Laptop'a Su Döküldü Yardım Lütfen

anotherr
06-08-2010, 15:02   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Asus m51VA laptop'un üzerine bir miktar su döküldü klavye ve hoparlor kısmının oraya , tam ters çevirmeye çalışırken kendi kendine kapandı laptop , ters çevirip suyunu akıttım , saç kurutma makinasıyla kuruttum epey , fakat o ara açılmadı laptop , sonra ters çevirdim ve yattım sabah kalktığımda denediğimde açıldı fakat klavyede bazı tuşlara basınca 3 karakter fln çıkıyodu ve touch pad çalışmıyordu , sonra yarım saat bir saate klavyede sorun kalmadı düzeldi , öğlenden sonra da touch pad düzeldi sorunsuz çalışmaya başladı.

Sonra laptopu asus teknik servisine götürdüm , orada kontrol ettiler şu an bir sorun olmadığını fakat ileride oksidasyon yapabileceğini ve arıza çıkarabileceğini söylediler , ben bunu önlemek için birşey yapamazmısınız dedim , orada tamir yapmadıklarını sadece parça değiştirdiklerini söylediler. 

Nette okuduğum yazılarda saf alkol , solüsyon vs yapılması gerektiği yazıyor anakartta veya başka bir yerde oksidasyon olmaması için , ben şu an ne yapmalıyım başka bir yere götürüp bu bakımı yaptırmalı mıyım ? Bu bakımı yapan güvenli bir servis biliyor musunuz İstanbul 'da ?

anotherr
07-08-2010, 16:05   |  #2  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

CHIP forumda yorum yazabilecek bu işten anlayan hiçkimse yok mu ?