Arkadaşlar acer aspire 5745g bilgisayarımda donmalar oluyordu sürekli, bilgisayarcıya götürdüm temizlettim, macunu yenilendi. Bir de rica ettim bir sıkıntısı var mı bakar mısınız diye bakmışlar bilgisayaranızda hiçbir sıkıntı yok dediler. Aldım biraz önce yine aynı şekilde donmalar devam ediyor özellikle oyun oynarken, internette dolaşırken kısacası her şeyi yaparken. Oyun da Football Manager bu arada. Araştırdım disk kullanımım çoğunlukla %100 oluyor olmasa da çok yüksek değerleri gösteriyor sürekli. Ne yapmam lazım lütfen yardımcı olabilir misiniz?
Laptop Disk Kullanımı Çok Yüksek!
Öncelikle bi virüs taraması yap. Veya kaynak izleyiciden diskini neyin %100 e yakın ykulladıgına bak. Eğer özel olarak disk kullanan bir program varsa kaldır veya virüslü olma ihtimalini incele.Eğer önemli bir kullanım yoksa diskin ömrünü tamamlamış olabilir. Disk analiz programları ile bi diskini incele. Mesela Hdtune 'nin healt bölümünde ünlem işaretli bişiler varsa belirt.
diskin dolumu? sanal ram olarak sürekli olarak kullanıyorda olabilir. sanal ram miktarını kontrol et. bilgisayrıma sağ tıkla+özellikler+sol taraftan gelişmiş sistem ayarları gelişmiş sekmesinden performans+ayarlar+gelişmiş+sanal bellek+değiştir oradan disk belleği dosyaysı yok u seç pcyi yeniden başlat eğer sistem rami çok kullanmaya başlayıp hata verirse (ram miktarı az diye)sistemde sanal belleği çok kullanıyordur. bu herhangi bir programda olabilir virus de olabilir.