2,011 mesaj
Alıntı: İnternational Affairs  
Ölüm Avcısı Akrep=ben

Desem yalan olurdu...

<

sizin köyde olandan var mı listede :)

International Affairs
15-08-2009, 22:19   |  #6  
International Affairs avatarı
Yıllanmış Üye
4,659 mesaj
Alıntı: HugOBoss___  
<

sizin köyde olandan var mı listede :)

Bizim köydekiler sadece bizim oraya özel ve buradakilerden çok daha tehlikeli boss!
:d

_hEro
15-08-2009, 22:25   |  #7  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
3,428 mesaj

Birde keşfedilen bir sineğin ısırığı ile vücuda giren virüs, kemikleri jöle kıvamına getiriyormuş diye okumuştum.

Y.İ.Ğ.İ.D.O.
15-08-2009, 22:50   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 14
3,152 mesaj
Alıntı: _hEro  
Birde keşfedilen bir sineğin ısırığı ile vücuda giren virüs, kemikleri jöle kıvamına getiriyormuş diye okumuştum.
Harbi mi?Oha!Oha!Oha!

Edit:pcword paylaşım için saol.

PcMaKeR
15-08-2009, 23:11   |  #9  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

Karadul :

"Dişi, eşleşmeden sonra çoğu zaman erkeğini yediğinden dolayı karadul olarak da bilinir. Dişisi, kuvvetli bir zehire sahip olmakla beraber, sokmasından kaynaklanan rahatsızlık abartılmaktadır. Zehri, bir insanı öldürebilecek kadar tehlikeli olmasada her yıl karadul ısırmasından 15 insan ölür. Bu köpekbalığı ısırmasının 2 katıdır." Bu abartılmadır. nasıl arıya alerjiniz varsa bu hayvanada olabiliyor...

Örümceklerin zehri insanı öldürmez. köyde çok ısırdı. Tarlalarda boyu 2 santimi geçen örümcekler bulunur farkına varmazsınız. Zehirlidir ama bir arı kadar.

örümcekler kendini korkutucu göstermek için farklı renklerde ve boylarda bulunurlar. Allah'ın hikmeti. Her canlıya koruyucu özellik.

tutabilirmiydiniz böyle. ne şaka yapması olur. lisedeyken şaka dükkanından alıp bir nisanda okulda bilgisayarların arkasına koyup kızları korkutmuştuk :D:D:D Yapmayın böyle birşey yoksa disipline kadar gidebiliyor. Hocalar kurtardı :D

Son Düzenleme: PcMaKeR ~ 15 Ağustos 2009 23:12
DarkHellKnightX
16-08-2009, 00:36   |  #10  
Yıllanmış Üye
1,663 mesaj

küçüklüğümde okadar çok böcek çeşidi tarafından ısırıldımki saymakla bitmez geceleri ışığı söndürüp beklerdim ve sonra ışığı yakınca yastığımda karınca sürüsü gibi bir sürü böcek görürdüm sabahları kalkıncada her yerim şişer kaşınırdı dışarı çıkıncada ne olduğu belirsiz tüm böcekler etrafımda dolanırdı bazende sokardı Kahkaha 14-15 yaşımdan beri birdaha hiç bir böcek bu kadar aşırı şekilde yanıma yaklaşmadı ne oldu analamadım..

özkan_oktay
16-08-2009, 00:40   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,354 mesaj

bende neredeyse çiyanlar la birlikte yaşadım evimiz bir bahçe içresindeydi çok tehlikeli bir zehri var o listedeki bazılarında bile daha tehlikeli ama hiç ısırmadı beni:d

PcMaKeR
16-08-2009, 11:06   |  #12  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

çiyan mı. çok korkardım küçükken. babam gördün mü ez birşey yapamazlar dedi bir daha korkmadım :D