Merhaba arkadaşlar, 3 milyara kadar, en az t7300, 2 gb 667 mhz, 256 mb ekran kartı(1gb'ye kadar turbo charce tercihimdir) ve 160 gb kapasiteli bi laptop arıyorm..tabi olabildiğince üstün olmasını tercih ederim..bulduğum marka ve modeller var elbette...ama çeşit derya deniz, benim bulamadıklarım vardır elbet...sizlerden de marka ve model öneri bekliyrm...
Laptop Alacağım...
- 1
- 2
saol ama her türlü monster'dan haberim var..o hp'yi bilmiyordum ama 1 gb ram'i olan bi makineye 2800 ytl vermeye gönlüm razı olmaz açıkçası :)
monster t73fl905 modelini düşünüyorum açıkçası...işletim sistemi yüklü olmadığı için fiyatı da düşüyor biraz...
monster'ın gördüğüm kadarıyla fiyat/performans olarak kendine rakip alacağı kimse yok...tek kelimeyle mükemmel işler yapıyorlar...
ancak kasa,servis,teknik destek,konfigrasyon konusunda monster markasına güvenmeli miyim bilmiyorum...tek endişem o...o yüzde acer 5920g'yi de düşünmekteyim..
başka marka ve modeller önerebilirseniz daha rahat trecih yapabilirim, teşekkürler..
SONY - HP - ASUS - DELL e bakabilirsin. hepsiburadaya Yeni DELL gelmişti bi göz gezdir istersen...
Acer 5920G alabilirsin...
ben Kullanıyorum herhangi bir sorunu yok...
ama daha performanslı bir ürün istiyorsan Toshiba X205 alabilirsin... 8700 GT ekran kartı var...
fiyatı biraz fazla 4000 YTL...
ama bence sadece ekran kartı için o farka değmez...
Ki Acer 5920G nin ekran kartı değiştiriliyor...
değiştirme olayı yurt dışında yapılıyor ...
henüz ülkemizde yok...
fiyatı 300-400 Euro arası değişiyor...(7950GTX)
saygılar...
byzihh IN ÖNERDİĞİ ACER İLE SONY nin Hepsiburada da bulunan santo rosalı laptoplarını da öneririm.
kendim kullandıgım için monster önerebilirim. teknik servisinden dolayı. t73lf904 kullanıyorum. 100 dolar daha fazla vermeyip vista premium almadım kendi dvdmden yukledim. Daha sonra bir problemim oldu. hemen götürdüm teknik servise anında format atılıp sistem yeniden yüklendi ve hiç bir ücret ödemedim. bilirsin ki format garanti kapsamında degildir hatta hp nin teknik servisi sen istemesen bile herhangi bir parçcan degişince format atarlar ve 60 dolar isterler.
neyse benim sorunum devam ediyor ve yetkilerle görüştüm. Cumartesi laptopu getirip bire bir sıfırıyla degişim yapılacaktı ama işimden dolayı götüremedim yarın 17. günü ve gidip bire bir degişim yapcagım.Tabi bu arada kullanıyorum laptopu.
Acerın müşteri temsilcisiylede konuş benim durumumu acer sahibi yaşasa ne yaparlardı? Daha sonra karar ver.
nerde degişiyor. ben hç duymadım kaynak belirtir misin?Ki Acer 5920G nin ekran kartı değiştiriliyor...
celalcaner, diğer forumda da monster kullandığını söylemiştin, eğer monster alırsam referansım olucaksın ama http://forum.donanimhaber.com/m_5793092/tm.htm bu sayfanın en son mesajlarına bak...monser'da yoğunluk arttığı için servisin yavaşlığından şikayet edenler var...ilk başlarda çok iyiymiş ama...gerçi sen de henüz 17. günü diyorsn ve sanırım ist'te oturuyorsun çünkü başka yerde servisi yok bildiğim kadarıyla...
monster alırsam ben de işletim sistemi mevcut olmayan bi model alıcam...sen yaşadıysan benim de sorun yaşamam muhtemeldir, gerçi xp kurmayı düşünüyorum ben ama laptop'a işletim sistemi kurmanın farklı püf noktaları mı var?
borga-x
monster kullanıcısı mısınız?
Hayır ama arkadaşımda kullandım süper cihaz. Monstera rakip tanımıyorum. Okudugum duydugum kadarıylada servis kallitesi gerçekten çok iyi. Bir sorun varsa hemen giderilmesi için uğraşıyorlar. Hiç düşünmeden alınacak bir cihaz.Bende kendime bunlardan bir tane almak istiyorum.
Saol...o verdiğim donanımhaber sayfasını da biraz üstün körü okumuşum açıkçası...servisi beğenenlerin sayısı fazla ve birebir görüşüyorlar müşterilerle...
bugün bunu(() alacağım sanırım..
yalnız bu pc çift işlemci değil mi, işlemci özelliklerinde 2x... felan yazmıyor da...core 2 duo dio...?
Core2 duo diyosa korkma iki çekirdekli
ok..saol ilgilendiğin için...
servis nedeniyle acer 5920g'yi düşünüyordum ama aksine servis nedeniyle monster'ı düşünmeliyim galiba...neyse, teşekkürler tekrar...
kolay gelsin..
Bir kere böyle bir pc ye xp kurma. O zaman dx10 özelligindenve turbo memoryden faydalanamazsın. Bence sen home premium veya ultimate kur kendin. vista senin için cok daha uygun olur. İşlemcisi tabiki cift çekirdek ve core2duo nun en son cıkanı. Acerla fiyatının yakın olmasının sebebi 7200 rpm harddisk. Ama acera da kötü demiyorum oda diger markalara göre cok avantajlı bir pc yapmış. monster al 15 bün kullan :-) memnun kalmasan aver alırsın.
Borga-xHayır ama arkadaşımda kullandım süper cihaz. Monstera rakip tanımıyorum. Okudugum duydugum kadarıylada servis kallitesi gerçekten çok iyi. Bir sorun varsa hemen giderilmesi için uğraşıyorlar. Hiç düşünmeden alınacak bir cihaz.Bende kendime bunlardan bir tane almak istiyorum.
borga Monster ı okadar övme. çok çok özellik arıyorsan uygun fiyata monster iyi ama laptopta çok ağır program çalıştırmıyacaklara kesinlikle SONY öneririm. ömrün boyun al kullan...
celalcanerBir kere böyle bir pc ye xp kurma. O zaman dx10 özelligindenve turbo memoryden faydalanamazsın. Bence sen home premium veya ultimate kur kendin. vista senin için cok daha uygun olur. İşlemcisi tabiki cift çekirdek ve core2duo nun en son cıkanı. Acerla fiyatının yakın olmasının sebebi 7200 rpm harddisk. Ama acera da kötü demiyorum oda diger markalara göre cok avantajlı bir pc yapmış. monster al 15 bün kullan :-) memnun kalmasan aver alırsın.birazdan çıkıp monster'ı alacağım...vista cd'si felan yok elimde..ama getirteceğim yerde nasılsa bulurum...
xp yükleyince dx10 kullanamayacağımı biliyrm ama o turbo memory neyin nesidir biraz bilgi verir msin? ne gibi durumlarda işe yarar?
turbo memory sisteme takatıgın RAM'in bir kısmını ekran kartı kendısıne tahsıs eder. Bu tip ekran kartları kullanılanlar için iyi değildir çünkü RAM'ın az ise sistemin yavaşlamasına neden olur. Atıyorum 512 turbomemoryli satılan bir ekran kartı aslında 256MB ram vardır ama 512 olması ıcın anakarta taktıgın ramden kendıne tahsıs eder ve 512 olur. Bu durumda sisteminde 1GB ram varsa sana 700 küsür MB ram kalır. Bu cevabım Ekran kartlarıyla ilgilidir.Yanlış anladıgımdan dolayı böyle bir yazı yazdım. Kaileye alınmasın....
bjk_semihBu konuda haklısın ama aynı paraya Sony alacağına daha performaslı bır model alıp extra işler içinde kullanabilir arkadaş.Önemli olan güzellik değil performasdır benim için.Borga-xHayır ama arkadaşımda kullandım süper cihaz. Monstera rakip tanımıyorum. Okudugum duydugum kadarıylada servis kallitesi gerçekten çok iyi. Bir sorun varsa hemen giderilmesi için uğraşıyorlar. Hiç düşünmeden alınacak bir cihaz.Bende kendime bunlardan bir tane almak istiyorum.
borga Monster ı okadar övme. çok çok özellik arıyorsan uygun fiyata monster iyi ama laptopta çok ağır program çalıştırmıyacaklara kesinlikle SONY öneririm. ömrün boyun al kullan...
yanlış tamamen. turbo memory denilen olay tamamen farklı. Vistada readyboost ve read driver özellikleriyle ilgili ekran kartıyla alakası yok.turbo memory sisteme takatıgın RAM'in bir kısmını ekran kartı kendısıne tahsıs eder. Bu tip ekran kartları kullanılanlar için iyi değildir çünkü RAM'ın az ise sistemin yavaşlamasına neden olur. Atıyorum 512 turbomemoryli satılan bir ekran kartı aslında 256MB ram vardır ama 512 olması ıcın anakarta taktıgın ramden kendıne tahsıs eder ve 512 olur. Bu durumda sisteminde 1GB ram varsa sana 700 küsür MB ram kalır.
Ayrıca öbür türlü ekran kartı ile ilgi olsa bile verdigin bilgi yanlış nvida TURBO CACHE gerektigi zaman sistem belleginden yer. ama sistem belleginden alıp ekran kartına vermesi eksi bir özellik degildir. Boylece zor oyunlarda biraz daha fazla performans alırsın ama kayda deger bişey degil onuda söyleyeyim
Evet haklısın özür dilerim ben ekran kartı ile karıştırdım.... PArdon. Turbo memory Intelın laptoplar ıcın hazırladıgı bir sistem.Hızlanmasını sağlıyor.
Bu arada ekran kartının turbo cahce olması sıstemı yavaşlatır
az ram'li sistemleri yavaşlatır..ram yeterliyse gayet kullanışlı bi özellik bence turba cache...
ve arkadşalar malesef monster getirtemedim benim bilgisayarcıya...
bu bilgisayarı getirtiyorum..çarşamba elimde..ekran kartı ve santa rosa mimarisi etkili oldu seçimimde açıkçası..makinenin dizaynı da güzel..idare edicez artık ;)
neden bilgisayarcıya getirtiyorsun anlayamadım. kendin gidip alıcaksın yada mail order yoluyla. msnden sorsan sana ayrıntılı anlatırlardı
- 1
- 2