Teknoloji gerçekten hızlı bir şekilde gelişiyor, katlanarak büyüyor. Bu sebeple önceki tavsiye başlıklarına fazla göz atmadan yeni bir başlık açtım, üzgünüm. Ayrıca kendimin bir laptoptan beklentilerini de sıralamak istedim. Umarım yardımcı olursunuz, teşekkürler.
Öncelikle belirteyim, bundan önce biraz araştırdım ama fiyatların neye göre değiştiğini çözemedim. Yüksek fiyatlı bir laptop'taki ekran kartını araştırdım, "iyi olmadığı" konusunda yorumlar gördüm. Aynı şekilde düşük fiyatlı laptoplarda da aynı yorumu gördüm. Bir laptop için iyi ekran kartı sanki hiç mevcut değilmiş gibi bir kanıya kapıldım.
Laptop'ı kullanacağım alanlardan bahsedeyim ben iyisi mi...
Oyun delisiyim, ama aynı zamanda değilim. Yani yeni çıkan oyunlara pek ilgi duymuyorum(Yakında çıkacak Diablo III hariç)
Oynamakta olduğum tek bir oyun var: Warcraft III, Frozen Throne - DotA
Bu oyunu(Warcraft III) kaldırabilecek, rahat çalıştırabilecek nitelikte bir laptop olması en öncelikli temennim.
Diablo III çıktığında onu kaldırabilecek nitelikte 1500 TL'ye laptop mevcutsa sevinirim, ama yoksa da tamam derim geçerim.
Oyun dışında, film-müzikle ve internette dolaşarak vaktimi geçiririm. HDD'si çok büyük olmasa da olur. Harici hdd alabilirim. Ancak, filmleri rahatça izleyebileceğim bir şey istiyorum. Sanırım oyunda olduğu gibi bu da ekran kartıyla ilgili bir durum. Monitör konusunda da büyük bir şey düşünüyorum. 15.6 inç gibi.
Bütçem 1500 TL, 1550 civarına kadar çıkabilir fiyat. Önerinizi yaparken, marka ve model konusunda (servis, sağlamlık, sorun çıkarma) bilginiz ve uyarınız varsa eklemenizi rica ediyorum.