Amd Athlon 64x2 dual core processsor 6000+ 3.10
Asus M3N78-EMH nvidia cipset anakart
2gb ram Adata 800mhz
Sapphıre Radeon HD 5750 1 gb 128 bit her oyunda takılma yaşıyorum (internet üzerinden oynanan oyunlarda dahil)bunun dışında ekranım siyah ekran oluyor 5 sn sonra normal hale geliyor bu hergün günde 5 defadan fazla oluyor yardım ve önerilerinizi bekliyorum
kurtulamadığım soruna çözüm ?
driverları güncelleyin.. parçaların tam oturduğunan emin olun, kasayı temizleyin, psuda sorun olmadığından emin olun :)) birde anakarttaki onboard çıkışına takıp deneyin... normal oyunlarda kasması normal o sistemin ama flash oyunlarda kasması normal değil.. birde disk defrag yapın :))
driverlar güncel, parçalar sabit i kasa bal dök yala , psu da sorun olmadığını nasıl öğrenebilirim?, normal oyunlarda kasması normal diyosunuz ama ben bu pc ile Assasisn Creed I hiç bir takılma olmadan geliş ayarlarıyla bitirdim
AC 1'de sorun çıkartmaz ancak daha güncel oyunlarda sorun çıkartması normal... psu'da voltaj dalgalanması vs. oluyorsa yani sistemde yazılımsal birşey yok ve parçalar düzgün çalışıyorsa ama psuda sorun varsa anlık takılma reset gibi problemlere neden olabilir... ama pek olucak birşey değildir..
hmm... virüs olmadığından eminsiniz değil mi? yada gereksiz çalışan bir program?
ram düşük baya. netbooklarda var artık 2 gb ram. sistemi max ram yap derim bence. 4 gb ddr3 800 mhz hızında çalışan. zaten win7 ise sistemin tek başına 0.5 gb sistem kullanıyor geriye 1.5 gb kaldı.win7 de ramden çok sorun çıkmaz... çünkü dinamik olarak ram kullanımını düzenliyor :D o sistemde sorun olursa benim sistemin çoktan yanıp kül olması lazımdı :D 1GB ram ile onboard e.kartıyla 3500+ tek çekirdekli işlemciyle (2691MHz'de Core 2 Duo lara rakip olabilecek kadar güçlü yanlış anlaşılmasın :D ) HD161HJ HDD ile win7 kullanamamam lazımdı ama win7'nin kullanabileceğim tüm özelliklerini kullanabiliyorum :)) ve hiç sorun olmuyor :D o sistemde de sorun olmaması lazım.. yani hiç değilse flash oyunlarda sorun çıkmamalı...
windows 7 var şuanda pc de virüs yok 3 günde bir kontrol ediyorum ram konusunda haklısınız ama bi ara ekran kartından kaynaklı sorun diyen bir arkadaş yüzünden ekran kartımı yenilemeyi düşünüyorum ikisi için yeterli maddi kaynak yok malesef
win7 de ramden çok sorun çıkmaz... çünkü dinamik olarak ram kullanımını düzenliyor :D o sistemde sorun olursa benim sistemin çoktan yanıp kül olması lazımdı :D 1GB ram ile onboard e.kartıyla 3500+ tek çekirdekli işlemciyle (2691MHz'de Core 2 Duo lara rakip olabilecek kadar güçlü yanlış anlaşılmasın :D ) HD161HJ HDD ile win7 kullanamamam lazımdı ama win7'nin kullanabileceğim tüm özelliklerini kullanabiliyorum :)) ve hiç sorun olmuyor :D o sistemde de sorun olmaması lazım.. yani hiç değilse flash oyunlarda sorun çıkmamalı...daha önce sürekli flash oyun oynardım takılmalardan sonra hiç girmedim o tarz sitelere sinirlenip pcye bişey yapmaktan korkuyorum durum okadar kötü
benim pc'e attığım bir tekme var hiç unutamıyorum, her aklıma geldiğinde pc'e acıyorum xD Crysis 2'nin tanıtım videolarında adamın düşmana bastığı tekme gibi ama bir koymuştum dwd-rw'nin kablosu çıkmış, HDD'nin güç kablosu oynamıştı o da yetmezmiş gibi öndeki boş slotlarda duran kapaklar kasanın içine uçmuştu xD ama iyiki kasa metal yoksa kesin ya çatlardı yada kırılırdı xD
psu kaç Watt? Eğer bilmiyorsanız kasayı açıp psu'nun yan tarafındaki kağıttan bakabilirsiniz :D (garanti varsa sakın yapmayın garanti dışı kalır) onboard çıkışı kullanın :D gördüğüm kadarıyla anakartınızda 8200GT var onboard olarak bence o yeterli olucaktır geçici bir süreliğine :D bütçeniz uygunsa ve psu'da yeterliyse e.kartını yükseltmeniz iyi olur ama diğer parçalarda zayıf kalıyor o zaman.. komple sistemin değişmesi lazım yoksa e.kartı değişse diğer parçalar darboğazdan yeni kartı aşırı ısıtır...
termaltake 420 w psu bütçem en fazla 400 tl
o sisteme 400TL lik e.kartı koysan tofaşa ferrari motoru takmaya benzer o motoru kullanmazsın bi işe yaramaz.. HD4850 ve 550Watt sağlam bir psu alınabilir... hatta 15TL daha fazla verip HD5750 alınabilir :D
Ocz Fatal1ty 550Watt 80+ Aktif PFC180TL
HIS HD 5750 iCooler IV236TL
Toplam 416TL tutuyor.. isterseniz HD5670 de alabilirsiniz :D
Sapphire HD5670 166TL
bunu alırsanız e.kartı olarak 346TL tutuyor.. ancak dediğim gibi e.kartı güncellemesi yapabilirsiniz ancak diğer donanımlar yeterince güçlü olmadığı için darboğaz yapacaktır... yakın bir zamanda sistemi yenileyecekseniz HD5750 almanız daha iyi olur yada o zamana kadar bekleyip biraz daha bütçe yaratabilirsiniz..
bence upgrade yapmadan önce yapabileceğiniz optimizasyonu yapın baktınız olmuyor yine aynı o zaman upgrade değil yeni sistem yolu gözükür... Tune Up 2011 ile sisteme tam bakım yapın bir de öyle deneyin :))
yazmayı unutmuşum anakartım nvidia chipsetli peki dediklerinizi yaptığımda benim sorunlarım kaybolurmu?
bana nvidia ekran kartı önerirseniz iyi olur
fakat bu anakarttaki nvidia chipset sorun yatmasından korkuyorum
nvidia çipsetle alakası yok sorun yaratmaz pcıx16 slotuna istediğin model nvidia-amd(ati) ekran kartı takarsın için rahat olsun ayrıca ana kartın güncel biosu varsa onu güncellemeyi dene belki sorun çözülür.
not: ben nvidia çipsetli ana kartta amd(ati) ekran kartı kullanıyorum ve performansında bir sıkıntı yok.
hep içimde bir kuşku vardı soğolun gerçekten bu anakartın güncel biosu varsa güncellemeyi deneden kastınızı anlamadım açarsanız