Laptobun fazla uzun süre açık kalması

quark
25-04-2010, 15:04   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Arkadaşlar laptobun fazla süre açık kalması(7 ya da 8 saat kadar) laptoba bir zzarar verir mi?
Tabi ki 7 saat boyunca hep kullanılmıyor.1,5 saatte bir beklemeye alınıyor 5 dakkalığına

MY_KIL
25-04-2010, 15:48   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
351 mesaj

hiçbirşey olmaz ben yaptığım şeyler gereği yaz kış aylarca açık bırakıyorum samsung r560 2 senedir böyle çalışıyor ayda bir sadece 30 dakika falan kapatıyorum o da nette problem olunca modemi resetlemek için. (resetlerken de ısınmış modem biraz soğumayınca çok iyi ip alamıyor o nedenle 30 dakika kadar bekliyorum)

Son Düzenleme: MY_KIL ~ 25 Nisan 2010 15:50
StyleALP
25-04-2010, 15:56   |  #3  
StyleALP avatarı
Yıllanmış Üye
1,601 mesaj

Yaptığınız işleme göre ısınma ortaya çıkar tabi ama Laptopu yiyip bitirmez. Zarar vermez.

ByEmree
25-04-2010, 16:46   |  #4  
Taze Üye
16 mesaj

Bende Laptop Kullanıyorum genelde işlerden dolayı 7-8 saat acık tutuyorum  bişey olmuyor fakat fazla ısınma olunca pc kendiliğinden kasabiliyor genede dinlendirmeni öneririm 2 saatte bi 15 dakika falan.

MY_KIL
25-04-2010, 16:51   |  #5  
Yıllanmış Üye
351 mesaj

ısınma varsa durum değişir zarar verebilir daha doğrusu ısınmadan ısınmaya değişir eğer sıcaklığı rahat dışarı atabiliyorsa sorun yok samsung ultra serin sessiz tasarımlı, normal kullanımlarda buz dolabı gibi mübarek ama video dönüştürürken işlemci ve ekran kartına uzun süre tam yük bindiği durumlarda alet fön makinası gibi çalışıyor yani önemli olan o sıcaklığı hemen uzaklaştırabilmesi, sıcaklık kasada kalmıyor, kasma falan kesinlikle yok, ama bazı laptoplar var hp pavyonlar bazı modelleri mesela bekleme anında bile kasa fazla ısınıyor onlar mutlaka çok fazla açık kalsada kalmasada bozulacaktır

gunesbulut35
25-04-2010, 17:48   |  #6  
Yeni Üye
35 mesaj

Laptobun uzun süre açık kalması hiç bir problem doğurmaz (ısınma harici) ısınmayı en güzel çözme yolu imkanınız ve bilginiz varsa fanı çıkartıp, termal macunu temizleyip yeniden termal macun sıkmak sureti ile macunları yenilemek fanı temizlemektir. Çok fazla işlem yapıyorsunuz ve bilgisayarın fanı yetmiyorsa ve ısınmadan dolayı mevcut bir yavaşlama varsa altına soğutucu tabla almanız da bir çözümdür.

MY_KIL
25-04-2010, 18:52   |  #7  
Yıllanmış Üye
351 mesaj
Alıntı: gunesbulut35  
Laptobun uzun süre açık kalması hiç bir problem doğurmaz (ısınma harici) ısınmayı en güzel çözme yolu imkanınız ve bilginiz varsa fanı çıkartıp, termal macunu temizleyip yeniden termal macun sıkmak sureti ile macunları yenilemek fanı temizlemektir. Çok fazla işlem yapıyorsunuz ve bilgisayarın fanı yetmiyorsa ve ısınmadan dolayı mevcut bir yavaşlama varsa altına soğutucu tabla almanız da bir çözümdür.
fan temizliği ve termal macun işi laptoplarda masaüstü pclerdeki gibi değildir laptobu üreten firma en uygun macunu kullanır zaten ki ayrıca kaliteli termal macun katılaştıkça asıl performansını verir ikide birde macun yenilemek gibi boş işler forumlardaki hurafelerdir macun yenilemek sadece tamir için soğutucu sökülmesi gerekiyorsa veya soğutucu blok ile chip arasında katılaşan macunun dayanımı aşılacak şekilde uzman olmayan ellerde herhangi gereksiz bir güç ile macunu çatlatılma durumu olmuşsa yenilenmelidir. soğutucu temizliği için de elektrikli süpürge ile kasayı sökmeden dışardan çektirmek yeterlidir https://www.chip.com.tr/forum/sam ... bakimi_t143705.html

Atilla Sarıtaş
25-04-2010, 20:10   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
5,871 mesaj

Laptoplar masaüstü bilgisayarlar gibi değildir lego gibi söküp parçalayıp açamazsınız. Açtıkça biyeri elinde kalabilir :).
Laptop'un uzun süre açık kalmasında bi sakınca olmaz tabi ısınmadığı müddetçe.
Sadece pilin gücü azalabilir. Mesela 2 Saat yerine 1,5 saat idare eder. (Sadece bi düşünce resmiyeti yok)

Son Düzenleme: Atilla Sarıtaş ~ 25 Nisan 2010 20:10
Ahmet_79
25-04-2010, 20:27   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
11,538 mesaj
Alıntı: Atilla Sarıtaş  
Laptoplar masaüstü bilgisayarlar gibi değildir lego gibi söküp parçalayıp açamazsınız. Açtıkça biyeri elinde kalabilir :).
Laptop'un uzun süre açık kalmasında bi sakınca olmaz tabi ısınmadığı müddetçe.
Sadece pilin gücü azalabilir. Mesela 2 Saat yerine 1,5 saat idare eder. (Sadece bi düşünce resmiyeti yok)
Pile de bir zararı yok, yeni pillerde self switch özelliği var
laptop bu sayede pil dolduğunda direk şebekeden güç alıyor ve oto olarak pili devereden çıkartıyor.

Boracalin
26-04-2010, 00:21   |  #10  
Boracalin avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
1,591 mesaj

Valla arkadaşım yaklaşık 3.5 - 4 senedir laptop kullanıyorum. İmzamda ki cihaz TR piyasasına ilk girdiğinde almıştım 2 sene önce falan cpu upgrade yapıp sempron olan işlemciyi , turion64 X2 TL-60 (2,00)  ghz yaptım(çok zor bulmuştum cpu'yu)... Bu durumda ki laptopum haftasonları genelde full açıktır.. Cuma gecesinden Pazar gecesine kadar açık kalır genelde... Ayrıca bazen hafta içide açık tuttuğum olur... Ben bir zararını görmedim. Üstelik üzerinde ki cpu fazla ısınan bir cpu ; ayrıca şu an mecburen kullandığım heatstink ve fan semprona uygun turiona uygun değil... Bu nedenle boşta ısı 45-50 derece Yük altında 75-80 derece... Amd'nin sitesinde kullandığım cpu için max. sıcaklık 110 derece :) Dedim ya sıcağı seven bir işlemci :DBu nedenle 7-8 saatte hiçbir şeycik olmaz. Eğer olursa zaten o cihazı aldığın yere geri ver hemen :)(Bir örnek eski çalıştığım işyerinde bilgi işlemde ki bir arkadaşım üretimde kullanılan bir makinenin değerlerini ölçmek için makineye bir laptop bağlıyor , daha sonra bu laptopu unutan arkadaşımın aklına yaklaşık 1 ay sonra falan bu laptop geliyor , üretim bandına gidip baktığında laptopun tıkır tıkır çalıştığını görüp rahat bir nefes alıyor :) )

Boracalin
26-04-2010, 00:24   |  #11  
Boracalin avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 8
1,591 mesaj
Alıntı: MY_KIL  
fan temizliği ve termal macun işi laptoplarda masaüstü pclerdeki gibi değildir laptobu üreten firma en uygun macunu kullanır zaten ki ayrıca kaliteli termal macun katılaştıkça asıl performansını verir ikide birde macun yenilemek gibi boş işler forumlardaki hurafelerdir macun yenilemek sadece tamir için soğutucu sökülmesi gerekiyorsa veya soğutucu blok ile chip arasında katılaşan macunun dayanımı aşılacak şekilde uzman olmayan ellerde herhangi gereksiz bir güç ile macunu çatlatılma durumu olmuşsa yenilenmelidir. soğutucu temizliği için de elektrikli süpürge ile kasayı sökmeden dışardan çektirmek yeterlidir https://www.chip.com.tr/forum/sam ... bakimi_t143705.html
İyi de arkadaşım ya benim gibi cpu upgrade yaptıysan termal macun işine mecburen gireceksin :P laptoplar için pek yapılmaz malum... <

centipede
26-04-2010, 03:12   |  #12  
centipede avatarı
Yıllanmış Üye
344 mesaj

acımadan kullan.
en son ne zaman kapattığımı unuttum.
yedigün yirmidört saat açık..

MY_KIL
26-04-2010, 05:24   |  #13  
Yıllanmış Üye
351 mesaj
Alıntı: Boracalin  
İyi de arkadaşım ya benim gibi cpu upgrade yaptıysan termal macun işine mecburen gireceksin :P laptoplar için pek yapılmaz malum... <
ben giremeyeceksin mi dedim
arıza vs gibi durumlarda heatsink sökülürse tabikide yenilenmek zorunda ama masaüstü pclerde yapıldığı gibi, termal macun yenileyecem sıcaklık için daha iyi olur düşüncesi ile laptopta "orjinali bozarsanız" eski sıcaklık değerlerini hemen veya bir süre sonra mumla arar olabilirsiniz:) anlatmak istediğim bu