lütfen şu sorunuma ardımcı olun sorunum siteadi.com diye bir adresim var diyelim adres cubuna yazınca paralı sitedeki gibi kullanıcı adı şifre istiyor. bunu nasıl düzeltebilirim siteyi ben yaptım. lütfen çok acilll cvp bekliyorum...
kullanıcı adı isteğini iptal etmek
Iis kullanıyorsanız
iis de, yol gösterdiğiniz klasörün kullanıcı yetkilerinde sorun olabilir,iis üzerinde girilen şifreler birbirinden farklı olabiir.
Bende bir ara uğraşmıştım bunlardan kaynaklıdır diye hatırlıyorum. Olmassa kurar bakarım :)
valla ben bu konuda vbiraz acemiyim ftp ye attım lasörlerimi bu olay başaıma geldi:S
Windows kullanıyorsanız,
web yayını için iis kurmalısınız( gerçi bunu yapan 3.parti programlarda var ama bilgim yok )
Sonra iis den yeni web yayını diyip,ilgili klaör gösterilmeli,bir takım ayarlar yapılmalı. Ftp'ye dosya atarak anca ftp paylaşımı yaparsınız. Orada ftp ye tanımlanan klasöre yetkili user ve pass soruluyor.
Dosyalara kullanıcılar için okuma izni vermeniz gerekmekte. Bunun için sitenizin en üst klasörüne gelin(ftp aracıyla-ben filezilla yı tercih ediyorum). Sağ tıklayın. Burada permissions(izinler) diye bi kısım olacak. Buradaki okuyabilir tiklerini koyun ve onaylayın. Hepsi bu.
acemilimi mazur görün ftp de 3 klaösürm bvar db www ve log diye benim index ve diğer sayfalarım www klasöründe ben tam olarak hangisinde sag tıklayacagım bu arada localhost kullanıyorum
şimdi
1- evde localhost kuruluydu klasörlerimde oun içindeydi yayınlamadan orda deneme amaçlı çalıştırıyordum
2- yayınlamak için bana ftp adresi verildi bende gerekli klasörleri ftp ye kopyaladım
3- adres cubuna site adını yazınca kullanıcı adı şifre istiyor
4- ftp şifremi ve adımı o şifre isteyen panele yazınca ancak site açılıyor(açılan site ftp değil)
yanıtlarınız için çok teşekkür ederim ...