laptop almayı düşünüyorum lütfen yardım!

SYLAR_26
12-04-2009, 10:52   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj

Öncelikle Merhaba, ben laptop almayı düşünüyorum oyun için ...
ben -2.4 Ghz lik intel core 2 duo
-ekrankartı paylaşımsız olarak min.:512 MB
-Fiyar aralığı azami 2000 tl lık bişi baıkıyodum ancak kesinlikle 2000 i geçmiicek size sorularımı şurdan yöneltiyim:
--(almanya'da satılıyor ve ben almanyadan temin edebilirim) adında bir site var bu sitede laptop konfigürasyonunu yapabiliyorsunuz ve tam bir canavar laptop lar var
1.klavye sorunuda var gerçi pek sorun değil ama yine de sorayım dedim türkçeye tıpatıp benzeyen klavye var mıdır? yoksa sorun değil
2.Bu siteye nasıl güvenebilirim
3.Özellikleri harikaa ve fiyatarı da ucuz diyeceğim şu ya bu laptoplarda fazla ısınma kendiliğinden kapanma gibi vırttıvızık sorunlarla karşılaşrsam bi kullanıcının en son isteyeceği şeydir... bu konu da yardım alıcaktım laptop alacağım zaman ısınma problemleri oyun oynarken aniiden kapanma v.s. sorunlar var mıdır bide touchpad yeri falan fazla ısınırmı Özet olarak:AŞIRI ISINIRMI ISINSA BİLE LAPTOP a zarar verir mi kendini kapatırmı? tam açıklama yapabilecek birisi varsa lütfen yardım edin...

Her türlü yardım çabanız için şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum...Üzgün

cakirler67
12-04-2009, 11:26   |  #2  
Yıllanmış Üye
421 mesaj

bence çok lazım değilse dizüstü almayın.2000 tl Lik dizüstünde oyun oynamak var,2000 tl'lik masaüstünde oynamak var.ama illa alacaksanız

1.950,06 TL

Süleyman.
12-04-2009, 12:08   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

1. ve 2. Öncelikle, türkçe'ye tıpatıp benzeyen kalvye olmaz ve bahsettiğiniz sitenin güvenilirliğini iyice araştırmalısınız. Ayrıca dizüstü sistemlerin masa üstü sistemlere göre daha fazla uyum sorunları olacağını, dolayısıyla marka bir bilgisayar almakta fayda olduğunu düşünüyorum. En azından bahsettiğiniz sitede toplanmış bir bilgisayarı kendiniz görmelisiniz.

3. İyi konfigürasyona sahip bir bilgisayar alırsanız sorun yaşamazsınız. Isınma olur mutlaka, ama kapanma olmaz, kasma vesaire de olmaz. Touchpas ise ısınmaz. Aşırı ısınma her elektronik cihaza olduğu gibi dizüstü bilgisayarlara da zarar verir. Ancak aşırı ısınınca zaten bilgisayar kilitlenip resetleneceği için bu da bir sorun değil.

Özet olarak; yüksek kapasiteli bir bilgisayar alırsanız, ki 2000 liraya epey iyi bir alet bulmanız mümkün, hiçbir sorun yaşamazsınız. Fakat toplama dizüstü değil de marka olanını tercih etmelisiniz diye düşünüyorum.

Son Düzenleme: Süleyman. ~ 12 Nisan 2009 12:10
SYLAR_26
12-04-2009, 12:51   |  #4  
OP Taze Üye
12 mesaj

SAOLUN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM
PEKİ OYUN FAZLA OYNANMAYACAK ZATEN GÜNDE 1-3 SAAT OYNANACAK O DA TOPLAM YANİ Bİ Bİ SAAT OYNARIM SONRA KAPATIR, 1 SAAT SONRA MÜZİK DİNLERİM FALAN.. TAM Bİ OYUN TUTKUNLUĞU İÇİN DEĞİL YANİ

Süleyman.
12-04-2009, 13:18   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
SYLAR_26
SAOLUN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM
PEKİ OYUN FAZLA OYNANMAYACAK ZATEN GÜNDE 1-3 SAAT OYNANACAK O DA TOPLAM YANİ Bİ Bİ SAAT OYNARIM SONRA KAPATIR, 1 SAAT SONRA MÜZİK DİNLERİM FALAN.. TAM Bİ OYUN TUTKUNLUĞU İÇİN DEĞİL
O fiyata çok güzel bilgisayarlar bulabilirsiniz. Araştırın, üzerinde değerlendirme de yaparız. Donanım özelliklerinin yüksek olmasına, Vista Premium olmasına dikkat edin ve ille de "janjanlı" (HP, Sony, Toshiba) olsun diye de düşünmeyin. Samsung, Asus gibi markaların hesaplı çok güzel aletleri var.

SYLAR_26
17-04-2009, 19:10   |  #6  
OP Taze Üye
12 mesaj

arkadaşlar almanca dan anlayan biri varsa bakabilir mi garantisi nasıl sanırım ödülleri de vardı. bakarmısınız diyorum fiyatları çok uygun ve garahtisi de var

moonlight__
21-04-2009, 05:36   |  #7  
Yeni Üye
23 mesaj

İstediğinin daha fazlası özellikle bi notebook var,

,9007.html
İŞLEMCİ:  Intel Core 2 Duo 800 MHz. 2.0 GHz. 2 MB Cache Bellek T5800 İşlemci
RAM:  3 GB DDR2 800 MHZ Ram (Max 4 GB)
HDD:  250 GB SATA HDD 5400 Rpm
OPTİK SÜRÜCÜ:  DVD-RW Double Layer
EKRAN KARTI:  Yeni Nesil Intel 4500MHD Max.1340 MB Ekran Kartı

250 GB SATA HDD 5400 Rpm
1.3 MP Kamera

Bunların yanında VIP teknık servısı ve 2 yılda garantısı var,ben şirketi gördüm M.koyde merkezlerı var ve AIRPORT Alış verıs merkezındede harıka bır konsepte sahıp bi showroomları var,ve üstüne üstlük bu ürün sadece 1.615,31 TL  , yanı 385 lira kârdasın :)

50c3nt
21-04-2009, 13:17   |  #8  
Yıllanmış Üye
318 mesaj

arkadaşlar   iki dizüstü pc arasında kaldım  yardım ederseniz minnetar kalırım.

1-) http://www.ereyon.com.tr/store/P ... px?productId=198177  bu pcde  kafammı karıştıran casper olması.

2-)) bu pce ise  işlemci ve ekran kartı daha düşük ama asus un  iyi bir marka olduğunu duydum

yardım larınızı beklyorum arkadaşlar.sizinde 1500 ile 2000 arasında önereceğiniz pc olursa   iyi olur.

SYLAR_26
22-04-2009, 21:22   |  #9  
OP Taze Üye
12 mesaj

Arkdaşlar ben Bu laptopların garantisi de 1 yıl bakımı 2 yıl garantisi var hem laptoplara bi gözatarsanız ATI RADEON 4650 DDR3 512 MB bile var yani hem wireless özelliğide yeni çıkan 5300 AGN  den tv kartı da ekleyebiliyorsun bazı modellerinden ödül falan da almış  Araştırdım uyumsuzluk falan diolar ne uyumsuzluğu ya cillop gibi parçalar var içinde zaten tek sorum soğutma ve kaygılarım hem normale göre acayip ucuz laptoplar Normale gre tabii sipariş verdittirebilirim ama size soruyorum diğer markalar cok pahalı acaba bu pahalılığı intel onayladığından mı? oynalamak onaylamamak nediraçıklarmısnız ve yukarıda bahsettiklerimi lütfen sorularımı cevaplarsanız memnun kalırım daha sonra markalar ve fiyatlar üzerine yardım edin eğer ALDIĞINA PİŞMAN OLURSUNN KARDEŞ GARANTİ MARANTİ DİYOLAR AMA SEN ONA BAKMA BUNLLARDAN AL DİYOSANIZ. Eyvallah... şimdiden teşekkürler...

nonpasaran
22-04-2009, 21:28   |  #10  
nonpasaran avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,216 mesaj
moonlight__
İstediğinin daha fazlası özellikle bi notebook var,

,9007.html
İŞLEMCİ:  Intel Core 2 Duo 800 MHz. 2.0 GHz. 2 MB Cache Bellek T5800 İşlemci
RAM:  3 GB DDR2 800 MHZ Ram (Max 4 GB)
HDD:  250 GB SATA HDD 5400 Rpm
OPTİK SÜRÜCÜ:  DVD-RW Double Layer
EKRAN KARTI:  Yeni Nesil Intel 4500MHD Max.1340 MB Ekran Kartı

250 GB SATA HDD 5400 Rpm
1.3 MP Kamera

Bunların yanında VIP teknık servısı ve 2 yılda garantısı var,ben şirketi gördüm M.koyde merkezlerı var ve AIRPORT Alış verıs merkezındede harıka bır konsepte sahıp bi showroomları var,ve üstüne üstlük bu ürün sadece 1.615,31 TL  , yanı 385 lira kârdasın :)

arkadaşım bu notebook ile ancak film seyredersin yada oyunların fragmanlarını!

nonpasaran
22-04-2009, 21:35   |  #11  
nonpasaran avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,216 mesaj
SYLAR_26
Arkdaşlar ben Bu laptopların garantisi de 1 yıl bakımı 2 yıl garantisi var hem laptoplara bi gözatarsanız ATI RADEON 4650 DDR3 512 MB bile var yani hem wireless özelliğide yeni çıkan 5300 AGN  den tv kartı da ekleyebiliyorsun bazı modellerinden ödül falan da almış  Araştırdım uyumsuzluk falan diolar ne uyumsuzluğu ya cillop gibi parçalar var içinde zaten tek sorum soğutma ve kaygılarım hem normale göre acayip ucuz laptoplar Normale gre tabii sipariş verdittirebilirim ama size soruyorum diğer markalar cok pahalı acaba bu pahalılığı intel onayladığından mı? oynalamak onaylamamak nediraçıklarmısnız ve yukarıda bahsettiklerimi lütfen sorularımı cevaplarsanız memnun kalırım daha sonra markalar ve fiyatlar üzerine yardım edin eğer ALDIĞINA PİŞMAN OLURSUNN KARDEŞ GARANTİ MARANTİ DİYOLAR AMA SEN ONA BAKMA BUNLLARDAN AL DİYOSANIZ. Eyvallah... şimdiden teşekkürler...
arkadaşım laptop üreticileri bir modeli çıkarmadan önce bunu denerler çünkü laptop un içi sıkışıktır hava geçişleri için çok az yer vardır bu iyi düzenlenmezse çok ısınır bu yüzden markalı bişi al asus u tavsiye ederim ekran kartı ve işlemci dışında herşeyini kendi üretir
türkiyede oturuyorsan buradan al
en azından servis sıkıntısı çekmezsin