Peki ya bu laptop için ne söylersin? Asus G75vw ye kıyasla?Okula Dönüş Kampanyası ! Okulların açıldığı gün stoktan teslimat ! ( İlk 50 adet sipariş için )
Intel® Core™ i7-3610QM 4-Cores; 6MB L3; 2.30GHz > 3.30GHz; 1600 MHz; 45W; 22nm (QS/OEM)
Intel® HM77 Chipset
2GB GDDR5 AMD® Mobility Radeon HD7970M 256-Bit DX11 (Temmuz –Eylül 2012 Teslim)
17.3" Full HD ( 1920 x 1080 ) Parlak LED Ekran
30 Gün Sıfır Pixel Hatası Garantisi
16GB (4x4GB) DDR3 1600MHz CL9 SODIMM Kingston HyperX KIT
500GB Seagate® 3GB/sn 7200RPM 16MB ST9500420AS
120GB Kingston SSDNow V+200 Series 6GB/sn ( Okuma : 535 MB/s - Yazma : 480 MB/s )
RAID 0 ( Max. Performans - 2 Sabit Disk gereklidir !..)
6x Blu-Ray READER & 8x DVD+-RW WRITER; Tray Load; SATA
Türkçe Klavye (TR)
Ücretsiz İşletim Sistemi " Linux "
2-in-1; 802.11b/g/n WLAN and Bluetooth™ v3.0 Module; Half Mini-Card PCIe Adapter
2.0 MP Kamera
Parmak İzi Okuyucusu
Internal Bluetooth™ v3.0
Notebook Sırt Çantası
FİYAT: 4890Bu kadar bütçe varsa neden Monster alasın ki? MSI GT70, Asus G75VW alırsın. Aradaki tek fark bu bilgisayarda 7970M seçeneğinin de olması ki bu durumu da bir Alienware M18x alarak halledebilirsin. Alienware GTX680M kullanıyor :) Fakat almak istersen de hiç fena bir sistem değil.
Laptop Almayı Düşünüyorum !
MSI GT70 5500 tl dolaylarında. Sistem özellikleri iyi ama o kadar eder mi onu bir türlü çözemedim. Sanırım orada değerli olan MSI'nin isim kalitesi. Monster laptopla Asus gt75vw arasında çok kararsız kaldım. Asus'un kasa kalitesi Monsterdan çok önde ama hd 7970 de yabana atılacak bir kart değil. Yani anlayacağın çok kararsızım..
Evet değişik bir kampanya ama 3 ay için 750 tl indirim çok iyi bir rakam. Tek sorun Monster kalitesi. Senin fikrini almak istedim bu konuda..Açıkçası benim de pek bir bilgim yok Monster kalitesi hakkında. Bildiğim şeyler şunlar: Monster bilgisayarlarını Clevo,Compal,MSI gibi üreticilerden temin ediyor (donanımları ile birlikte). Logolarını da bilgisayara yerleştiriyorlar. Aslında yüzeysel baktığımızda bir Türk markası fakat biraz daha dikkatli bakarsak ürünleri ithal. Zaten bunu Fokus Bilgisayar/Monster Genel Müdürü İlhan Yılmaz da söylüyor. Bunun linkini de paylaşıyorum. Benim ayrıca bildiğim şeyler ise klavyelerinin ve touchpadlarin kullanışsız ve iyi olmaması(Clevo modellerinde).
İlhan Yılmaz'ın da dediği gibi canavar gibi bilgisayarlar. Özellikle düzdüğüm sistem iyi oldu diye düşünüyorum. Sanırım hd 7970 den dolayı Monster'a yöneleceğim
MSI GT70 5500 tl dolaylarında. Sistem özellikleri iyi ama o kadar eder mi onu bir türlü çözemedim. Sanırım orada değerli olan MSI'nin isim kalitesi. Monster laptopla Asus gt75vw arasında çok kararsız kaldım. Asus'un kasa kalitesi Monsterdan çok önde ama hd 7970 de yabana atılacak bir kart değil. Yani anlayacağın çok kararsızım..Böyle bir sistemi alma da diyemem. Yerinde olsam Monster'ın sitesindeki bu MSI Barebone laptopunu aynı özellikte yaparak alırım. İçim daha rahat olur :)
Onda ekran kartı olarak yalnızca 3 seçenek var . İmkan olsa düşünmeden onu seçerdim.
Onda ekran kartı olarak yalnızca 3 seçenek var . İmkan olsa düşünmeden onu seçerdim.Aslında P170EM modelini biraz daha geliştirmişler gibi duruyor. Arka aydınlatmalı klavye yapmışlar. Soğutma olarak da pek sorun yok çift fan kullandıkları için. Tasarımdan ödün verebilirsen tabii ki de Monster önerilesi bir bilgisayar.
Cumartesi gününden sonra net bir karar verebileceğim. Çünkü tehlikeli bir sınav var o gün . Ama o ekran kartı ile Monster bir adım önde..
Kardeşim verdiğin linkte 7970m bilmem ne diyo o reklam değil mi çünkü bilgisayarda 660m var işte de 7970m li ben yapamadım 1 türlü o ekran kartını bile bulamadım sadece 680m buldum birde hangisi iyi 7970m mi 680m mi gene başladı şu kavgalar :D
Kardeşim verdiğin linkte 7970m bilmem ne diyo o reklam değil mi çünkü bilgisayarda 660m var işte de 7970m li ben yapamadım 1 türlü o ekran kartını bile bulamadım sadece 680m buldum birde hangisi iyi 7970m mi 680m mi gene başladı şu kavgalar :Bilgisayarı özelleştirerek 7970M yapabilirsiniz fakat fiyatı da bir hayli artacaktır. Şu an en hızlı notebook ekran kartı GTX 680M dir. HD 7970M'i geride bırakarak dizüstü oyun bilgisayarları için bugüne kadar üretilen en hızlı ve en gelişmiş GPU'dur
Bazı incelemelere baktığımda Hd 7970m in Gtx 680m den daha iyi olduğunu belirlemişler.Bilgisayarı özelleştirerek 7970M yapabilirsiniz fakat fiyatı da bir hayli artacaktır. Şu an en hızlı notebook ekran kartı GTX 680M dir. HD 7970M'i geride bırakarak dizüstü oyun bilgisayarları için bugüne kadar üretilen en hızlı ve en gelişmiş GPU'
Bazı incelemelere baktığımda Hd 7970m in Gtx 680m den daha iyi olduğunu belirlemişler.Sanırım söyleyenler hiç araştırma yapmamış.
Sanırım söyleyenler hiç araştırma yapmamış.Doğru söylüyorsun. Peki http://www.amazon.com/ASUS-G75VW ... d=1339746579&sr=1-2 modelin üstüne http://www.amazon.com/DirectCU-1 ... d=1339746509&sr=8-4 bu kartı taksam Amerika'dan biriyle getirteceğim. Sence nasıl bir durum çıkar ortaya?
Doğru söylüyorsun. Peki http://www.amazon.com/ASUS-G75VW ... d=1339746579&sr=1-2 modelin üstüne http://www.amazon.com/DirectCU-1 ... d=1339746509&sr=8-4 bu kartı taksam Amerika'dan biriyle getirteceğim. Sence nasıl bir durum çıkar ortaya?Dostum düşündüğün bilgisayar güzel fakat o ekran kartını o modele takamazsın. Piyasada Notebook ekran kartları ile Masaüstü ekran kartları farklı olarak üretilir. Şu an gidip GTX 670 alsan laptopa takamazsın çünkü masaüstü ekran kartı almış olursun. Fakat mobil olarak üretilmiş olan GTX 670M ekran kartını alırsan anakartta da uygun MXM slotu varsa laptopa takabilirsin. Yani 7970M donanımına sahip bir notebookun içini açınca karşına verdiğin linkteki ekran kartı değil şu çıkacaktır:
Ayrıca şunu söylemek istiyorum, Asus G75 deki GTX 670M gayet yeterli bir ekran kartıdır. Zaten notebookcheck,community futuremark sitelerinde oyun testlerini 3DMark puanları vb. testleri özellikleriyle beraber bulabilirsiniz. Şöyle bir şey de var, notebook ekran kartı değişimi biraz maliyetlidir. Mesela notebookta GTX 670M ekran kartı yerine GTX 580M taktırırsanız (anakarttaki MXM slotu uygun olmalı) neredeyse 2000TL vermiş olacaksınız. Zaten fazlasıyla yeterli bir karta sahipken neden daha fazla masraf edip şu bilgisayar kadar para verirsiniz ki ?
http://www.vatanbilgisayar.com/m ... ils.aspx?I_ID=60765Düşündüğünüz model çok iyi fakat ben size MSI GT70-0ND modelini de incelemenizi tavsiye ederim. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Son Düzenleme: Kapalı Hesap (128169) ~ 15 Haziran 2012 20:15
Arkadaşlar bilgisayarı bugün (20.06.12) aldım. Cuma günü elimde olacak. Özelliklerini paylaşayım:
Marka: MSI GE70 0NC
İşlemci: Intel Ivy Bridge i7 3610QM - 2.3 GHz Turbo Boost ile 3.3 GHz'ye kadar
Yongaseti: Intel HM76
İşlemci Cache: 6MB
Ekran: 17.3" Full HD (1920x1080) LED arka aydınlatma, Anti-glare (MAT)
Bellek: 8GB DDR3 1600 MHz
Ekran Kartı: Nvidia GeForce GT 650M / GDDR5 2GB
Ses: THX TruStudio Pro
Sabit Disk Kapasitesi: 750GB SATA 7200rpm
Optik Sürücü: DVD Super Multi
Batarya: 6 Hücreli Li-on(4400mAH)
Klavye: Steelseries Klavye (Aydınlatmasız)
İşletim Sistemi: Windows 7 Home Premium
Geliştirilmiş Portlar: 2xUSB 3.0,2xUSB 2.0,HDMIx1 (v1.4),D-sub
Hayırlı olsun kardeşim güzel sistem yapmışsın güle güle kullan
Anlayan arkadaşlara bir sorum olacaktı. 3gb ram li laptop'ımı 4gb ta yükseltmek istiyorum. Anakartımda 2 tane ram slotu bulunmakta. Buna 1 tane 4gb ram mi takmalıyım yoksa 2 tane 2gb lık ram mi? Şu anda 2gb+1gb bulunmakta..
Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
Hayırlı olsun kardeşim güzel sistem yapmışsın güle güle kullanAyrıca konu açmanızı öneririm yine de cevaplayayım. Bilgisayarınızın bellek mikarını arttırırken en fazla kaç GB'a kadar desteklediğni öğrenmeniz gerekmekte. Eğer iki ram slotunuz varsa şöyle yapalım, 1GB olan rami söküp yerine 2GB takabilirsiniz. Ram hızının, tipini ve gecikme süresinin diğeri ile aynı olmasına da dikkat et. Fazla masraf etmek istemiyorsanız bu şekilde yapabilirsiniz.Anlayan arkadaşlara bir sorum olacaktı. 3gb ram li laptop'ımı 4gb ta yükseltmek istiyorum. Anakartımda 2 tane ram slotu bulunmakta. Buna 1 tane 4gb ram mi takmalıyım yoksa 2 tane 2gb lık ram mi? Şu anda 2gb+1gb bulunmakta..
Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.
Eğer bilgisayarınız 4GB'a kadar destekliyorsa dediğimi yapın. Desteklemiyorsa yapmayın. Eğer daha fazla destekliyorsa (yani 6GB'a kadar v.b) 1GB ram yerine Tek modüllük 4GB Ram takmanızı öneririm. Ne kadar desteklediğinizi öğrenmeniz için anakart modelini bilmeniz gerekir. Ya da bilgisayarı internetten bulabilirseniz en fazla kaç GB'a kadar desteklediğini öğrenebilirsiniz.
Son Düzenleme: Kapalı Hesap (128169) ~ 16 Haziran 2012 14:25
4gb ta kadar desteklediğini biliyorum dostum. 4gb la 2gb ram fiyatı neredeyse aynı önemli değil dostum hangisi sağlıklıysa onu söyle bana.
dostlar arkadaslar nolur yardım edın bır ogrencı olarak laptop almak ıstıyorum ama arkadasım su sıteyı soyledı bı el atsanız yardım ıcın http://www.incehesap.com/en-ucuz-notebook-fiyatlari/