arkadaşlar ben yeni acer 4920g laptop aldım bu laptopuma chipin bu ay verdiği kubuntuyu + xp yi + bide vistayı kurup üçünü birden kullanmak istiyorum sizce bunları hangi sırada kurmalıyım ki boot ekranında sorunla karşılaşmayayım?...
Kurulum sırası tavsiyeniz
bunları kurmak ıcın HDD ikiye hatta 3'e bölmen gerekir..
kurulum sırasını ise Xp Vista son olarak ubuntu olabilir önemli olan Xp nin vistadan önce kurulu olması ayrıca Ubuntu içersinde bir boot menüsünü kurmak istiyormusun gibi bir uyarı varsa benim önerim kurmaman olacaktır
ben zaten hdd yi 5 e bölmeyi düşünüyorum 3 işletim sistemleri için 1 müzik 1 de oyun için yeterli alan var merak etme neyse ubuntuyu sonra kurarsam diğer ön yükleme ekranları kaybolurmuki?.. ubuntuyu önce kursam diğer ön yükleme ekranlarına nasıl ekleyebilirm?...
Kubuntu'yu bu ayki Chip DVD den edindiysen Eylül 2007 bu ay işte anlatımı var derginin içinde sayfayı hatırlamıyorum
Merhaba
Bunun için Partition Magic programını kullanarak Hd inizi 3 e bölüp tek tek işletim sistemlerini Partitionlara kurabilirsiniz.Xp ve Vista yı sistemi Boot tan başlatarak ayrı partitionlara kurunuz.Kubuntu ise thinkprog un dediği gibi bu aydaki CHIP Online dergisinin içinde mevcut.