Kurumlar ondan vazgeçemiyor!

CHIP Online
21-06-2011, 14:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Windows 7 yükseliyor ama bu yükeliş Windows XP'yi ne kadar etkiliyor? Şaşırtıcı rakamlar içeride...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/kuru ... ecemiyor_27588.html

Resimlerle: Windows XP'yi bitirecek 5 neden...

Forrester'ın geçen hafta yayınladığı rapora göre Windows XP, yüzde 60 kullanım oranı ile hala kurumların vazgeçilmezi. Windows 7'nin kullanım oranı ise geçtiğimiz sene yüzde 11'e yükselerek Windows Vista'yı geçti.

Bununla birlikte 10 yaşındaki Windows XP kurumlarda düşüşte. 16 Haziran'da yayınlanan bu rapor, dünya çapında 2.500 şirketten 400.000'den fazla bilgisayardan toplanan bilgilerle hazırlanmış. Kurumsal alanda hiç bir zaman geniş anlamda kullanılmayan Windows Vista ise yüzde 6.2'lik bir kullanım oranına sahip.

Kurumların hangi işletim sistemlerini kullandığı, işletim sisteminin başarısı ölçmekte karar ölçütü olmasa da, bu rakamlar işletim sistemlerinin hangi pazarlarda sevildiğine yönelik bilgiler veriyor.

Tüm konu: Kurumlar ondan vazgeçemiyor!

İzleyin: Windows XP Mode

Resimlerle: Windows XP'yi bitirecek 5 neden...

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Kurumlarda Windows 7, Windows XP'yi sizce ne zaman geçer?

sosyalik
21-06-2011, 14:57   |  #2  
sosyalik avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 47
1,707 mesaj

Hiç bir zaman geçemeyecek bence,geçerse anca Amerika'da...Zaten o kadar para verip almış kurumlar bir daha Windows'a para vermelerinin anlamı yok.Keşke Türkiye'de kurumlarda Linux kullanımı artsa.En azından parayı Amerka'ya kaptırmayız.

siber961
21-06-2011, 16:00   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
312 mesaj

Vista ve windows 7'ye bende de ekonomik açıdan seçilmediğini düşündürüyor.

Son Düzenleme: siber961 ~ 21 Haziran 2011 16:03
melen
21-06-2011, 18:12   |  #4  
melen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,638 mesaj
Alıntı: sosyalik  
Hiç bir zaman geçemeyecek bence,geçerse anca Amerika'da...Zaten o kadar para verip almış kurumlar bir daha Windows'a para vermelerinin anlamı yok.Keşke Türkiye'de kurumlarda Linux kullanımı artsa.En azından parayı Amerka'ya kaptırmayız.
Pardus by Tübitak.Alkış