"Kurulumda eksik dosya var" hatası

akay15
17-06-2007, 23:56   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
105 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

Geçenlerde bir arkadaşıma programlardan oluşan DVD yapmıştım (yazarken nero 7.7.5.1 kullanmıştım). Arkadaşa verdiğim DVD'den Nero'yu kurarken "Kurulumda eksik dosya var" şeklinde bir mesaj çıkmıştı (tam olarak hatırlamıyorum mesajı ama buna benzer bir şeydi). Tekrar tekrar denedim fakat sonuç aynı. DVD'deki nero klasörü ile benim bilgisayardaki her yönden (dosya ve klasör sayısı, boyutu) birbirini tutuyordu, eksik dosya yoktu (bozuk, okunmayan dosya da yoktu). DVD deki nero'yu arkadaşın bilgisayarına kopyalayıp harddiskten çalıştırmayı denedim ve sorun çıkmadı, kurulum normal şekilde devam etti.

Bu ilk defa başıma gelmişti benim. Bir de çok yakında bir arkadaşın başına da aynı sorun gelmişti.

Sorun ne olabilir acaba? Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler...

bosluk
18-06-2007, 04:52   |  #2  
bosluk avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
1,894 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2006

Evet, bazı dosyalar direkt olarak DVD'den çalıştırılamazlar, zira kurulumda; arşiv içindeki dosyalar önce çıkartılır gizli bir klasöre, ondan sonra kurulum gerçekleşir. Çok incelemedim, ancak sanırım ki Nero 7 sürümleri, kurulumda ana klasöre dosya çıkartması yapıyorlar. Kurulum tamamlanınca da bu artık dosyalar siliniyor. Sizin kurulum dosyanız DVD'de olduğu için, bu geçici dosyalar DVD içine yazılamayacağı için kurulum eksik dosya uyarısı verip kapanmış olabilir. Dosyayı sabit sürücüye kopyaladığınızda sorunsuzca çalıştığını belirtmişsiniz. Sanırım bundan kaynaklanıyor sorun, aslında sorun da diyemeyiz ya buna, ek bir kopyalama yapmak gerekiyor demek ki :)

benanlamam
18-06-2007, 10:11   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
121 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

cevap size biraz alakasız gelicek ama bilgisayarın reminde arıza var.bunu bizzat deneyerek gördüm.reminde sorun olan pc lerde nero kurulum dosyasını çift tıkladığımızda dosyaları çıkartırken bi kaç tanesini okuyamıyormuş gibi yapıyor.harddiske kopyalayıp kurmaya çalışınca kuruyor.isteyen deniyebilir :D

akay15
18-06-2007, 15:21   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
105 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

arkadaşlar ilginiz için teşekkürler. bosluk arkadaşımızın cevabı daha mantıklı geldi de ram olayı pek mantıklı gelmedi. zira sorun sadece nero için geçerli değil. geçenlerde biri office 2007 yi CD'ye yazmıştı. Aynı hata meydana gelmişti. hatta 4 CD ye çekti, 4'ünde de aynı hata vardı. sorun CD, yazma hatası vs değil.
diyelim ki bosluk arkadaşımız doğru tespit etti. peki bunun için bi şey yapılamaz mı? yama vs yok mu? çünkü tüm CD/DVD yi bilgisayara kopyalamak uzun ve can sıkıcı olur.
bunun için çözüm ne olabilir? yardımlarınızı bekliyorum...