Küçük Yaşta Programla Öğrenme

Velihan
02-04-2013, 12:46   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2013

Merhabalar ben 13 yaşında bir çocuğum ve hep programlama yapmak istemiştim ama hiç denemedim ve kendimi şimdiden geliştirmeye başlamak istiyorum. İnternette okuduğum kadarıyla ne kadar erken başlarsam o kadar iyiymiş. Size bir kaç sorum var bu konuda

1.)Bir sürü programlama programı gördüm ve hepsi birbirinde farklı olsa gerek C++ C# Visual Studio Visual Basic Java gibi daha kaç tane daha var bilmiyorum farklarını size soruyorum farkları nelerdir?

2.) Hangisinden başlamalıyım ?

3.) Programlama ile ilgili milyonlarca kitap var. bunların 300 TL likleride var 20 TL'likleride  bunlara gerek var mı ? işime yarıcak kitapları önerir misiniz?

 Bu işte ilerleyip ileri ki zamanlarda da meslek olarak seçmek istiyorum bu bölümde ustalaşmak gerçekten istiyorum. Şimdiden sağolun mesajlarınızı bekliyorum.

AndcrewTR
03-04-2013, 00:24   |  #2  
AndcrewTR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 102
1,268 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2011

Konunun ustası değilim ama bir şeyler yazayım. İlk olarak çok sağlam ingilizce öğren özellikle teknik ve yazılımsal terimleri iyi bilmen gerekiyor. Diğer türlü işin çok zor. Yaşın çok küçük sen şimdilik ingilzceni geliştir bence. Daha sonra C++, C# ile başlarsın. Bunlarla ilgili çok fazla eğitim setleri var kitap satın almana gerek yok torrent sitelerinde bulabilirsin. Java, Delphi vs. öğrenirsin zamanla. Zaten programlama dillerinden birini öğrenince devamı kolay gelir ama başlarken çok sıkılabilirsin Ağzı kulaklarına varıyor İyi bilmediğim için fazla yazmayacağım. Sana kolay gelsin :)

programmers
23-07-2013, 12:33   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
16 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2012

Merhaba,

İlk önce arkadaşımızın da dediği gibi ingilizce öğrenmeni tavsiye ederim daha sonra başlamak adına html dilini öğrenmeli ve dreamweaver kullanmanı öneririm.Zaten hepsi birbirine çok yakın diller bi yazılımcı olucaksan kolaydan başlamanı tavsiye ediyorum.Bu dillerin bazıları ard arda geliyor.Birinin işini diğeri kolaylaştırıyor anladığım kadarıyla kararlısın eğer istersen gerçekten zevkli bir iş haline geliyor.Şimdiden başarılar diliyorum sana html den başlamayı unutma :)