arkadaslar 1 laptop icin en uygun islemci hangisi olur AMD mi intel mi laptopda oyun falan oynamıcam int msn office uygulamaları av lar falan falan calıstıracam ghz olarak kac ghz olması lazım ? amd yada intel hangisini tercih edeyim biraz fiyat-performans olarak olursa ii olur
laptop icin hangisi AMD , intel ?
- 1
- 2
intel core duo 2 yi öneririm bide işlemcin 1,6 Ghz in üstünde olanları tercih ederim
walla intel centrino war 2.1 ghz canavarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr !
Intel centrino 2 laptoplar için en iyi olan işlemci bana göre...
SoN_KraLintel core duo 2 yi öneririm bide işlemcin 1,6 Ghz in üstünde olanları tercihkatılıyorummm cenriino 2 da uyar derimm ama amd alma derim çünkü ısı problemi varr laaptıplardaa böyle konular çok geldi forma araştır derim amd alma derim gende sen bilirsin selametle
kesinlikle amd laptop var amd turion 1,90 ghz cayır cayır 20 dk dan fazla dizimde tutamıyom
bnde inteli dusunuyordum sımdı karar verdim
intel centrino 2 , intel core duo 2 hangisini daha iidir hangisi daha ekonomiktir birde ghz olarak oneri yaparsanız sevinirim
Bence masaüstüne AMD, dizüstünde intel...
AMD turıon x2 serisi güzel işlemcilerdir herkez ısınıyor diyor ama gayet serinler ve intel sistemlere göre daha az enerji harcıyorlar.
arkadaş lap top için inteli tercih ederim ama genede senn bileceğin iş.
amd olan makinaya bilgisayar diyemeyiz ki
kesinlikle intel.core2 2.4ghz al rahatına bak..
amd den uzak dur diyorsunuzda intelden daha az ısınıyor ve daha az güç tüketiyor üstelikte performansı çok iyi
5433amd olan makinaya bilgisayar diyemeyiz kineden amd nin suyu mu çıktı? ne kadar saçma konuşmuşsun.bilinçsizmisin yoksa akıl sorunun mu var anlamadım.adam orda kaç ghz işlemci alayım diyor sen amd olan makinaya bilgisayar demem diyorsun.ne çok biliyon sen yaa...Allah bilir sende amd kullanıyorsundur.eğer kullanmıyorsan karalama arkadaşım.atıp tutma.burası forum.bilgi alanı.sallama yeri değil.
ya kardeşim şu intel amd savaşına son verin ya.nedir abi bu ne saçma iştir takım tutar gibi işlemci tutuosunuz anlamadım bu zihniyeti kusura bakmayın.Forever amd forever intel diye birşey mi var ya!hangisi daha iyi,fiyat performans olarak daha iyi ise o iyidir,hangisi insanın bütçesini rahatlatırken performans veriosa o iyidir.saçmasapan işlerle uğraşmayın ya madem fanatiksiniz açın bi sabit konu hem intel hem de amd işlemcilerin ısı,performans,o/c değerlerini yazın.hangisi iyiyse görelim insanları bilinçsizce yanlış yönlendirmeyin.Eminim o fanatiklerin çoğuda kullanmamıştır ikisini birden konuşuyorlar öyle kulaktan dolma bilgilerle.Bilgi bu kadar ucuz değil arkadaşlar para da o kadar kolay kazanılmıo insanlara yanlış fikirler verip bütçelerini zorlamayın.ayıptır!!!
ismail992katılıyorummm cenriino 2 da uyar derimm ama amd alma derim çünkü ısı problemi varr laaptıplardaa böyle konular çok geldi forma araştır derim amd alma derim gende sen bilirsinya arkadaşlar bırakın artık sağdan soldan duyduğunuz şeyleri söylemeyi.
amd'de ısı problemi yıllar önceydi. bi örnek vereyim. benim 90nm'lik amd 2.0ghz işlemci 30 derece iken neden 45nm'lik intel 1.6 ghz 50 derecelerde geziyo?? ikisi de xp..
1ol3irolya arkadaşlar bırakın artık sağdan soldan duyduğunuz şeyleri söylemeyi.ya arkadaşlar hala tartışıosunuz ya ben de diyorum ki grafik koyun kanıt koyun aynı ghz intel ve amd işlemcilerin performans ısı ve o/c değerlerini insanlar anlasın yok amd 30 derece yok intel 50 derece kanıtlayın arkadaşım insanlara düzgün bilgiler verin.
amd'de ısı problemi yıllar önceydi. bi örnek vereyim. benim 90nm'lik amd 2.0ghz işlemci 30 derece iken neden 45nm'lik intel 1.6 ghz 50 derecelerde geziyo?? ikisi de xp..
intelin laptopları ısınmamaktadır buna bende katılıyorum hemde %100 fakat sorun üreticiden kaynaklanmakta içerideki havayı attığı kısım yere çok yakın bu yüzdende dışarı tam atamıyor atamayıncada çok anormal bir ısı oluşuyor belli bir süre sonra ama core2 duo ürünleri çok aşırı pil yiyor buda gözümden hiç kaçmadı ama core2 centrinolar bu yönden iyi pil fazla yemiyor.
amd sistemlere gelince tl 60 serisi malesef ısınıyor 48.5 dereceyi rahat görüyor. ama tl62 - 64 serilerinde ısıdan eser yok düzeltilmiş durumda. eğer 1500doları biraz geçik bütçe çıkartabilirsen amd pumayı tavsiye ederim hp ve asus firmaları siğariş üzerine ürünleri temin edebilmektedir ve bu işlemciler ısınmadığı gibi işlemciyi yerinden oynatamıyor 60 fps 1280x1024 filimler izlenirken.
ama intelindeki mevcut olan 4 çekirdeklileri dahi bu denli düşük fps değerinde %100'leri görüyor işlemci soluk bile alamıyor.
işlemcide centrio nu yu kullanrısannn bide 8000 seiris veya üsttü olursaanca 10 derece :D
simdi guzel bi konu olmuş. ama oyun canavarı die satılan bicok laptopun amd işlemci seceneğide olmalı. intel cok pahalı alacağımız lapyopun fiyatına yansıyor. hem amd hemde intel işllemci seceneği olmalı bence.
- 1
- 2