Arkadaşlar 1 hafta önce laptop aldım.İlk gün fazla fandan ses gelmiyordu.Yani çalıştığını bile anlamıyordun.Ancak gün geçtikçe açınca ses artmaya başlıyor.Fazla bilgisayar kullanmıyorum Ortalama günde 1 saat açıyorum.Evereste cpu sıcaklığı 45-50 derecce arası oluyor.Lütfen yardımn edin.Laptopum yeni fanlarında tozlanma yok.Acaba sesinin artmasının nedeni ne olabilir
Laptop fan
büyük bi ihtimalle sıcaklardan bende ki laptop havalar ısındığından beri bi mayhoş çalışıyo akşam camları açıp çalıştırınce kendisine geliyor fanın çok çalışması ortam sıcak işlemci sıcak mecbur soğutmak için fazla döndürüyor bendeki core2duo da 45 dereceden aşağı düştüğünü görmedim :)
havalar ısındığından büyük ihtimalle çünkü benim birisine verdiğim laptopta 80 90 civarı idi.çalıştırmaya korkuyordum.
benimki 53'ün üstüne çıkmıyor 45-50 arası sürekli
Boştayken 45-50°C normal. Sıcaklığı düşürmek için işlemci frekansını düşürebilirsin (en kolay yöntem Vista'nın Güç Seçenekleri'nde "Güç Tasarrufu"nu seçmek). Laptoplarda aynı fanla ekran kartı da soğutuluyor. Bu yüzden, ısınmayı azaltmak için 3D uygulamalar çalışmadığında ekran kartını da güç tasarrufu moduna getirebilirsin.