benım onceden om ve arka jaklar aktıftı soyle anlatayım . fotmat cekerken anfı koplosu kasanın arkasındakı jaka baglı ıdı . on panele kulaklık taktıgımda her ıkı kısımdan da ses gelmesı lazım . ama sadece arka taraftan ses gelıyor ... on panelden ses gelmesı ıcın . ıllakı ses menusunden varsıyılan aygıt kulaklık yada hoporlor olarak secmek zorunda kalıyorum .. sımdı ıkısınıde aynı anda varsıyalan aygıt olarak nasıl sececegım :((
kulaklık on ve arka gırıs jakları ıle ılgılı
bendede arka jak takılıyken ön tarafı kapatıyor klavyeye kulaklık takınca arkayıda kapatıyor çıkartınca tekrar aktif sanırım hepsini aktif etmek mümkün değil yeni sürücü yüklediysen ondandır diye düşünüyorum yani normali bu aslında.
aslında mumkun ben sınırden ses sıstemını kırınca mecburen arkadakı ses sıstemıne gıden jakı soktum ondekı kulaklık jakları baglı ıdı . ben bu sadece ondekı jaklar takılı ıken format cektım o yuzden oyle oldu . on arka jakları manuel olarak on arkaya gecırebılıyorum ama ıkısı aynı anda olmuyor dedıgım gıbı sebebı format cekerken tum jakların yerınde takılı olması lazım . akıllı bır ısletım sıstemı yapmıslar . :D xp dekı gıbı degıl . benım ıstedıgım format cekmeden ıkısını aynı anda aktıf etme sansım varmı . onar kısmından denedım olmadı . :S sakın format demeyın . gercı pcde dıger prgramlar kuruluı degıl . wındowsu kurmak en fazla 16 dk :D
tamam gerçekten oluyormuş ben realtek ses sistemi kullanıyorum ve sağ altta saatin oradaki smgeyi açınca yine sağ üstte aygıtın gelişmiş ayarları var bendede jak takınca diğerlerini iptal et ve hepsini çal seçeneği var. iki yerdede ikinci seçeneği seçmek gerekiyor.
ben guncellemedım daha ama yınede onu kurmadan sesın cıkamsı lazım her ıkı yerden de sınırden kurmadım sırf o drıver ıcın ses sıstemımı hurdaya attım . sınırden hoparlor cıkıslarını kısa devre ettım cıkısları yaktım delı ettı grafık ekolayzır yok onda ve ses acayıp cıkıyor o drıverı yukleyınce .
ne deyim kolay gelsin o zaman ama harici bir ses kartıyla da bu sorun çözülebilir. birde windows 7 sürücüleri kendi bulup yüklemede yapıyor ondanda olmuş olabilir. güncellemeler içinde olması lazım kaldır istersen bir dene.
ben bılınclı yuklemedım . suan senın kullandıgın audıo drıverı . onda grafık ekolayzır yok . vede sesı bozuyor bır surede gormesem ıyı olacak :D suan wındows 7 dekı acıklar ıle ılgılı yazıyı okuyordum chip yazmıs oldugu . wındows 7 de 77 puf nokta dıye bır baslıgı var bence sende oku . xd den daha fazla acıgı var .
ben bılınclı yuklemedım . suan senın kullandıgın audıo drıverı . onda grafık ekolayzır yok . vede sesı bozuyor bır surede gormesem ıyı olacak :D suan wındows 7 dekı acıklar ıle ılgılı yazıyı okuyordum chip yazmıs oldugu . wındows 7 de 77 puf nokta dıye bır baslıgı var bence sende oku . xd den daha fazla acıgı var .bu sizin yok dediğiniz grafik ekolayzır mıdır ? :)sorunu çözdünüz mü ?
başka bir konuda yorumumu gördünüz sanırım..onboard ses kartımla , çalışıyor kulaklık ve hoparlör..hatta 3 ünü de çalıştırabilirim ama hiç denemedim :)77 püf noktada , güvenlik açıkları falan yok..
Başka bir konuda , güvenlik açığı var..Sadece bir konuda ve açıkları değil ,açığı..Başka da varsa ,bilmiyorum...windows 7 de güvenlik açıkları olduğu düşünüp , xp ye geçerseniz bunu yapan ilk siz olursunuz herhalde..
vista da da zamanında en güvenli işletim sistemiydi..Sonra windows 7 oldu..ee nasıl windows 7 en güvenli oldu..Çünkü , vista çekirdeğiyle yapıldı için ve vista dan sonra çıktığı için...
size göre şimdi de xp en güvenli işletim sistemi...Bunlar aptalca düşüncelerde başka birşey değil..Hadi linux dan yada mac den bahsetseniz birşey demicem ama bu WİNDOWS..Microsoft bu..Sen kimsin , o kim...Sen daha en güvenli virüs programını bile saptayamıyorsun, bilmiyorsun..Bunu mu bileceksin...Şurada bir anket açılıyor ''en güvenli antivirüs''adında , o ankette birinci yok..Aslında var ama neden %100 değil..Neden diğerlerine göre çok az bir farkla birinci oluyor....vista en güvenli işletim sistemi konusu :
https://www.chip.com.tr/konu/Kili ... sistemi_4412_8.htmlsizin en güvenli xp niz : tarih 2002..
Son Düzenleme: OSMAN BAĞÇEVAN ~ 15 Kasım 2009 06:33
guvenık acıgı degılde hanı pc hırsızları var pcye sızan yada sızmaya calısanları vs vs seylerı engellemek ıcın yapmamız gerekenler yazılmıs ben bunu kasdetmıstım lın bu
https://www.chip.com.tr/konu/wind ... lanici_16267_2.html
ayrıca o resımdekı ne dıyeyım grafık ekolayzırlı drıverı nasıl yukleyebılırım :S
kendı yaptıgım ufak bır anfı var onla denıyecegım artık . tda 2002 ıle yaptıgım basıt bır anfı ye kaldım :D
yenı bır sıstem alana kadar .
o konuda diğer sayfalarıda incelemenizi öneririm..şunu söleyim , güvenlik konusunda windows 7 yapıcğaını yapmış..gerisi size kalmış..Biliçliyseniz , virüsü de başkalarını da sokmazsınız bilgisayara..Biliçli değilseniz zaten xp veya vista da ki gibi windows 7 de de format üstüne format atıcaksınız..
o resimde ki ni : via hd audio deck den ayarlarını değiştirerek , bulabilirsiniz..bir önceki konularınızda bu programı indirmeniz için link vermiştim..
;)
Yeniliklerden,performansdan,görünüşten ve daha fazlasından eksik bir işletim sistemine iyi deyip , gerçekten iyi olan win 7 yi kötülerdiniz..Başka da yapacak birşey yok zaten : )
arkadaslar yeni pc aldimmm cbox h500 .. arka janklarda haporlor baglı.. filim yada muzik dinlerken ailem rahatsız olmasin diye on jack lara kulaklık taktigimda otomatik haporlor susuyor ve sadece kulaklık tan ses geliyordu. fisi cıkardigimda islem yapmadan yine haporlor den ses geliyordu...
SORUNUM SU.. format attıktan sonra bu ozelik gitti. simdi muzik dinlerken kulaklık takarsam hem haporlorden hemde kulaklıktan ses geliyor. ve kulaklık takmamin bi anlami kalmıyor..
Kulaklık taktigimda otomatik arka jack lari kapatmasi icin ne yapabilirim ????
NOT : eski ayarlarla yeni ayarlar aynı bi degisilik yok