Külüstür PC'ye hayat öpücüğü!

CHIP Online
16-01-2010, 12:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Külüstür PC'nizin yenilerle yarışabilmesi için tek bir donanımı değiştirmek yeter mi? İşte o donanım

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/kulu ... -opucugu_17652.html

Resimlerle: Mushkin'in yeni SSD'lerini görüntüledik!

Bilgisayarın özelliklerini yükseltmek özellikle donanım bileşenleri daha pahalı olduğu günlerde en akıl karı çözümdü. Şimdi ise bir yandan donanım maliyetlerinin düşmesi yükseltmek yerine yenisi almayı daha kolaylaştırdı, diğer yandan ise diz üstü bilgisayarların donanım özelliklerini yükseltmenin zor olması bu yöntemi rafa kaldırmaya neden oldu. Tüm bunlara rağmen ufak bir değişiklik ile eski bilgisayarların yenilerle baş etmesi mümkün olabilir gibi görünüyor.

CES fuarında bir SSD satıcısı olan RunCore'un standı bunu ispatlayacak şekilde düzenlenmişti. Standa Pentium M işlemcili ve Celeron 900'lü diz üstü bilgisayarı üzerlerinde Windows 7 yüklenmiş olarak görmek mümkün. RunCore'un iddiasına göre ise bu cihazların Windows 7 çalıştırabilmesini sağlamak için en düşüğü kapasitelisi yaklaşık 100 dolardan başlayan bir SSD yükseltmesi yeterli olmuş. Aynı mantık masaüstü bilgisayarı için de geçerli; üstelik bu kez eski sabit diski atmaya da gerek yok.


Tüm konu: Külüstür PC'ye hayat öpücüğü!

İzleyin: OCZ Vertex Series 120 GB

Resimlerle: Mushkin'in yeni SSD'lerini görüntüledik!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce SSD bu kadar fark yaratabilir mi?

ZiraiEleman
16-01-2010, 14:40   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
108 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

Pcdeki tam çalışma mantığını bilmiyorum ama.. Eğer PC, HDDden veri oku komutunu yolladıktan sonra hiçbir işlem yapmayıp veriyi bekliyorsa, mekanik hddler yerine ssd kullanımıyla pcnin hızlanması mümkün..