Kullanışlı Yüksek seviye GPU lar için zor sorular

mayel
20-03-2011, 12:33   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
201 mesaj

Arkadaşlar Ben proföyonel oyuncuyum.Oyunlarımı 2.5 sene önce aldığım dizüstünde (dizüstünde oyun oynanmaz diyenler ekleyin tartışalım : [email]mavizamanda@hotmail.com[/email]) oynadım şimdiye kadar  masaüstü sistemlerden uzak kaldım.Harika bir masaüstü sistem toplacağım inşallah.Alacağım ekran kartıda GELECEĞE HİTAP EDECEK EN AZ 4 YIL OYUNLARI MANYAKÇA OYNATACAK.Ekran kartı olarak  3 sorum var.Konu hakkında sadece iyi bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim.

1-Ben ekran kartında

a-soğutması özellikle harika   b-sesissizliği bir yılan kadar çok iyi olacak  c-güç tüketimi  açsıdan tasarruflu olmasını beklerim.

2-Hangi marka olursa olsun oyunlarda sorun yaşamamalıyım ,genelde sanırım AMD-ATİ yaşıyor sorunu,Nvdia ile oyunlar anlaşmalı gibi garip şeyler var... Physx desteği var Nvidia'da peki AMD-ATİ ne durumda?AMD-ATİ'NİN Nvida'ya karşı üstünlüğü var mı , varsa nedir?

3- 6950 mi yoksa GTX 560 mı?Gerçi 500 liraya kadar çıkabilirim ama olsun....GTX 460 çok tutuldu çok beğenildi buna seçeneksel (alternatif) olarak hangi AMD-ATİ kartını önerirsiniz.Sorularımı yazdığım gibi tek tek yanıtlarsanız çok sevinirim...

erci_yes
20-03-2011, 16:56   |  #2  
erci_yes avatarı
Yıllanmış Üye
293 mesaj

"PROFESYONEL" oyuncuysan senin bunları bilmen lazım.

MCM
20-03-2011, 18:36   |  #3  
Taze Üye
2 mesaj

erci_yes haklı kızma da hiç mi ilgilenmedin be abi.4 yıl gidecek bir kart arama saçma bir iş olur,en mantıklı iş git bir tane GTX 560 al ha sonraları kasmalar takılmalar mı başladı hiç overclock ile uğraşma git bir tane daha al SLI kur.4 sene sonra neler olur bilemiyorum hiç dur durak yok.GTX295 çift GPU örneğin ama GTX580 tek GPU ile kök söktürtüyor hiç bir ekran kartı 2 yıldan fazla gitmez gitsede oyunlarda sıkıntılar başlar

mayel
20-03-2011, 20:12   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
201 mesaj

Ah güzel arkadaşlarım özellikle belirttim dizüstü oyuncusuydum diye anlamadınız mı?Elimde yegane malzeme dizüstü olunca ekran kartı ve diğer donanım piyasasındanda ister istemez uzak kalıyorsunuz sadece oyunlara veriyorsunuz kendinizi birde saydıklarım zaten hemen hemen yeni çıkanlar o kadar araştırmam ve öneri :)  gibi sorularım da aratırmalarımın iyi olduğunu göstermez mi?SLI yapın diyorsunuz 500 lirayala mümkün mü böyle birşey ben bilmiyorum.Yukarıda yazdım en fazla 500'e kadar ıkabiliyorum diye...

SAİNT
20-03-2011, 20:30   |  #5  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,595 mesaj

parana göre en ıyısını alırsın şimdi şu marka bu marka gibi bir fanatikliğe katılmam para ne derse o olur.
o fiyat aralığında her iki markayla kıyaslanır ve hangisi senin istediğin özelliklere sahipse o alınır.