Laptop garanti hakkında

EErgul
29-11-2011, 04:23   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
21 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

arkadaslar laptopımın garantisinin bitmesine 9 ay kadar bir süre var daha .. fakat ben kıbrısta okuyorum ve burda samsung bilgisayarların garantisi geçerli değil. laptopı türkiyeden almıştım. tavsiyelerinize ihtiyacım var. laptopımın fanı temizlenmesi gerekiyor ama garanti dolayısıyla ben sökemiyorum ve burda söktüremiyorum. sizce garantiyi bi kenara atıp kendim işimi halletsem yarın birgün başımı ağrıtırmı? 
tek problem fanda değil. bilgisayara format atmam gerekiyor.biliyorsunuz bunlarda sistem geri yüklemeye izin var ve bu da bilgisayarımı bulunduğu durumdan pek kurtarmadı..virüs dolu hala..ben win7 format cdsi ile formatımı atsam, orjinal keyimi kullanarak karşıma yabancı birşey çıkarmı..sıradan bir bilgisayara format atar gibi atabilirmiyim..samsung bunu engelleyecek bir güvenlik duvarı kurmuşmudur laptopa? 

garanti konusundaki tavsiyeye ihtiyacımında nedeni yarın birgün bi parçası arızalandığında maddi açıdan büyük problemler yaratırmı benim için? örneğin klavyesinin köşesinin tırnağı çıktı..klavyenin köşesi sabit durmuyor..garantiye versem hallederler fakat türkiyeye gitmem gerekiyor. içini açıp garanti dışı bıraktığımda bu klavyeyi başka bir yere tamir ettirsem uğraştırır mı? 

laptop ve garanti konusunda pek tecrübem olmadığı için size danışmak istedim..
şimdiden teşekkürler herkese..