Merhabalar arkadaşlar, öncelikle 8 yıllık laptopuma veda etmenin üzüntüsü içerisindeyim :) 8 yıldır toshiba ah-200 laptop kullanıyorum memnundum fakat kabul etmeliyim ki şu anda can çekişiyor elimde :) her neyse ben photoshop (photoshopu bilgisayarım da kaldırıyor) fakat özel olarak final cut, adobe premiere, edius gibi kurgu programlarını kasmadan, rahat kaldırabilecek bir laptop arıyorum. fiyat aralığı 2000-2500 tl arası fakat İzmir'de part time iş imkanı bulabildiğim anda 3000 liraya kadar çıkacak. yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim :)
kurgu programları ve photoshop için laptop ?
Öncelikle Final Cut Pro sadece apple makinelerde çalışır.Eğer final cut istiyorsan macbook pro işini fazlasıyla görecektir. Avid'inde hem pc hem de mac versiyonları var. Edius sadece windows'ta var. Kesin bir şey söyle ona göre yorum yazyım ;)
eski laptopumu babamlara vereceğim için satmak söz konusu değil :) edius ve adobe premiere işimi görecektir . zaten piyasada da onlar kullanılıyor. ben radyo, sinema ve televizyon okuduğum ve kendimi geliştirmek istediğim için istiyorum bu bilgisayarı. bir de amd ekran kartları nasıldır? ekranın çözünürlüğü beni yada bilgisayar performansını etkiler mi?
lenovo z500 alabilirsin (google dan ara bul)
Asus n56vz alabilirsin,kendimde kullanıyorum Photoshop konusunda çok iyi,Gecikme,bekleme vs. çok az,Nvidia Gpu olduğu için işlemleri daha hızlı hallediyor. Bunun yanında Bu akşamdan itibaren Lenovo y500 satışa sunulacakmış onu araştırabilirsiniz,Çok hoş pc. Msi ge60ta alabilirsiniz ama fiyat sıkıntısı olmadığı için ilk Asus ve lenovoyu öneriyorum,görsel programlar kullanacağınız içinde Ekran önemli diye özellikle asusu önerebilirim,1080p ekranı çok iyi renklere ve kontrasta sahip.
erşah senin bilgisayarın masaüstü değil mi :)?
ben laptop alcam ama masaüstü değil :) masa üstü alcak olsam zaten hiç bi derdim tasam olmaz toplama yaparım ayarlarım bişeyler :D