Niye çıkardım?
Çünkü pile beraber elektrikde kullansam pil şarj oluyor. Sadece pil kullansam pil en fazla 55 dakika falan dayanıyor sonra tekrar fiş takıp şarj etmem gerekiyor.
Birçok uzman gerek cep telefonunu gerekse laptop pilini şarj ederken sağlık açısından bu cihazlardan en az bir iki metre uzakta durmamızı söylüyor. Şarj edilirken cep telefonu ile konuşmayın diyede öneriyorlar. O zaman laptop pili şarj edilirkende bilg. kullanmamak lazım.
Zaten ben laptobu orda burda kullanmak için almadım. Evimde kullanmak için aldım. Az yer kaplasın diye laptop aldım.
Onun için laptop pilini çıkardım ve bi rkutuya koydum.
İlerde lazım olursa kullanırım o pili yine değilmi? Bazıları laptop pilini uzun süre kullanmazsan daha sonra pili laptoba taktığında pil çalışmaz hale gelir diyorlar da...
Bu doğru mu?
Laptobun Pilini Çıkardım, İyi Mi Ettim?
...Li-ion bataryaları en fazla üç ay şarj etmezsen batarya ölmeye başlar, tavsiye edilen süre 1 aydır, ayda bir pili %5 lere getirip tam şarj etmen gerekir. Tam bitirirsen yine zararlı, çoğu işletim sisteminin (windows serisi dahil) koruması var. Bataryayı kullanmamak zorunda isen şarjı %60 larda saklamalısın ama kendi kendine şarjı azalacağı için üç ay sonra ölmeye başlar. AdRaMiTi nin dediği gibi elektrik kesilirse veya dalgalanırsa pil karşılar, pil yoksa doğrudan makineyi etkiler.
elektrik gittiğinde sisteminde bir donanımsal arıza meydana gelip sistem açılmadığında tepe,tepe kullanırsın pili takıp artık =)Fazla tecrübem yok, sadece iki yıldır dizüstümü aktif olarak (günde 5-6 saat, haftada iki veya üç kez bataryayı bitinceye kadar kullanmam gerekiyor ) kullanıyorum ama bence pili hiç çıkarmamalısın.
hayir pili cakrtmak da iyi deyildir ,cikartigin zamanda 60 a kadar basaltip cikar man lazim ama 1 ay sonra yine takmanlazim ve pili tam bosaltip doldurman lazim,benim bildigim böyle ,ve saklarkende cok soguk ortamda saklaman lazim,buzdalabi almaz ama ,böylede gicik oldugu icin en iyisi takili diurmasi ve haftada birkere aküü le laptopukulanmak ve sarj etmek en iyisi bence
Şİmdi arkadaşlar, diyorsunuz ki pili üç aykullanmazsan pil biter.
Biterse bitsin. Ben laptobumu elktirkle kullanırım.
2. dezavantaj olarak. Ani elektrik kesilmelerinde normal bilgisayara neden bişey olmuyorda laptoba olsun?
Yada elektirik kesilince laptop ne gibi zaralar görür? bu zaralar normal elektrikle çalışan bilgisayrada da olmaz mı?
Ve elektrik dalganmalarına karşı pil koruyor dediniz. Ben bilgisayarla işim bitince zaten kapatan ve elektriğinide kesen yani fişten çıkaran biriyim. Ama kullanırken diyelim elektrik hattında yüksek voltaj oldu buna karşı pil mi koruyor?
Peki şunu sorayım. Diyelim laptoba pilini geri taktım. Laptopta elektrik varken yani pilde şarj olurken bilgisayarı kullanmam sağlık açısından sorun yaratır mı?
Bu konuda bir duyumunuz var mı?
Laptop parçaları masa üstü gibi ani elektrik gitmesi ve dalgalanmaya dayanıklı değildirler, onlara enerji adaptörden gelir ve güç kaynakları bulunmaz, 12-20 v arası bi elektrik alıp parçaya göre dağıtırlar. Masaüstü gibi elektrik sistemi bekleyemezsiniz