Arkadaşlar biliyorum belki de birçok kez açılmıştır ama ben bulamadım birde sizin ağzınızdan duymak isterim...
Şimdi mesela batarya takılıyken elektrikte bağlı olacak mı yoksa batarya takılı değilken elektrik taksak birşey olurmu yada batarya şarj olduktan sonra hala takılıysa ve pc açıksa bir zararı olurmu pil ömrü uzatmak için ne yapmalı vs. gibi şeyler hakkında bana yardımcı olurmusunuz çünkü herkes farklı birşey söylüyor kafam iyice allak bullak oldu şuna tam anlamıyla noktayı koymak istiyorum....
Teşekkür ederim...
Laptop Bataryası Kullanımı?
1-Batarya takılı değilken asla fişe takma
2-Batarya şarz olurken bilgisayarı kullanabilirsin ama tavsiye etmem
3-Ömür ve açılım konusunda cep telefonu bataryası ne ise buda odur yani tam bitir ve bitmeden fişe takma taktıktan sonra max.süresi ne ise okadar kalsın
bataryada hafıza durumu yeni bataryalarda yok yani istediğiniz zaman şarji kesebilir istediğinizde tekrar şarja takabilirsiniz + anakartınız destekliosa batarya dolduğunda bataryanın ustunden akım gecişini onleyen bi sistem war onun aktif olduğuna emin olun yeterli
YasarS1-Batarya takılı değilken asla fişeNe gibi bir zararı var ki? Benim bildiğim sadece, masaüstü bilgisayarlardaki gibi, elektrik kesintilerinde veri kaybı yaşanabilir. Başka bir zararı var mı ki?
masaustunde psu ani guc kaybı ve voltaj dalgalanmalarının zararlarını onler laptopta psu olmadığı için bataryayı tamadan kullanmak sakıncalı ancak yeni şarz aletlerini sonuna sigorta gibi bişi eklemişler sanırım ama bi yararı warm bilmiom
en kestirme cevap olarak evinde isen veya elektrik prizene ulaşabiliyorsan dizüstünin bataryasını çıkar şarj ederken bilgisayarı n kullanılmaması tavsiye edilir gerçi bişey olmaz ama kılavuzlarda genellikle öyle bir ifade var ama bazı modellerde batarya yerinde değilken bilgisayarıunı prize taksanda çalışmaz çünkü batarya orada bir köprü vazifesi görür
pil dolduğunda şimdiki dizüstüler pili devre dışı bırakır yani pilin yan komşuda durmasıyla bilgisayarda takılı durması arasında bir fark yoktur bilgisayar direk şebekeden akım çeker.Fakat zamanla her batarya gibi bekledikçe yavaş yavaş tam dolu olmaktan çıkar.Şarj ettikten 1 hafta sonra sürekli şebekeye bağlı çalıştırdığınız halde %95-96 lara düşer.İşte bunuda adamlar düşünmüşler pilin hangi seviyeye düştüğünde dolacağını ayarlayabilirsiniz.Bunun sebebi de bu pillerin bir doldurma ömrü vardır örneğin 5000 defa dolup boşalma ömrü varsa pilin siz %99 a düştüğünde şarj etsenizde tamamen boşaltıp şarj etsenizde bu 5000 lik ömürden biri gider.Bu yüzden genelde %90 a düştüğünde şarj olmaya başlarlar.Tabii siz bunu daha aşağıyada çekebilirsiniz.
eğer evde kullanıyorsanız pili çıkarmayın bu konu hani bilgisayar hakkında yanlış bilinenler makaleleri olur ya dergilerde onlardan biridir ve eski tip pil ve dizüstülerden kalma yanlış bir inanıştır
Nereden mi biliyorum dizüstümü ilk aldığımda buradaki gibi her kafadan başka ses çıkıyordu.Bende asus un merkezne mail attım durumu anlattım nedir bunun doğrusu diye sordum.Bilgisayarı üretenlerin söyledikleri yukarıda yazıyor
Teşekkür ederim benim alacağım laptop samsung r560-as03tr, lion 5200mAh batarya varmış batarya hakkında bildiğim bu kadar yani bu özellikler bu bataryada da var mıdır merak ediyorum..