Laptop Açılışındaki Gariplik

Mehmet-
01-11-2009, 21:16   |  #1  
Mehmet- avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,296 mesaj

Arkadaşlar elimde SAMSUNG R522-XS08TR laptop var. Lapobun açılış mantığında bir anormallik var. Mesela diyelim ki herhangi bir işletim sistemi yüklü ve kullanıyorum. Eğer ben herhangi boot özelliği olan bir cd takıp laptobu cd ile başlatmaya çalışırsam restart yapıyor. Restart yaptıktan sonra, eğer laptobu yeniden cd den açmak istersem bu kez açıyor. Ve diyelim ki laptobu en son cd den açarak işlemlerimi yaptım ve laptobu kapattım. Sonra laptobu açtığımda windows açılacakken tekrar restart yapıyor ve ondan sonra windows açılıyor.
Genel olarak tabir-i caizse şöyle bir durum var; Laptobu en son nasıl açtıysam, aynen o şekilde açarsam bir anormallik yok direk açılıyor. Ancak bir önceki laptop açılışına göre değişikliğe gittğim anda, laptop restart yapıyor.
Bios ayarlarıyla ilgili bir durum diye tahmin ediyorum ve daha buna bir anlam veremedim. Önceleri aldırış etmedim ancak can sıkıcı olmaya başladı.

Edit:Bu sorum bu bölüme pek uymadı ama en uygun burayı gördüm.

Süleyman.
01-11-2009, 23:03   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

BIOS güncellemesi iyi gelebilir. :)

Mehmet-
02-11-2009, 10:12   |  #3  
Mehmet- avatarı
OP Yıllanmış Üye
2,296 mesaj
Alıntı: Süleyman.  
BIOS güncellemesi iyi gelebilir. :)
Duyacağımı tahmin ettiğim ama duymak istemediğim yöntem:)
Evet haklısınız bunun çözümü bios güncellemesi gibi görünüyor. Ancak bios güncellemesi daha önce hiç yapmadım. Biraz da riskinden dolayı bulaşmadım açıkçası.
Teknik servise de danışabilirim. Belki basit bir ayarı vardır belki de gönderin biz yapalım derler.

Süleyman.
02-11-2009, 10:21   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

Problem olacağını sanmıyorum. Dizüstü bilgisayarlarde elektrik kesintisi sebebiyle anakart kaybetme riski olmadığı için. Zaten Windows üzerinden kolayca güncelleme yapılıyordur büyük ihtimalle.

Recep Baltaş
02-11-2009, 10:45   |  #5  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Hayatında ilk defa sürücü kurarken nasıldı? Sorgulama! BIOS güncelle!

Mehmet-
02-11-2009, 15:58   |  #6  
Mehmet- avatarı
OP Yıllanmış Üye
2,296 mesaj

Pekala bios güncellemesi yapacağım. Üretici sitesinden biosum için son sürümü indirdim. Yalnız o sürümü kullanabilmem için sanırım dos ortamıyla uğraşmam gerek daha da kötüsü ön yüklemeli disket gerek sanırım ki benimki laptop olduğundan disket işi bozar.
 Sizin https://www.chip.com.tr/forum/win ... _t85718.htmlPhoenix yazınızda  Phoenix için windows üzerinden güncelleme yazılımı da göremedim. Ne yapmamı önerirsiniz?

Son Düzenleme: Mehmet- ~ 02 Kasım 2009 16:05