KULLANIRKEN EKRAN KAPANIYOR,

HPQ-User
09-04-2008, 18:25   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

chatintok sormuş:
BILGISAYAR CALISIRKEN EKRAN KENDIĞINDEN KAPANIYOR, CPU VE KASA FANLARI DONUYOR, POWER VE RESET DUGMESI CALISMIYOR, DVD NIN KAPAĞI ACILMIYOR.
KASAYI ANA DUGMEDEN KAPATIYORUM, ISINMADANDIR DIYE BEKLIYORUM, SONRA TEKRAR ACIYORUM SISTEM ACILMIYOR FANLAR DONUYOR, RESET YINE CALISMIYOR, FAKAT ILGINC OLAN CPU FANINI SOKUP TEKRAR TAKINCA SISTEM ACILIYOR. AYRICA KASAYI YAN YATIRIP ÇALIŞTIRINCA KOLAY KOLAY TEKRARLAMIYOR FAKAT DIK KONUMA GETIRINCE BIR SURE SONRA YINE KAPANIYOR.
ANAKART KASAYA TEMAS EDIYOR DIYE DUSUNDUM YALITIM YAPTIM YINE DUZELMEDI.
BI SURE ONCE BIOS COKTU YENIDEN YUKLETTIM BU PROBLEMLER ONDAN SONRA BAŞLADI, ACABA SORUN NE OLABILIR SIZCE
TEŞEKKURLER

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
P4 2.6 MHZ, GIGABYTE 8TRS300M ANAKRT, ONBOARD ATI 9100IGP EKRAN KARTI, 512 MB DDR-RAM,DVDROM

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 1.1.4322)

GaMeRr
09-04-2008, 18:54   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,264 mesaj

Güncel bir bios yükletmeyi deneyin.

K.A.Y.A.H.A.N
09-04-2008, 19:01   |  #3  
Yıllanmış Üye
672 mesaj

BIOS Güncellemenin riskli yanlarını belirtmemiş arkadaşımız
En uygun çözüm semtiniz varsa en yakın bir teknik servis
başvurunGözünü devirmiş
Güncelleme yaparken bir aksilik olduğu zaman güncelleme
kesilirse anakartınız için artık yapılacak birşey kalmaz
VE  Arkasından Namazını kılmaya geliriz bizdeKahkaha
benden uyarı sizeIslık

Alibaba
09-04-2008, 19:09   |  #4  
Yıllanmış Üye
427 mesaj

BIOS bilgisayarınızın ekliptik düzleme yaptığı açıyla ilgilenmez. bilgisyarın içiyle oynadığında veya yan yatırdığında fiziksel sonuçlar doğuruyor. yani bilgisayarının biryerlerinde ya bir temas zayıflığı var, ya bir yerlerde arasıra gereksiz temas var, ya da kasadaki belli bir ünite ısıya hassas hale gelmiş ve dik koyduğunda ısınan havayı atıp soğuyamıyor ve sistemi donduracak kadar kritik bir eleman. çözülmeyecek bir sorun değil ama amatörce yöntemler denersen daha başka arızalara da sebep olursun.