Arkadaşlar bugün internetimde sorun oldu.Modemdeki tüm ışıklar yanmasına rağmen internete bağlanamıyordum.Müşteri hizmetlerini aradım.Her şey normal dediler sonra tarayıcıya modemin numarasını yazdık ve kullanıcı bilgiilerinin olduğu sayfa geldi.
Fakat ordaki kullanıcı adı bana ait değildi.Değiştirilmiş.
Kendi adımı ve şifremi girdim düzeldi.
Fakat böyle bir şey nasıl olur?İnternetim kablolu.Kim nasıl girip değiştirebilir ve benim internete girmeme engel olabilir?
Bilgisi olanlardan yardımlarını bekliyorum...
Kullanıcı Adı değiştirilmiş
Eğer modeme şifre koymamışsanız int. explorer adres çubuğuna ip adresinizi yazıp git dediğiniz anda direk internet üzerinden modeminize bağlanırsınız. Tabiki bunu engellemenin yolu bu şekilde bağlantıktan sonra açılan ekranda şifre oluşturma seçeneğini kullanmaktır. Küçücük bir not oluşturacağınzı şifre her modem resetlemesinde (kapatıp açma değil, üzerindeki tüm bilgileri silen reset düğmesiniz kulşlanmada) resetlenecektir. Bir çok kullanıcı bu işlemi bilmez. Özellikle modeminizin sürücüsü olmadıığı durumlarda Dls hizmetinizin kullanıcı ve şifre yapılandırmalarını bu sayfadan yapabilirsiniz.(192.168.1.1)
Peki kablosuz modem değil ki şifreyi değiştiren kişi internete bağlanamaz neden böyle bir şey yapmaya kalkmış olabilir. ve hatta nasıl yaptığını da anlamış değilim.
ensarPeki kablosuz modem değil ki şifreyi değiştiren kişi internete bağlanamaz neden böyle bir şey yapmaya kalkmış olabilir. ve hatta nasıl yaptığını da anlamış değilim.Sevgili arkadaşım modemde bırakılan bu arka kapı işnternet üzerinden modemin yapılandırılabilmesi içindir. Hata ise bunu sizin bilip modeminizi şifrelememenizdendir.İsterseniz şöyle yapalım. İnt. exp adres çubuğuna 192.168.1.1 yazıp git veya http://www.ipsorgu.com/ burdan sorgulayacağınız ip nonuzu int. exp. adres çubuğuna yazıp giti tıklayın bakalım kendi modeminize ulaşamayacakmısınız ? Ulaşşırsınız tabi giriş için şifre koymadıysanız.
Hatta şöyle birşey daha yapalım. Size şu anki ip numaramı vereyim , bakın bakalım ben nerdedeyim.
88.255.219.98
Son Düzenleme: khramn ~ 15 Mart 2009 18:59
birader daha önce kota ölçen araçlardan indirdinse ki bunların bir çoğu ttnet kullanıcı adı ister o veriler üzerinden birisi değiştirmiş olabilir ortalık leamer kaynıyor iki net sitesi hatmeden veletler ben hackerım diye nette kendine kurban arıyor
khramnEğer modeme şifre koymamışsanız int. explorer adres çubuğuna ip adresinizi yazıp git dediğiniz anda direk internet üzerinden modeminize bağlanırsınız. Tabiki bunu engellemenin yolu bu şekilde bağlantıktan sonra açılan ekranda şifre oluşturma seçeneğini kullanmaktır. Küçücük bir not oluşturacağınzı şifre her modem resetlemesinde (kapatıp açma değil, üzerindeki tüm bilgileri silen reset düğmesiniz kulşlanmada) resetlenecektir. Bir çok kullanıcı bu işlemi bilmez. Özellikle modeminizin sürücüsü olmadıığı durumlarda Dls hizmetinizin kullanıcı ve şifre yapılandırmalarını bu sayfadan yapabilirsiniz.(192.168.1.1)Ben 192.168.1.1 yazdıgımda bağlanmnıyor kullanıcı adı ve parola istiyor sorun yoktur o zaman degil mi?Modem şifrelimi oluyor bu durumda? Birde ıp adresimi ziyaret ettiğim sitelerde birisi alsa senin dediğin şekilde ziyaret ettiğim sayfaları görebilir mi ıp adresinin görünmesinin riski nedir?ıp adresim degişiyor modemi acıp kapadıgım zaman.Tek tek cevaplarsan iyi olur.