LAPİS LİNUX ÇIKDI !

piramses
09-08-2008, 19:52   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
33 mesaj

Selam,

Lapis Topluluğu'nun projesi olan Lapis Linux 1.0. sürümüyle indirilmeye hazır.

Aşağıdaki adresden indirebilirsiniz

Lapis Linux 1.0 Hakkında

Lapis Linux 1.0 Kurulum Belgeleri:
Open Office Formatında http://depo.linux-sevenler.org/a ... um_belgesi_yeni.odt
PDF Formatında http://depo.linux-sevenler.org/a ... um_belgesi_yeni.pdf

Lapis Linux Mail Listesi http://linux-sevenler.org/mailman/listinfo/lapislivecd
Lapis Linux Web Sayfası http://www.lapislinux.org/

En güncel Lapis Linux depo adresleri (paket/program kurulum için) http://www.lapislinux.org/smfforum/index.php?topic=5.msg192;topicseen#new
Lapis Linux depolarında 8000 civarında paket olup, Synaptic yardımı ile sorunsuzca istediğiniz programı kurabilirsiniz. Depolarımızda bulunmayan herhangi bir program mevcut ise, istekte bulunursanız en kısa zamanda o paketi/programı depomuza katmaya çalışabiliriz.

Karşılaştığınız sorunları bize aktarırsanız, hem çok seviniriz hemde geliştirici ve desteci arkadaşlarımız bir ortak çözümler üretmeye çalışacaklardır.

Hepinize bol Lapis Linuxlu günler....

ersinbakar
09-08-2008, 21:45   |  #2  
Yıllanmış Üye
1,253 mesaj

teksorum drverler cdden tanıtabilecekmiyiz?

panda34
10-08-2008, 01:57   |  #3  
Yıllanmış Üye
2,344 mesaj

Ekran kartı driver yükleme aracı süper olmuş !!

ersinbakar
10-08-2008, 07:03   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,253 mesaj
mengu88
Ekran kartı driver yükleme aracı süper olmuş !!
araç hakkında detaylı bilgi vermen mümkün mü

flox13n
10-08-2008, 12:25   |  #5  
Yıllanmış Üye
102 mesaj

Lapisin Pardusdan ne farkı var faydaları neler, Windows dan dahamı iyi bana kazandıracakları neler, destek olsun diye pardusu d ye kurdum. Şuan pardusdan memnunum herhan gibi problem ile karşılaşmadım.Bir ara ubuntu da yüklemiştim, ama şimdi xp ve pardus yüklü eger bana lapisin bunlardan ayıran ayırd edici özelliklerini söylerseniz birde onu yükleriz:))))

Son Düzenleme: flox13n ~ 10 Ağustos 2008 12:26
minnoş_97
10-08-2008, 13:15   |  #6  
Yıllanmış Üye
1,115 mesaj

Windowsa daha çok benzemesi gerekiyor linuxun bu linuxu denemedim ve denemeyeceğim.open solaris 2008 windowsa benzeyerek en iyisini yapıyor.

panda34
10-08-2008, 13:25   |  #7  
Yıllanmış Üye
2,344 mesaj
ersinbakar
araç hakkında detaylı bilgi vermen mümkün mü
İnternet sitesinden gördüm ekran kartı driver yükleme programını sadece ,
Bence güzel ...

piramses
11-08-2008, 17:31   |  #8  
OP Yeni Üye
33 mesaj
minnoş_97
Windowsa daha çok benzemesi gerekiyor linuxun bu linuxu denemedim ve denemeyeceğim.open solaris 2008 windowsa benzeyerek en iyisini yapıyor.
Widows benzetmekmiş Herksin görüşü başka siz windows benzesin diyorsunuz . Winbdowsdan sıkılan birside windowsa bezemesi kötü olmuş der . Bütün linux dağıtımlarını isterseniz temalar kulanrak xp veya vistaya benzetebilirsiniz. Linux her kıla girebilir.  
kaspersky44
taklit bence.neden mi?
görünüm olarak ekran kartının driverı yükleme panosu pclinuxos den alıntı.
pardus da bildimiz tasma ve burdaki adıyla Lapis Yönetim Merkezi bir birine benzerlik gösteriyor.
anladığım şu ki bir linux ddağıtımı temel alınmamış birçok linux dağıtımından esinlenilmiş.
tabii ki lapis forum topluluğunun da yapacağı bu kadar olabilir.
ne yapabilir ki arkasında tubitak yok ki...  
Lapislinux pclinuxos tabanlı bir dağıtım. Ve yönetim merkezi   de pclinuxos(mandriva tabanlı) Biz bu dağtımı yapmak düzelt mek için gece gündüzümüzü verdik. Herkes sanıyorki linux oluşturmak çok kolay. Şuan depoda yaklaşık 8000 paket var ve her geçen gün artıyor. Biz bunu gönüllü olarak yapıyoruz ve biz PARDUS'SA RAKİP DEĞİLİZ BİZ ALTERNATİFİZ. Onun için kde 3.5.9 da kalacak. kde4 desteği durduruldu.  Ve depoda xfce, ede, lxde (compiz  desteği var, paketler hazır ama depoya sunulmadı daha) , engliment gibi masaüstü ortamları mevcut.
Ve hatırlıyorsam pclinuxos da zemberek yokdu
ersinbakar
  teksorum drverler cdden tanıtabilecekmiyiz?

Elinixdeki cd lerde linux drivarları varsa elbet tanıtırsınız. eğer cd yoksada depoda ordan indirirsiniz yoksa sürücüsü internette mevcutsa lapislinux.org dan bunu paketlenmesini isterseniz paketi yapılır depoya koyulur.
Çoğu sürücü isoda birlikde geliyor.

Ekran kartı kurulum aracı 1-2 tıklamda sürücünüzü yükleyebilirsiniz ve türkçe.

Son Düzenleme: piramses ~ 11 Ağustos 2008 17:33
Fattur
12-08-2008, 00:58   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

Linux her kıla girebilir.

--
hangi kıllara girebildiğini sorabilirmiyim?Mesela insan kılı saç kılı falan hangisi :D

KingpinTR
20-08-2008, 13:03   |  #10  
Taze Üye
4 mesaj

Hayırlı olsun. Ben pardus kullanıcısıyım. Şuanda 2008 sürmünü kullanıyorum ve gayet memnunum belki ilerde bunuda deneme fırsatım olur.
Emeği geçen herkezden Allah razı olsun.

mehmetkarlik
17-12-2008, 04:53   |  #11  
Taze Üye
1 mesaj

Bakma kardeşim sen bu dengesizlere bunlar ya hırsız yada zengin yoksa  neden windows kullanasınki windowsun devri bitti şunun şurasında bi 5 sene daha ya durur ya durmaz artı lapis dağıtımı gordugume gore oldukca guzel bır dagıtıma benzıyor bende az once indirmeye başladım 1.0.2 rc4 sürümünü inşallah isteklerime cevap verir pardus tam olarak karşılayamıyordu bir çok isteğimi ben  bi programcıyım monodevelopu kurucam diye saatler harcadım ne yaptıysam olmadı sonra opensuseyi yüklemeyi karar aldım novellin sonucta her ikiside dedim içimden yükledim herşey güzel ama kde her zamanki gibi çöktü ve beni en gıcık eden tarafta dns ayarlarını yapamamış olmam ben onunla ugrasırken makine çöktü gitti :D valla inşallah lapis güzel bir dağıtım olur bizler için biraz araştırdım  aradıgım özellikler mevcut artı tamamen türkçe ee daha ne kısmetse denicem şimdi bugün zaten bundada başıma terslikler gelmeye başlarsa  direk  lapisin geliştirme ekibine katılmayı düşünüyorum  yeriniz vardır umarım bir linux aşığına :)