Lan baglantisi ile mikrafon yardim

Spider909
21-06-2009, 10:30   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
97 mesaj

Arkadaslar bende 2 tane pc var bunlar hub araciligi ile birbirlerine bagli ama biri ust katta bizde bu iki bilgisayarla lan uzerinden oyun oynuyoruz ama yukariya bagirmak veyaz yazi yazmak cok zor oluyor.bana teamspeak gibi bir programin lan uzerinden calisani var mi?msnden yap diyebilirsiniz ama kota dolacak diye korkuyorum bana bir program veya bir yontem bulabilirmisiniz?

tuana09
21-06-2009, 12:29   |  #2  
Yıllanmış Üye
213 mesaj

Programlar
Ts Download Adresi => http://www.goteamspeak.com/?page=downloads
Hamachi Download Adresi => http://www.inndir.com/Hamachi-32296p.html

TeamSpeak Nedir?
TeamSpeak Genelde Oyuncular Arasında Kullanılmaktadır.
Sesi Bozmadan, Kesintiler Olmadan ve PC yi Az Yorması Sebebiyle Online Oyun Oynayan Kişiler/Clanlar Tarafından Kullanılan Bir Sesli İletişim Aracıdır.

TeamSpeak Hangi Koşullarda Kullanılmalıdır?
AA,CS,COD yada FPS Tarzı Oyunlarda Genelde Clan Üyelerinin Birbirleriyle İletişim Kurması Amacıyla Kullanılır.
(Örn: Enemi Hastanenin Alt Katından Kaçıyor , Yaw Bunlarda Çok Yatalak)

TS (TeamSpeak)'yi Kurdum Nasıl Server'a Bağlanıyorum?
TS Programını Çalıştıralım.
Connection > Connect > Local Addressbook Kısmına Gelin Farenin Sağ Tuşunu Tıklayıp Add Server'ı Tıklayınız
New Server'ın Adını Değiştirebilirsiniz. (Birden Çok TS IPsine Sahip Olduğunuza İşinize Yarar)
Sağda Oluşan Kısımlara:
Label : Server İsmi
Server Address: Server'ın IP adresi
Nickname: Server'a Giriş Nickname'iniz
Allow server to assign a nickname [Anonymous'u Seçiniz]
Server Password: Server'in Şifresi Var İse Şifresini Yazınız
Connect Kısmına Basıp Server'a Giriş Yapınız.

Ses Ayarlarımı Nasıl Düzenlerim?
Ses Ayarlarınızı Düzenlemek İçin Üst Sekmeden Settings > Sound Input/ Output Settings Tıklayınız.
Output Volume : Size Gelen Sesin Şiddetini Belirler
Push to talk : Atamış Olduğunuz Tuşa Bastığınızda Konuşmalarınız Karşı Tarafa Gider
Örneğin: CTRL Tuşunu Atadığınızı Varsayalım. CTRL Tuşuna Basılı Tuttuğunuz Sürece Sesiniz Karşı Tarafa Gider.
Voice Activation : Tuş Atamadan Tüm Konuşmalarınızı (Nefes Alışverişinizi) Dahil Karşı Tarafa İletir.
Voice Activation Level : İnce Ayardır. Konuşmalarınızın Karşı Tarafa Daha İyi Yada Daha Kötü Şekilde Gitmesini Sağlar.
Örneğin: Nefes Alışverişinizin Karşı Tarafa Gitmesi Kötü Durumlara Sebep Olabilir. Konsantrasyon Eksikliği vb.
Bu Ayarı Yapmak İçin Mikrofonlu Kulaklığınızı Takınız (Yoksa Bir Tane Edininiz) Active local test mode Butonunu Tıklayınız Buton İsmi deactive local test mode olacaktır.
Şimdi Konuşmaya başlayın Butonun Yanındaki Yeşil Simgi Yandığı Sürece Sesiniz Karşı Tarafa Gidecektir. Sesiniz Eğerki Gitmiyorsa Voice Activation Level den whisper a doğru çubuğu çekiniz.
Whisper'a Ne Kadar Çok Çekerseniz Sesler O Kadar Detaylı Gider. Genelde Ortada Kalması Gereklidir. Bu Ayarıda Yaptıkmı İşlem Tamamdır.

Genel Kullanımı Bu Şekildedir.

Teamspeak ile Server açma
Öncelikle Hamachi kuruyoruz. Böylece sanal bir LAN ağı oluşturmuş olucaz. Yukarda Verdiim Linkten indirebilirisniz

Kurulumu yaptıktan sonra bir ağ oluşturmak için resimdeki gibi ''create a new network'' seçeneğine tıklayıp ağ adı ve bir şifre giriyoruz.

Kurulmuş olan sanal ağa arkadaşlarınız altındaki seçenekten bağlanıyor yani ''join an existing network'' seçeneğinden ağ adı ve şifre girerek.
Bir çoğumuz buraya kadar olan kısmı zaten biliyor.

Daha Sora TeamSpeak ı indiriouz ,Client olan TeamSpeak programının kendisi Server ise serverı kuracak olan kişinin indirmesi gereken program. Diğerleri ise patch leri pek gerekmiyor indirmenize herhangi bir sorun olursa indirin ama şimdilik gerek yok.

Superadmin ve şifresi özellikle gerekli. Şifreleri not aldıktan sonra sağ alttaki TeamSpeak Server ikonundan adminstration kısmına tıklıyoruz bir internet browserında size superadmin şifresini sorucak bu şifreyi giriyoruz. Karşımıza server yöneticisi çıkıyor. Burda yapmanız gereken ilk olarak Main Menu'den Superadmin Manager'a gelip Add Client'e tıklayıp kendinize ait bir admin üyeliği oluşturmak olsun. Daha sonra isterseniz ilk verilen superadmin üyeliğini silebilirsiniz.
Burdan sonra sırası ile şu yolu takip ediyoruz:
Main Menu>Servers>TeamSpeak Server Stop ve Delete, sonra tekrar servers ve add server diyip kendi serverımızı kurmaya başlıyoruz. Resimdeki kırmızı ile işaretli noktalara dokunmadan serverımızı kuruyoruz.

İsmini, şifresini, açılış notunu vs dolduruyoruz, kapasitesini kendimiz belirliyoruz, Clan Server olursa herkese özel id ve pass almanız gerekiyor ama Public Server olursa server şifresini bilen herkes girebilir. ID ve Passı ise Main Menu'deki User Manager kısmından alıyoruz isteğe bağlı olarak üyeye adminlik yazabilirsiniz. Kendinizede Admin üyelik almayı unutmayın User Manager'dan yoksa Public olarak bağlanmak zorunda kalırsınız. Tüm bu server kurulumundan sonrası ise çok daha kolay. Kurduğumuz TeamSpeak Client'ini açıyoruz ve Connection sekmesinden en baştaki Connect'e tıklıyoruz. Daha sonra Hamachi IP'mizi Address kısmına giriyoruz belirlenen şifreyi ve eğer kayıtlı kullanıcı iseniz registered seçeneği ile id ve passınızı giriyorsunuz şayet Public server ise ve üyeliğiniz yoksa sadece server şifresi ile girebilirsiniz odaya.

Hepsi bu kadar kolay gelsin.

Alıntıdır

Son Düzenleme: tuana09 ~ 21 Haziran 2009 12:38
Spider909
21-06-2009, 12:50   |  #3  
OP Üye
97 mesaj

tmm tesekkurler ama bu internet uzerinden ben kota dolacak diye korkuyorum

tuana09
21-06-2009, 15:21   |  #4  
Yıllanmış Üye
213 mesaj

O halde "Outlook Lan Messenger" kullanabilirsin ama oda olmaz dersen ozaman bağırmaya devam Gülüş

Spider909
21-06-2009, 15:26   |  #5  
OP Üye
97 mesaj

sanirim isime yariyacak deneyip yorum yaparim her iki ihtimaldede tresekkurler :D

tuana09
21-06-2009, 15:27   |  #6  
Yıllanmış Üye
213 mesaj

Rica ederim...

Spider909
21-06-2009, 15:40   |  #7  
OP Üye
97 mesaj

programi yukeldim ama programda sesli konusma daveti yok?? bnm sesli konusmam lazim

alien_fx
22-06-2009, 12:53   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,671 mesaj

mikrofon işareti yokmu?

Spider909
22-06-2009, 22:08   |  #9  
OP Üye
97 mesaj

yok programin help dosyasinda gosteriyor ama programda yok :S