kulaklık ve mikrofon sorunu

h_k_yavuz
20-04-2008, 23:28   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

arkadaşlar hoparlörümden ses geliyor ama kulaklığımdan hiç bir ses gelmiyor ve ayrıyeten mikrofonumdan yaptığım konuşmalarda duyulmuyor. kulaklığı hem kasanın arka tarafındaki bağlantı yerine hem de ön tarafa taktım her ikisindede ses gelmiyor sorunum ne olabilir.

K.A.Y.A.H.A.N
21-04-2008, 04:06   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
672 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2007

Baba sistemin detaylarını yazarmsın byle uyduruk yorum yapmayın

Razorback
21-04-2008, 07:59   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
712 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

eğer mikrofonda sorun yoksa veya yanlış yere takmıyorsan ilk önce başlattan çalıştıra mmsys.cpl yaz enterla, ses sekmesinde ses çalarken ve kaydederken varsayılan aygıtlar için ses kartını seç, sonrada sndvol32.exe yaz enterla, açılan pencerede ayarları iyice bi kurcala örneğin seçeneklerde özelliklere gel, gelişmiş denetimleri işaretle, kaydetme ve çalma ayarlarında mikrofon ayarlarını görüntüle sessizde olup olmadığına bak booster açıkmı değilmi bunları ayrı ayrı dene.. birde son olarak ses kartının kendi programındaki ayarlarından mikrofonu takınca tanıyormu onu da kontrol et.. söylediklerim xp için geçerli. vistada fark edebilir onu bilemem... normal hoparlorden ses geldiğini söylemişsin o bakımdan driverla ilgili sorunun yok diye düşünüyorum ama bu söylediğim yerlerde mikrofon ayarları pasifse driveri yeniden yüklemen gerekebilir o zaman sistemin detaylarını yaz yardımcı oluruz.. ayrıca ne oldu da bu sorun oluştu onu da yazarsan iyi olur. saygılarımla..

h_k_yavuz
21-04-2008, 22:03   |  #4  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

bilmiyorum ki o dediklerin nasıl yapılır. normal de hoparlörü taktğım kasadaki giriş yerine kulakılığı takınca çalışıyor ama
öntaraftaki panele taktığım zaman kulaklıktan ses gelmiyor ve mikrofondan ses de gitmiyor
zannedersem bu sorun bluetooth cihazını yükledikten sonra oluştu. çünkü kayıt aygıtlarında mikrofon bluetooth av audio, midi bluetooth av audio, midi bluetotth sco audio, mikrofon  bluetooth sco audio vehaigh definition audio aygıt var.
bunlardan midi bluetooth sco audio seçili idi.soruna çare olur umuduyla son yazdığım şeyi etkin kıldım ama yine olmadı

Razorback
24-04-2008, 07:09   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
712 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

hocam işte dediğim gibi mikser ayarlarında kayıt ve çalma için ayrı ayrı bluetooth la ilgili ayarlara bak, bluetooth yükleyince giriş aygıtı bluetooth olmuş olabilir etkin kılmayacan devre dışı yapıp tekrar mikrofonu seç.

ve ayrıca ön panel girişlerinin anakarta bağlantılarını da kontrol et. çıkmış olabilir